MilaP ti blagodaram za podrskata potrebna mi e premnogu..mnogu patam..ama toa e.glava krenata gore i borbata za bebus prodolzuva!
Ke ti kaze doktorot najubavo za toa koga ke pojdes na kontrola.Kaj nekoj e se vo red i posle 3 meseci im davaat zeleno svetlo,nekoj treba da cekaat 6 meseci..
zalno. nema da te utesi toa sto skoro na site ni se slucuva, no mene ova mi go rece anesteziologot koga trebase da mi pravat revizija- ponekogas samoto telo vrsi prirodna selekcija i podobro taka da zavrsi nego li ne daj boze poloso. i iskreno mi pomogna. jas posle toa krvarev mn malku kolicinski i samo 2 dena. denot na cistenje ti se racuna kako prv den od ciklus. mozes da cekas 3 mozes 6 meseci.
Vi blagodaram mnogu.najverojatno e taka.2god se obiduvavme,1neuspesna inseminacija i taman pocnav so terapija za in vitro i ostanav prirodno trudna.edinstveno me tesi sto dr mi rece deka ne sum za ivf deka mozam prirodno. Gospod site da ve cuva i da vi dade sto srce ke vi posaka..
cim ednas fatilo pak ke fati. matkata ima dobra memorija. veruj mi tie nekolku meseci kolku sto i se potrebni nejze, ti se potrebni i tebe bidejki psihata opagja kolku i da si jak. prviot mesec koga ne se cuvavme mene u glava mi bese se sto se sluci. i.potoa koga sednav i rascistiv so sebe, odma naredniot mesec. kke bide se ok.
Мене многу "мистерии' ми разрешија резултатите од имунобиолигија (консултациите ги правев со д-р Петличковски). Пред да отидам таму имав една прекината бременост во 24 недела заради омфалоцела на плодот и потоа анембрионална бременост, после тоа бев и на трансфузиологија и на гинекологија и нивните резултати беа во ред. Нивниот одговор беше " случајност било, следниот пат ќе успееш'. На имонологија ми открија проблеми со некои антитела (хашимото на тороида и лупус излезе), ме упатија на кои клиника да одам и таму ми дадоа терапија и сега фала богу си го гушкам бебулето во раце додека пишувам! Ти препорачувам ако одиш таму пред да испитуваш да поразговараш со некој од нивните доктори и ќе ти дадат сугестија што да испиташ! Многу среќа ти посакувам...не е мое да коментирам, и незнам каква ти е финансиската ситуација но вреди десетина илјади да дадеш со оглед на тоа дека многу одговори може да добиеш, барем од мое искуство!
Здраво девојки го изгубив своето бебе вчера .. ми направија киратажа но како што ве прочитав јас веќе не крварам бидејќи вчера многу крварев сега само малку. Никаква терапија не добив и контрола имам дури после 6 недели нормално ли е и кога ке добијам менструација ?! Фалаа ви за одговорите убав ден
После κиρетажата се пијат κапκи и антибиотиκ,а тебе чудно што не ти дале ништо.Κаде ја пρавеше κиρетажата?Менстρуација се добива после месец дена од κиρетажата.
Јас покрај ова што го прочитав сум тотална збунка,мене докторот ми кажа да направам пап,микробиолошки брисеви,торч испитување кои ги направив и ни остана уште Кариотипот за мене и мажми за 15 април е сега докторот ми кажа дека ова е доволно и дека дијагнозата на бебето била од грешка во биолошки развој,сега сум во збунка дали да побарам други испитувања или само на ова да останам.
Mila moja i jas vcera imav kiretaza vo sedma nedela...i mene mi dadoa kapki i antibiotik i mi rekoja pozelno e za eden mesec na kontrola a so novi obidi za 3 meseci. Od utre zedov da pijam prasok od maka zasto bil korisen za normaliziranje na hormoni(a jas prethodno primav) pa so Gospod napred ke vidime ponatamu kako ke bide.
Јас живеам надвор од државата овде е се различно и најмалку дават терапии брз потреба доколку докторите така мислат. Болки немам малку ме боли стомакот и тоа е се. Психички се држам добро не сум падната бидејки на 6та недела прокрвавив и ми рекоа дека сум го изгубила плодот а потоа се беше во ред. Вчера го видов на ехо неше живо но од тоа крварење се случи што се случи. Ке бидам пак бремена знам, но сега по сериозно ке го земам нацртот бебе и ке успееме сите . ... со нови сили напред !
Читав дека пред да планираш бебе требало да пиеш 3 месеци фолна киселина да го припремаш организмот но што е тоа е. Бидна таа работа, можеби не направи ништо овој спонтан освен тоа да во другата бременост бидеме повеќе спремни и стрпливи. Ајде жени сме силни сме !!!!
Моник, мислам дека веќе ти имам пишувано, еден доктор ми рече "еден прекин е случајност но и втор, тоа веќе е дијагноза!". Во мојот случај гинеколозите несакаа да мрднат со прст освен стандардните - брис, пап, ехо, кариотип и тоа беше сѐ! Да не отидев на имонологија немаше да знам дека имам две автоимуни заболувања, сигурно со нив а без терапија немаше да имам ниту успешна бременост! Ова е само мојата приказна, ваше е да си одлучите што ќе испитувате! Би посакувам многу среќа и наскоро да ве видам во трудничките муабети со новост! <3
@Sunshine_1979 жалам за тоа што Ви се случило, исто како што жалам и за себе...:'( Еве, утрово го започнав задушена во солзи :'( :'( :'( и нема да имаат крај, сѐ додека Бог не ме израдува и мене пак... Може ли да ми кажете на која клиника Ве пратиле потоа и точно која терапија ја добивте? Ве молам за одговор, поздрав...