Ne nema sansi da zabremenis so visok prl i mojot bese tolku i sega mr na hipofizata mi pravea i go cekam rez mojot bese tolku so pienje na bromergon a mi e doagal i do 80 ti imas li ja ispitano tiroidata imas li mr na hipofizata napraveno bez mr na hipofizata ke nema da znaes na sto si dali imas problem so adenom dali imas problem so tiroidata dali imas pcos oti kaj mene izleze tsh visoko i pijam i eutirox
Jas veke ne znam so da pravam prvin mi bese visok prolaktinot pa bev vo plodnost na ispituvajne tamo mi rekoja deka e vo red sekoj mesec mi e razlicen ginikologot me terat na internist maticniot mi vikat ova e rabota od ginikologot a na kraj koga pojdov ba internist internistot mi rece deka ne si za kaj mene
Lugje, jas mislam deka se e sudbina za da se dobie dete. Edna rodnina gi prekina vitaminite na svoja raka i utrogestanot go prekina isto na svoja raka. Ne mozela da gi stava. Pa sega ke vleze vo 9 mesc. A jas kolku terapija primav i pak gi izgubiv bebinjata. Ne znam vekje sto da se pravi.
Девојки здраво,овие сите испитувања ги правевте со еден спонтан или повеќе ? Јас се чував цели 6 месеци и сум на ум веќе да престанам . Пијам фолна ос Алкалоид,витамини.... и тоа е тоа. Ваше мислење ?
Jas pravev histeroskopija imunoloski kariotip i trombofilija tie se tie ispituvanja za spontan abortus trombofilija i imunoloski najdobro e da gi ispitas na klinikata za imunologija a kariotip na gak
Работата е што јас сум надвор од Мк. И овде отидов само на преглед по спонтаниот , и докторот ми рече дека е се во ред, и ми рече на преглед дури на следната бременост, и овде испитувања прават дури после 4спонтани... доколку ги имаш тогаш тгнуваат со испитувања. Затоа и прашав, мислам дека доста време се чивав од Март па до сега ...
Da dosta ti e cuvanje i na mene taka mi vikaa posle prviot spontan megutoa ete se povtori i se kajam sega zasto gi poslusav zasto ne gi napraviv site ispituvanja za mene toa e glupost da se ceka cetiri spontani da dozivee edna zena pa potoa da pravat podetalni ispituvanja iako vikaat retko se slucuva ova iako e retko ne e nevozmozno zatoa treba da dozvolat sekoja zena da ima pravo na izbor dali posle prviot spontan ke prave podetalni ispituvanja ili ne
Овде не викаат дека ретко се случува оваа.. Мене докторот ми рече не си ти прва, секоја втора жена има зад неа по еден спонтан.Мене после спонтаниот ми најдоа камења на жолчка, сега се оперирав, поминаа 2месеци и од операцијата, пијам витамини, јадам овошје, обрнувам внимание на здрава храна и тоа е тоа. Сега нека биде, како решол Бог ... уБав ден на зите !
Abe tocno e toa oti cesto se slucuva ama sekoja zena treba da ima pravo na izbor i na mene sega pak mi go kazaa toa posle tri spontani se pravat podetalni ispituvanja moite bremenosti bea so ivf i vikam nema sansi sega ke pravam se iako ne ispitav se ke imav i toa kako uste eden spontan golemi bile sansite zatoa nesto nenavremeno otkriena pregrada na matkata a golema bila mi rekoa zatoa ne slusaj nikoj ako si sakas da si gi napraves site ispituvanja
Јас немав ништо од тоа. Матката и сите други органи се во ред, дури малку и докторот се запраша како дошло до тоа, но рече природата врши селекција и затоа се случило.И да напоменам, јас останав толку бргу бремена тогаш што воопшто не пиев ни витамини ни фолна,не очекував дека на прва ке останам бремена ... дури после 6те недели купив едни таблети Елевит за бремени и тоа беше се, и баш и во 6тата недела прокрварив така да .. Овде нема ни приватни клиники како кај нас ...плати и добиваш се , ... не прават испитувања без причина и затоа.. неможам ништо да направам. Ке си ја пробам среката пак... на сите ви посакувам многу успех и што побргу да се префрлиме на друга тема !
Bolna edna godina pomina bas na ovoj ubav den praznik za mene bese kosmar koj na nikoj ama bas na nikoj ne mu go posakuvam
Smeni go doktorot ako mozes probaj sto mozes da napraves barem onie osnovni bris pap hormoni i hsg ispituvanja
Многу убаво знам како е , мене ми беше 28 Август последен термин . А се породив на Велигден. Биди јака , овој пат ќе успееш до крај
Жени јас имав спонтан почнав да крварам од 7 сабајле обилно преобилно и така до 12 дури тогаш ме примија на равизија во ова наша држава не се знае кој јаде кој пие изгубив една кофа крв за тоа време после тоа имав крварење ама сега имам ептен слабо нормално ли е да престане крварењето за толку брзо време.