Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    TSH
    T3
    T4

FSH
    LH
    Estradiol
    Prolactin

Testosteron

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Ti blagodaram mnogu :*

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Здраво, девојки. Дали некоја од вас имала проблем со тие генетски испитувања и дали за следна бременост се дава терапија? Јас имав два спонтани абортуса и докторите се сомневаат дека до тие генетски испитувања се. Се плашам за следа бременост. :(

4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Jas imam mthfr 677 i uste eden no se heterozigotni se i Dr.Jani na transfuzija mi kaza deka ne se pricina za zabremenuvanje ili za spontani...Jas sega preventuvno pijam Neofolik Meta po 2 na den...toa e cista folna...a i preventivno sega poslednoto ivf primav decortin,fraksiparin bese useshno se do 6 ta nedela...po 2h od exo prokrvarev mnogu i pokraj progesteronska i celosna poddrska no ete taka trebalo da bide...se somnevaat na zamrznatite embrioni zosto ivf pravev so zamrznati....odi si moj sovet kaj Dr.Jani i Dr.Petlickovski na Insitut za imunologija toj ke ti gi vidi site rezultati ke ti dade da napravis i serumski ispituvanja za cesti spontani abortusi i antispermalni antitela moras da istitasi toa

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    A ti sega si imala spontan ili?

6. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Da pred 2meseci i pokraj ispituvanjata prethodni za spontani abortusi no obavezno ispitaj si toa..Odi kaj Petlickovski na Imonologija i se nosi mu dokumentacija i ke ti kazes sto kako treba..
    A neofolik meta gi pijam sega od skoro

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Off lele, kolku samo nekoi se macime za bebence. Jas sum unistena, osobeno po vtoriov abortus. Ne mozam da se sozemam, solzi sami mi doagjaat. A ti kolku vreme se obiduvas? Prethodno si nemala spontani?Izvini, Moze si pisuvala za toa i vo prethodnite postovi.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, еве ме немаше некое време, решив да не читам ништо, да не гледам ништо, и дека ке одам напред, ама јас пак се вратив на старата тема. После спонтаниот на 18 Март, мене ми најдоа жолчни камења, и сега имам закажано операција. Инаку првата менструација после спонтаниот ја добив на точно 40-от ден, втората меструација ја добив на 33 дена, е сега чекам трета менструација, и се плашам од се. Разни мисли ми идат у глава... некој совет, колку да се чувам јас по операцијата,како се приготвивте за друга бременост, што пиевте, што јадевте ???? Читав овде за фолната киселина, за калциум, магнезиум...

И друго нешто, кога отидов на контрола после 6 недели, ми рече гинеклогот дека ми е се во ред, дека матката е добра, јајниците се добри, нема никакви цисти, нема ништо се е чисто и сам се запраша како дошло до спонтан... и замислете контрола ми закажа дури во друга бременост...

Е сега мене ме буни и оваа операција, колку да чекам, ме буни и тоа што незнам дали да отидам пак на преглед пред да решам да почнам да не се чувам, и да мислам на друга бременост ...?

Совет ?!?!
    Убав ден на сите :) !

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    sovet, chim ednash fatilo kje fati pak. jas dva pati zatrudnev i dvata pati bev na rigorozna dieta...

10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Jas po spontaniot krvarev na sekoj 10 dena taka dva pati...eve veke neznam koga treba da mi dojde normalna menstroacija? Na 22.04 abortus imav i ako se racuna toj den na posledna menstroacija treba sega da dobijam no aber nema..
    Odi spitaj si serumski test za cesti spontani na imunologija mene mi bea ok i cim se fakja i ostanuvas bremena nema mesto za zagrizuvanje...sredi si se so ovaa operacija cim se oporavis i cuvstvuvas deka mozes da se vratis vo normalen seksualen odnos pocni si i ke se fati...
    Jas pijan Neofolik meta po 2 apcinja na den toa e okolku 800 mg cista folna...zemi si steta nema od toa...Go pijam i Virak cajot isto toj e za se procistuvanje na zenski organizam znam tri prijatelki go piea i ene gi si rodija a pred toa ednata bluznaci izgubi vo 5 mesec..
    Mora da se borime i da stasame do celta....ke bideme i nie eden den majki

11. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Јас имав спонтан на 29 фебруари овој ми е втор по ред спонтан абортус. Првиот ми беше пред 4 години и бидејќи имало доста време поминато од едниот до другиот абортус не ми направија никакви испитувања као демек господова работа. Ми рекоа да се чуваме 4 месеци па ние од 3 и пол месеци не се чуваме. Инаку крварев 2 месеци по ред страшно беше никако не сакаше да прекине , ама за среќа се среди се,бев на преглед се е во ред со матката папа тест во ред. Не се држев до некои правила што да јадам што да пијам, моментално пијам фолна киселина и магнезиум,калциум и цинк. Не сакам на никој да му се случе вакво нешто чекавме 2 години останав бремена и не бидна ама каде што е господ никој не е. Би сакала прво да им даде на тиа што чекаат по 10 години а после мене бидејќи јас од 2 години чекање мислам дека се наполнив со нервози , а можам да замислам на тиа што чекаат многу повеќе како им е. Ви посакувам на сите да останете бремени да ги видете тие 2 цртички на тестот,сите да бидете среќни и радосни да родете здрави и живи деца од се срце ви посакувам <3 :*

На caci.jov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Uf uzasna tema kolku ja mrazamm jas imav dva spontani za tie 11i pol godini borba so sterilitetot i duri seg a otkrijaa sto e pricinata septum na matkata sum imala go otstranija i sega sum vo iscekuvanje da ne dobijam na 10povrakam sekoe sabajle osetliva sum na mirisi no ajde ke cekam do 10 da ne dade gospod nikoj da ceka tolku dolgo 11i pol god

13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Odi kaj dr.Petlickovski na Imunologija i toj ke ti dade da ispitas Seroloshki test za cesti spontani abortusi..Ubavo e da si proveris i da vidis sto i kako e problemot...i kariotip obavezno toj isto pokazuva ako nedaj boze ima defekt na hromozomi...
    Jas si se tesham deka toa bebe ne bilo za mene i doprava me ceka slednoto...veruvam kako si skrsena jas seuste sum unistena na momenti ne ne spijam so nokj sekoja bozja nokj :'( a jas na 22.april abortirav i so kiretaza bev i pokraj sto go isfrliv plodot doma no radi krvnite zadovi...krvarev sekoj 10 dena...i eve veke mi kasni 10 dena po kalendarce ama me maci uste cela sum ko balon..a sakam da mi dojde ciklus da si proveram hormoni...
    Ke ni dade na site Gospod decinja eden den ova Bozjo iskusenie ke go izdrzime site

На missswety и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ajde ajde ne se sekiraj ke bide i jas sum deneska skrsena gi imav site simptomi na bremenost a pak dobiv

15. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    За жал, пред 4 дена го изгубив бебето во 7 недела од бременоста. Беше извршена интервенција за вадење на плодот по оперативен пат. Уште при самото утврдување на бременоста ми беше најдена циста на десен јајник. Цистата остана, сега чекам да ми дојде циклусот. Ме интересира дали можам да продолжам со сексуални активности, но без обид за правење бебе бидејќи решивме да почекаме да се среди организмот. После спонтан абортус, по колку време се вративте на вообичаениот сексуален акт?

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    posle eden mesec.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Благодарам. :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Душо, те молам, пиши од каде ги купуваш Неофолик и чајот, исто така...; јас не најдов метилирана фолна, па купив PREMAMA, оти само таму ја има, но, пијам обична додека да ја потрошам...
    Скршена сум, одамна немам влезено на форумов, но одново се потресов, неиздржлива е оваа болка :'( :'( :'(

19. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Neofolik meta vo bugarija gi ima samo tuka ne i se okolu 6evra na mene od sofija mi gi donesoa

20. zaMiG

zaMiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    25
    Благодарам, сепак...

На Jokiiniki му/ѝ се допаѓа ова.