Може ли некој да ми каже кој дава упат за хомоцистеини и витамин Д- општиот доктор, или матичниот гинеколог?
Dobro utro dami ☺ Sakav da ve prasam tie sto ste pravele kiretaza,kolku vreme posle toa imavte iscedok? Znaci jas krvarev samo prviot den,vtoriot sosema malku.ama eve denes edna nedela pomina jas imam malku svetlo kafeav iscedok.normalno e toa? Se dociatuva matkata? Iskustva vasi?
na gak ako se chistsh do 40 ke krvarish a privatno poshto sve usisavaat samo takov iscedok ke imas den dva do pet.
Не е правило, сѐ зависи од организамот... Јас крварев два дена, па ми снема, па по 7 дена пак- кога повеќе, кога помалку..., а циклус си добив за 3 седмици од киретажата- на 28. 1...., па на 28.2. 2016 г.
epa i jas taka bev. dva dena sokrvica (ne krv) i.posle 3-4 uste malce i tolku. ciklus 28 dena od denot na chistenje dobiv.
I mene istoto mi se slucuva zatoa i pisav.petokot mi bese kiretazata a vcera i denes imam iscedok.ama cim e normalno ok,da ne se sekiram
Здраво девојко еве и јас уште крварам до денеска една недела и имам мали болки во стомакот. Секогаш бледо црвена крв и баш сега почна по некое парче да имам. Инаку со анестезија ми ја правеа киретажата па мислам дека се добро исчистиле. До кога вака !?
pak.ke recam zavisi i kade ti pravele kiretaza. jas 2 nedeli posle chistenjeto imav kontrola i tamu se gleda dali se ok sredeno. ne znachi deka ne te ischistile ako imas sokrvica.
@DigY мене ми закажаа контрола дури после 6 недели. Живеам надвор од Мк. Можеби овде сметаат дека матката се враќа во правата состојба после 6 недели ....незнам ни што да мислам ...
Nie ovde dvajca ginekolozi ne mozeme skroz da slozime a ne pa so vo stranstvo vo princip sekade ubavo chistat retko da chues propushtile. normalno e i krvarenje i sokrvica da ima. ne se plashi se kje e ok.
Па,добро, во нормално време ти ззакажале контрола- откако ќе заврши крвавењето, т.е. да помине еден циклус, а тоа, најчесто е за околу 40- тина денови
Женски вашите мислења и совети многу ми значат, јас завршив со крварењето немам ни точка, цели 8дена крварев и тоа е тоа, не беше ни обилно . Е сега ... со психата завршив голема работа, решив после неколку месеци да пробам бак на работа бебче, овој пат знам дека сите ке успееме.. ... ама овој сексот ме ме мачи, да ви кажам колку малку имав секс последниве три месеци .... само 3пати и тоа беше со страв и без никакво задоволство ... а сега пак една желба имам што да кажам ..., уште колку да чекам ?!?!
Otkako psihichki kje se podotvish nemash zoshto voopshto da chekash. Tebe ne ti e uzivanje samo zashto mislata ti e seushte tamu...vo prviot pat. Morash da se priberesh psihichki i jovo na novo. Smeni neshto kaj sebe, frizura kilaza nokti bilo shto shto pravi da se osekjash poubavo vo svojata koza. i uzivaj vo sexot zoshto otkako kje rodish nema vaka labavo da go imash koga ti tekne srekjno
Хаха, штом е таква работава , доста чекање, од денеска натаму вракање во нормалниот живот , се фрлам денеска на работа , хаха убав ден !
Zdravo zenski, Imav spontan abortus posle IVF (pred dva meseci) i skoro za cel ovoj period jas krvaram. Mi dadoa da pijam Orgametril, gi piev i poslednite nekolku dena od dozata mi prekina krvarenjeto, sekako posle 4 dena povtorno prokrvarev, ovoj pat kako ciklus koj traese normalno 6 dena. Edna nedela po zavrsuvanjeto na ciklusot, posle nekolku fizicki vezbi jas povtorno prokrvarev. Bev na kontrola i doktorot mi dade da pijam cikloprignova. Sega pocnav niv da gi pijam. Mislam deka maka golema ke bide dodeka go normaliziram ciklusot. Imate li nekoj sovet/iskustvo??