Ме растажи... Биди храбра, се надевам дека во најбрзо време ќе го добиеш тоа што го посакуваш! Нека те чува Господ тебе и сите овде!
Јас денес си викам во себе,абе будалче опушти се таква трагедија се случува еднаш не може двапати да се случи па мајка му ваљда не сум дотолку проколната. Држ недај е работава.
После 40 денови се добива, но не мора да значи. Кај мене точно 40 ден помина од абортусот, и добив. Инаку во меѓувреме, додека траеше тој период за добивање од 40 ден воопшто не крварев и немав никакви болки. Кај мене се случи во многу рана бременост, можеби затоа.
Zdravo od mene. Sakav da ve prasam kako se oporavuvate psihicki od spontaniot? Prviot spontan go podnesov ne tolku bolno da recam. Poplakav edna nedela i se ispraviv i prodoziv ponatamu nekako. Ama vtoriot me dotolci. Mislam deka site mi se krivi. Padnav psihicki. Ne treba taka, no ne mozam protiv toa.
Тешко е уште неможам да го преболам ниедно Има денови кога сум расположена и полна со надеж, а има денови и кога сум депресс. Се случува, лузната секогаш ќе остане во нашите срца ама се надевам дека со наредната бременост и полни раце со бебе ќе ја залечат малце.
Zal mi e navistina. Tezok i trnliv pat pominuvame. A osobeno so.spontanite. pricina za spontanite ti kazaa?
Добар ви ден, ве читам веќе неколку дена и конечно најдов време да ви пишам да ве охрабрам. Имав вонматерично во февруари и поминав со инекции метотраксат. Сите доктори во ск ми рекоа да се чуваме 3 месеци, а мојата матична од 6-12 месеци. Кога отидов во ск на контрола и им кажав што ми рече матичната тие ми рекоа нема зошто 12 месеци. Ми завршија 4 менструација и со мм почнавме да се обидуваме. Искрено не верував дека после тоа ќе фати од прва, ама ете фати. Сега го почнувам 5 месец бебушот расте во мене и од време на време го осеќам како мрда. Ви го пишав ова затоа што во претходните ваши постови прочитав дека имате страв од наредна бременост. Верувајте во Бога и се ќе биде во ред ќе ве израдува и вас. Мислете позитивно, молете се и опуштете се.
Негде околу 40 дена иди менструација после спонтан... Тука си негде +\- Мене после вториот спонтан ми дојде на 52 дена
Здраво и од мене нова сум и во оваа група припаѓам за жал. Јад сум 7 недела, во 6 имаше срцева акција но вчера кога отидов немаше. Потсвесно си се надрвам дека кога ќе отидам утре на ехо ќе си го слупнам срцето на бебето за да не морам на киратажа. Уф колку е болна оваа тема. Незнам само како ќе и кажам на ќерка ми која толку очекуваше а и го слушна срцето на бебето кога бевме пред една недела на контрола. Маки маки...
Sonce mila daj boze utre bebceto da ima srceva reakcija kaj mene faktorite na koagulacija se pricina za ranite spontani abortusi
Bebulce te citam tebe I ko da se citam samata (do pred godina ipol) Imav 4 spontani vo 6 godini Mnogu razocaruvanja Se dodeka pred godina ipol ne vidov po 5ti pat dve crtki Sega si imam edno malo zivotce pokraj mene koe ima 5ipol meseci Nemoj da gubis nades I nemoj bebe da ti e opsesija Ova od iskustvo ti go velam Koga najmalce ke ocekuvas ke si dojde I normalno detalni ispituvanja Toa vo sekoj slucaj