Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Еве ја пресметката од Трансфузиологија @Libra88 IMG-1458759488054-V.jpg

2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
  3. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Ти пишав во порака подетално :)

4. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Може ли некој да ми каже кој дава упат за хомоцистеини и витамин Д- општиот доктор, или матичниот гинеколог?

5. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Dobro utro dami ☺
    Sakav da ve prasam tie sto ste pravele kiretaza,kolku vreme posle toa imavte iscedok? Znaci jas krvarev samo prviot den,vtoriot sosema malku.ama eve denes edna nedela pomina jas imam malku svetlo kafeav iscedok.normalno e toa? Se dociatuva matkata? Iskustva vasi?

Последна измена: 25 март 2016
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    na gak ako se chistsh do 40 ke krvarish a privatno poshto sve usisavaat samo takov iscedok ke imas den dva do pet.

7. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Znaci normalno e,da ne panicam ☺ Fala DigY

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Не е правило, сѐ зависи од организамот...
    Јас крварев два дена, па ми снема, па по 7 дена пак- кога повеќе, кога помалку..., а циклус си добив за 3 седмици од киретажата- на 28. 1...., па на 28.2. 2016 г.

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    epa i jas taka bev. dva dena sokrvica (ne krv) i.posle 3-4 uste malce i tolku. ciklus 28 dena od denot na chistenje dobiv.

10. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    I mene istoto mi se slucuva zatoa i pisav.petokot mi bese kiretazata a vcera i denes imam iscedok.ama cim e normalno ok,da ne se sekiram

11. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојко еве и јас уште крварам до денеска една недела и имам мали болки во стомакот. Секогаш бледо црвена крв и баш сега почна по некое парче да имам. Инаку со анестезија ми ја правеа киретажата па мислам дека се добро исчистиле. До кога вака !? :*

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    pak.ke recam zavisi i kade ti pravele kiretaza. jas 2 nedeli posle chistenjeto imav kontrola i tamu se gleda dali se ok sredeno. ne znachi deka ne te ischistile ako imas sokrvica.

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    @DigY мене ми закажаа контрола дури после 6 недели. Живеам надвор од Мк. Можеби овде сметаат дека матката се враќа во правата состојба после 6 недели ....незнам ни што да мислам ...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Nie ovde dvajca ginekolozi ne mozeme skroz da slozime a ne pa so vo stranstvo :) vo princip sekade ubavo chistat retko da chues propushtile. normalno e i krvarenje i sokrvica da ima. ne se plashi se kje e ok.

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.330
    И јас бев после 6 недели на контрола.Иначе во Мак живеам.Тоа беше пред отприлика 8 години

16. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Па,добро, во нормално време ти ззакажале контрола- откако ќе заврши крвавењето, т.е. да помине еден циклус, а тоа, најчесто е за околу 40- тина денови :)

17. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Женски вашите мислења и совети многу ми значат, јас завршив со крварењето немам ни точка, цели 8дена крварев и тоа е тоа, не беше ни обилно . Е сега ... со психата завршив голема работа, решив после неколку месеци да пробам бак на работа бебче, овој пат знам дека сите ке успееме.. ... ама овој сексот ме ме мачи, да ви кажам колку малку имав секс последниве три месеци :$ .... само 3пати и тоа беше со страв и без никакво задоволство ... а сега пак една желба имам што да кажам ...:$:$, уште колку да чекам ?!?!

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Otkako psihichki kje se podotvish nemash zoshto voopshto da chekash. Tebe ne ti e uzivanje samo zashto mislata ti e seushte tamu...vo prviot pat. Morash da se priberesh psihichki i jovo na novo. Smeni neshto kaj sebe, frizura kilaza nokti bilo shto shto pravi da se osekjash poubavo vo svojata koza. i uzivaj vo sexot zoshto otkako kje rodish nema vaka labavo da go imash koga ti tekne :D srekjno :*

На lovely-girl и vichy им се допаѓа ова.
  19. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Хаха, штом е таква работава :devil: , доста чекање, од денеска натаму вракање во нормалниот живот :) , се фрлам денеска на работа :$:$ , хаха убав ден :* !

На Bebulleee, Sunshine_1979 и DigY им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Zdravo zenski,
    Imav spontan abortus posle IVF (pred dva meseci) i skoro za cel ovoj period jas krvaram. Mi dadoa da pijam Orgametril, gi piev i poslednite nekolku dena od dozata mi prekina krvarenjeto, sekako posle 4 dena povtorno prokrvarev, ovoj pat kako ciklus koj traese normalno 6 dena. Edna nedela po zavrsuvanjeto na ciklusot, posle nekolku fizicki vezbi jas povtorno prokrvarev. Bev na kontrola i doktorot mi dade da pijam cikloprignova. Sega pocnav niv da gi pijam. Mislam deka maka golema ke bide dodeka go normaliziram ciklusot. Imate li nekoj sovet/iskustvo??