Zenski posle spontan abortus,me interesira posle kolku vreme imavte odnosi?jas mislam deka nema nikogas da bidam spemna za taa rabota,posle kolku vreme se obidovte pak za bebe?vi blagodaram,inace pred edna nedela imav spontan na 21 nedela eve nemam veke krvarenje pozz
Пошто бременоста била поголема би требало повеќе време да помине 6 месеци обавезно. Но сепак советувај се со геникологот. Напрајте ги потребните испитувања од што настанало тоа. И таман ќе ти се среди организмот за тоа време.
@Dabi34 Јас имав спонтан во 13недела се чував 6месеци еве дега почнав да не се чувам....се надевам на убави резултати. Штп побргу среќа да имаме сите !!!
После 2недели се вратив во нормала и почнав да имам односи. Поминаа точно 6месеци.......сега сум добро и психички се спремам за друга бременост. Силни сме. Можеме се !!!!!
Како се справувате со стравот за наредна бременост? Дали овој пат се ќе виде воред, ќе се роди ли бебето и слично?На двајцата ни е многу страв,мм вика неможам да се опуштам и готово. Ова било стварно тешко.
I mene mnogu mi e strav od nedaj boze da se sluci istoto vo narednata bremenost e mnoogu mislam na toa a zn deka pozitivno treba da mislam ama posilno e od mene...
I kaj mene postoi strav. So ogled na toa deka imav dva spontani, uste pogolem e. Lugje, a dali.imate situacii da dojdete do raspravija so mazot. Jas pred nekoj den imav golema raspravija. I stres normalno. Toa se e od nervoza i netrpenie od spontanite. Duri i do ostavanje vo.momentot mi doagja. Ne znam sto da pravam. Sovet?
Секој ден си го поставувам ова прашање. И знам дека кога ќе дојди ред да бидам бремена нема да сум раат цело време. Ете така!
Ве молам за совет,после спонтаниот 15 дена пиев циклопрогинова, потоа отидов на одмор и ги заборавив дома значи 5 дена не се напив, и почна како кафено да ми тече е сега ова за менс ли да го сметам или да ги продолжам апчињата? ве молам ако некој знае да ми каже.
Мила немој да се плашиш воопшто нема мислење на лошо, само на добро. И мене ми се вртеа тие прашања ама јас оставив се зад мене (барем сега за сега) сакам друго бебче и не мислам на прашањата што ми одат по глава. Се надевам на позитивни резултати и што ќе биде тоа. Колку повеќе мислиш толку повеќе психа си ствараш. Опушти се и уживај,води љубов,не прави бебе ! Убава вечер .
Е ова е потешкиот дел од спонтаниот абортус јас имав во 17 гн и наредна бременост точно после една година и да ти кажам не уживав ни ден Бидејки и наредната ми беше критична со крварења со пиенје прогестерон и буцкање депо инекции па 2см отворена во 8 ми месец Секое седнување на шоља ми беше стресно да не видам крв на гаките,на секоја болка реагирав стресно па така 3-4 пати си лежев по една нок на гинекологија од паника дека нешто ме боли и правец на дежурен се ме факаше навечер и сабота или недела И сега кога ке се навратам наназад гледам дека цела бременост со плачки нервози и стресовисум ја поминала и јас и сите покрај мене
Golema podrska od mene do site, tocno 2 godini otkako go zagubiv vo 41 gn veruvajte samo nie sto sme pominale znaeme kolku boli ,uste e slikata pred mene jas go rodiv i go vidov ,bev skrsena no si vetiv ke izdrzam i ke se boram .Po pauza od edna god odma ostanav i eve sega se nisame so bebule a stravot seuste e tuka vo nekoj kos i vo bremenosta pa i sega za se i sesto ja s se plasam .Ve baknuvam bidete silni se ke bide vo red samo pozitivno
Оваа тема ми стана втор дом. Нема шанси да ја одмнам, да не ја отворам, ми го крши срцето. Овој месец не се чувавме, почнавме да имаме незаштитени односи. Добра сум, псиички сум спремна за нова бременост. Ама овој месец требаше... требаше да родам.... Со нетрпение чекам да помине Септември ... го мразам од дното на душава...Девојки да бидеме ние силни... секое нешто се случува со причина ( така се тешам јас ) .. ама потајно , потсвесно секој ден ми е умот таму кај што не треба... сега ке имав бебче во рацете .....Морав оваа да го напишам , неизбежно е .....
Готово се расплакав @lovely-girl Мила мораш да си силна, животот знае да биде толку неправеден и суров, но човек мора да биде јак, да истрае во најтешкото... Имај верба, убавото ќе дојде, обично кога најмалку ќе очекуваш ќе се случи Огромна поддршка, те гушкам најсилно
Posle spontan koa dobivte?ja eve sum treta nedela,iskrvariv sea a inace imav mn malku do sea nekoj den ic nekogas malku,a denes inaka po obilno i po malku custvuvam bolka vo kicmata i stonakot.dali e menzis ako moze da mi kazete?