Devojki vie sto imavte spontan abortus vo rana bremenost dali imate pcos jajnici? Nesto citam deka bile pricina za spontan sto znaci toa deka jas imam i nikogas deca nema da imam??
Jas imam pcos jajnici no nikogas sum nemala krvni cisti samo vodeni i ciklus mi doagal na 35-40 den sto petanovski vika toa e i normalno vika samo vo kniga pisuva deka e 28 den...e sega imav spontan pred edna nedela no dr.ni vo eden navrat ne gi spomena jajnicite rece deka ne e ni infekcija zosto edsm mesec pred ET brusevi proveriv uredni mi bea a i nikogas sum nemala bakterii vaginalni....i citam eve po net priciniteli se i pcos za cesti spontani...vase iskustvo i mislenje?
Povtorno pocnav da krvaram na 19 ti den od abortusot...edna ipol nedela nemav nisto eve sega duri i menstroalni bolki imam ama na brisenje samo so sluz imam ko rozevo crvena boja ne jaka...Do kofa ve vlecese vas i koga dobivte normslen ciklus?
@pile30 jas mnogu vreme krvarev, pa taman prekina, posle edna nedela pak pocna. Potoa dr.Trajkovski mi dade cikloproginova i se smiri krvarenjeto posle 3 apcinja, odnosno posle 3 dena, prodolziv so apcinjata do 21 den, pa posle 4 dena normalno si dobiv. Se nadevam se normalizira sega i ja ocekuvam na krajot na maj regularno da si dobijam.
Jas krvarev samo 2-3dena i posle edna nedela pak,temno kafeavo.traese den dva i prestana.potoa dobiv na 28den od kiretazata.sega pak na 25dena mi dojde...inace ne se vardime so mm.ako se fati neka se fati...
Jas se cistev sama, bez kiretaza pominav mozebi i zatoa podolgo. Sega samo so kondom bidejki naidovme na bakterii kaj mene, pa duri ne izlecime taka mora.
Jas sum 19 ti den od kiretazata i imam bolki menstroalni a krv na brisenje i toa rozeva so sluz bela...Dali mi e ovulacija...Ili napravivme belja so mm imavme ne zastiten seks pred 2 dena ah...ke vidam utre kako ke mi e ako ne ke se javime kaj sestrata na Petanovski pa da vidime sto ke kaze...Mi dadoa samo togas antibiotik posle kiretazata a gledam cirloproginova pogolem del piele i po spontan i po histeroskopija....fala vi mnogu vo sekoj slucaj
Женички убави после колку време од спонтаниот почнавте повторно да се обидувате? Јас имав вонматерична во февруари. Потоа на преглед одев 2 пати во ск кај др. Јадранка и ми рече дека после 3 месеци може да се обидеме повторно бидејќи бев со инекции метатраксат. Вие што мислите дали е рано или да чекам уште 2-3 месеци
i mene mi rekoa posle 3, a jas ostanav bremena posle 5 ne chekaj mnogu. se oprailo toa shto treba da se opraj..
Си примaлa метaтрaксaт мoрa дa пoминaт бaр 6 месеци дa излезе oд oргaнизмoт. Прaшaј си пaк aмa јaс вaкa знaм, декa мoрa дa немa трaгa oд негo вo.oргaнизмoт.пред нoвa бременoст.
DigY i jas ne cekam mnogu.ja cekav prvata menstruacija posle kiretazata i probavme.mi dojde 4-5 dena porano...valjda se regulira uste...aj daj Boze i kaj mene da se fati tolku brzo!
Искрено не разбирам зошто толку брзате за наредна бременост.Ипак внатре имало плод и нее мала работа и плус се извршило киретажа.Треба организмот да се среди.
Mnogu sum zagrizena !!! Denes bev na exo posle 1 mesec od spontaniot no prvo dobiv ciklus na 10.05 i na 20.05 vo rok od 10 dena dva pati no ovoj patso mnogu krvarenje i vekje 6 ti den ne prestanuva i maticniot mi kaza da se vidime denes odam i sto da vidime... IMAM OSTATOCI USTE OD PLODOT LUGE...mi dade Ergotril kapki 3 dena 3 pati na den po 20 kapki da vidime ako se iscisti vo ponedelnik na exo kaj Petanovski zosto toa e nivna nedovrsena rabota ako ne pak kiretaza...Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo??? Me sledi Petanovski no toj den bese prva smena a mene mi se desi vo vtora i Hagi Lega me cistese...Rece deka napravil BLAGA KIRETAZA abe blaga kiretaza za da zemese 10.000 denari li? Lelel luge kolku sum luta i uplasena sto sve moze da ni se sluci radi mala greska...Srekja sto pijam antibiotik radi urinanrna bakterija i srekja sto prokrvarev povtorno inace ke sum skinela konci....
Kako be taka bog da ne cuva samo toa mozam da recam eejj posle spontaniot neli bese na eho da vidat sto kako??
Na otpusno pismo mi pisuva kontrola po eden mesec i na 22.05 mi e eden mesec i pocnav da krvaram i rekov da mi projde 3-4 dena i odam na kontrola no jas 6 ti den krvaram ko vtor den ciklus jaka crvena krv i denes sto da vidi doktorot...Daj boze od kapkive da mi izleze inace koj pak ke gi trga istite maki uspivanje i itn...Mi se place