Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Дали после спонтан абортус бевте на ехо да проверите дали нешто останало?
    ДАли спонтаниот е воедно и менструален циклус или повторно треба да добијам?

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Da, posle spontan se odi povtorno na eho za da se vidi dali e docisteno.
    So menstrualniot ciklus neznam, kaj mene beshe kako menstualen ciklus ama da napomenam jas pravev kiretaza
    za prviot pat ne se sekjavam kako beshe.

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    2 nedeli posle spontan se pravi eho. cistenjeto se racuna kako posleden ciklus t.e. za 28 dena od togas treba da dobies. mikrobiologija najpreporaclivo e posle 2 meseci

4. skorpija091

skorpija091 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Да да,тоа сеκаκо моρа да се види дали е исчистено.Еве јас κρваρев две недели ,а бета хцг се зголемуваше но со мала бρзина бидејќи плодот не ми се ρазвиваше и последните два дена се намали бета хцг и ми беше извρшена κиρетажа.А следната менстρуација ја добив после 27 дена од κиρетажата.

5. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Женсκи,дали после абоρтусот вагината ви беше сува и немавте желба за сеκс или паκ само κај мене е таκа

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    povekje e psiha .

7. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Можеби :(

8. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Девојки, по двата missed- и, испитав : брисеви од грло и нос, урина и крв (во крвта само хеликобактер најдоа); хормони (уредно е сѐ), чекам резултати од трансфузиологија и од кариотип...
    Е, сега, иако и на трансфузиологија ќе испитуваат многу нешта, меѓу кои и антитела, HLA- мутации..., јас си побарав и додатно упат за Имунологија и хумана генетика...
    Баш и со Bebulleee разговаравме, (ми кажа дека 700 ден. чини, ако не грешам). Сепак, знае ли некој колку ќе ме чинат испитувањата на Имунологија и хумана генетика со оглед на тоа што во упатот ми стои некаков општ опис, поточно: O 020 ABORTUS IMMINEUS ST POST MISSED AB II ZA IMUNOLOSKI ISPITUVANJA.
    Ми кажаа дека многу чинело тоа...
    Ве молам, некој што е упатен...???!

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    mozam samo da ti kazam deka taa sifra abortus imineus e zakanuvacki abortus. dr nisto nezz od sto prasa.

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Да, како што кажав за Имунологија и хумана генетика, за мене кошташе 700денари, а за мм 60денари..
    Во геникологија-кариотип 1400денари. Т.е по 700ден
    Резултати по 2 месеци, за имунологија мислам побрзо беше..

11. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Со истата назнака на упатот ли беше...? Зашто, докторката ми рече дека ќе назначи сѐ што може да се испита таму...Затоа прашав- можеби ќе бидат повеќе параметри за испитување, па не знам дали ќе ме фати повеќе пари...

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258

Гледам кај што ги имам сликано резултатите, и пишува... Упатна клиничка дијагноза: О02.1 а ти беше О02.0 Не е исто изгледа

Последна измена: 7 март 2016
  13. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Фала, Bebulleee :l:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.275
    Допаѓања:
    76.334
    Може е и психа, а може и од хормоните нешто...

15. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Не знам до што е,таа психа е стρашна ρабота κога те мава,а хоρмони досега немам пρовеρувано

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.275
    Допаѓања:
    76.334
    јас спонтан не сум имала, но моментално не добивам.. имам некое хормонско пореметување изгледа и имам и јас болни односи, а и слабо желба за односи... немам овулации воопшто и почнав пред некој ден до Дабростон за да добијам па да испитам... а веќе 2,3 месеци ми е вака, жал ми е за мм, он ме сфаќа ама па сепак се нервирам дека ми е вака :/

17. skorpija091

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    И ниκогаш да немаш,јас со тој спонтан многу си загазив, добив инфеκција,па κога ми дојде мензис многу κρваρев и односи теκ завчеρа имавме после месец ипол ама многу ми беше болно.Јас обично имам овулацуја бидејκи ја осеκам,имам болκи во јајниците и желба за сеκс,ама овој месец нешто не ми е во ρед.И мене ми е жал за мм,ама што да пρави моρа и тој да тρпи.Ајде се ќе се сρеди и κај тебе,и κај мене и κај сите :)

18. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Кажувајте совет, ве молам!
    Бев денес на Имунобиологија и хумана генетика со упат и таму ми кажаа дека:
    1. Имунолошките испитувања за мене- 900 ден. (веројатно, како што сфатив, на Институт за клиничка биохемија- за хомоцистеин и витамин D), а за маж ми 60 ден.- ASA(антиспермални антитела);
    2. Генетски испитувања- 1700 (CVD) за мене и 1700 за мм (CVD);
    3. HLA типизација- 3200 ден. за мене и 3200 ден. за мм;
    Ова е астрономски голема сума. :o
    Е, сега, чекам резултати од Институт за трансфузиологија, каде што ги има некои испитувања и на одредени генски мутации ( на три, само), но на Имунобиологија докторот рече дека тоа биле делумни испитувања на гените, додека, пак, кај нив се испитувале сите гени....
    Освен тоа, докторката на трансфузиологија ми кажа да го побарам и рез. од HLA, но, не сум сигурна дали е истиот со оној на ИМУНОБИОЛОГИЈА....
    Што да правам, сакав денес да ми земат крв таму, но урологот не му давал упат на мм за таму, па, бидејќи пропадна планот за заедно да се испитаме, јас одложив...
    Прашање: Дали да си ги почекам рез. од Трансфузиологија, па, после, ако е потребно да одам и на Имунобиологија...?
    Поздрав:$

19. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Feminki mene za petok mi zakazaa kiretaza za zal ;( sedma nedela sum i nemase srceva akcija i betata ne rastese...ve molam da mi kazete posle kolku vreme od kiretazata se stabiliziraat hormonite??? Posle kolku vreme da ocekuvam ciklus?

20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Posle kiretazata ke krvaris.Pa posle 1 mesec ke dobies menstruacija.
    Zal mi e sto ke pominuvas niz toa..sum pominala i niz toa i niz poloso.Bidi silna :hug: