Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Мила не се вознемирувај од тугата срека,Господ и нас ке не израдува,и јас се наогам во една слична ситуација со повеке трудници што галат стомак и тоа гледајки ме во очи и знаејки низ што поминувам,на почетокот и јас се осекав лошо и им бев лута на бремените жени ама сватив дека тие не се виновни за мојата ситуација.Си почувствував вина на себе што им љубоморам сватив дека е проблемот мој,опушти се и немој да се нервираш сите ние минуваме низ истото.

На meckicka и lovely-girl им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    Има поболно а поболно е да те застануваат на улица и да те прашуваат што имаш син или ќерка цела година тоа ми се случува.
    Јас не бегам од деца и неми криво за нив,јас бегам од народот што прашува.

На elimkd, lovely-girl, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    Мони,сигурно не се информирани,затоа прашуваат,не ти мислат ништо лошо....Господ на сите ќе ни даде,не бегајте од трудниците,разберетеја нивната среќа и бидете среќни за нив,има Господ и за нас.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    Знам дека не мислат ништо лошо дури и кога ќе им кажам дека немам ништо им паѓа криво а мене па покриво.
    Јас не бегам од трудници и деца бидејки ја знам таа среќа и ме траеше скоро 7 месеци.

На Bebulleee, joy1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    :hug:За брзо пак да се радуваш,од срце ти посакувам:l:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    Заедно ќе се радуваме :l:

На Bebulleee, joy1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    :l:Ќе даде Господ,само верба:l:

На Bebulleee и joy1 им се допаѓа ова.
  8. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    @QueenP @monik55 ..не дека јас им љубоморам , едноставно се осеќам грозно, два месеци по ред ништо, а редовна менструација.. овој месец решив да не се замарам ни со овулација, ни со плодни денови,ама баш со ништо. И долку и овој месец не се случи ништо, ке одам на испитувања па макар и приватно овде ке си платам . Не бев јас во такви кризи... не бев ... сега се држам доста слабо , на моменти дури се губам , не се препознавам самата себеси. Знаејќи дека сум борбена, дека ке издржам се ... јас сум катастрофа ...

9. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Катастрофа сум и јас мила моја,по 2 години чекање забременив и имав спонтан, мојата психа не може да издржи толку нервоза,ама морам да имам сила знам дека еден ден ке станам мајка ми треба сила за да си ги чувам дечињата биди силна 2 месеци не се многу.Те гушкам и знам како ти е.:hug:

10. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Zdravo doktorkata mi spomna deka po spontan abortus pokraj brisevi i papa test se pravi i analiza na krv.iskusto!

Ah sum bila vo ista situacija decki rodenden i na site majki so deca pokrat tortata im davaa i mafina op.koga dojde red zamene nema poso nemam dete.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  11. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ah mila mene pak voopsto ne me kanat na rodenden

12. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Девојки здраво, ме интересира овде, дали има некоја со обрната матка, и дали има со матка малку повеке повлечена навнатре од нормалната положба !??! Што ви рече докторот кога бевте на преглед после спонтаниот, и за нејзината положба !??! Фала многу

13. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Najdobro e da napraves histeroskopija i ke znaes na sto si ili hsg

14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    И мене ми кажаа дека е можно да имам преграда,и ми препорачаа хсг и хистероскопија така најдобро ке знаеш во каква положба е матката.Ако не си направила направи си.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Mене после пораѓај ми е завртена на другата страна... retrovertred uterus, на тоа мислиш? другарка пред да остане бремена и кажале дека и е таква, најдобро за забременување кучешка поза, зашто незнам.. но стварно така и забременила :) бар тоа беше нејзиното искуство...

16. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, јас сум во таква ситуација да тука неможам нити на приватно да правам испитувања, а ниту во болница да ми ги направат, по што не е тоа како кај нас овде прават конкретни испитувања по 3,4 повторувачки спонтани, до тогаш ништо не е страшно .
    Инаку преграда немам , матката и јајниците ми се во добра состојба барем така ми рече докторот кога бев на контрола после спонтаниот. Е сега, од редовна по редоцна менструација здравје, на 29 дена... Е сега, по што јас имав жолчни камења ( правев операција) , на интернет доста прочитав дека , доколку имаш камења во жолчка , и останеш бремена таа го намалува прогестеронот,а нели прогестеронот е тој сто ја одржува бременоста, и затоа доаѓало до спонтани... сега треба на 22 да добијам ( се надевам дека нема ) , и немам никакви симптоми, единствено пред некој ден една толку силна силна болка во левиот јајник да морав да седнам за да не ме боли ... Инаку јас една недела пред да добијам имам болки и во грбот, стома ме боли, јаници ме болат, гради ме болат а сега ништо од тоа..
    Инаку фала ви за советите,убав Неделен ден на сите :* .

17. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    девојки, после спонтан абортус во прво тримесечие, дали некоја правела имунолошки и генетски испитувања на Институт за имунологија и хумана генетика?

18. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Да ајаја 95 јас имав два спонтани и ги правев овие испитувања и кај мене испадна дека е од имунолошки карактер па сега ќе видам понатака што ќе правам.Ги земав резултатите неделава.Испитувањата се од крв нели даваш крв од вена и малку повеќе ги чекаш отприлика 15 дена едино ако немаш врски за побрзо.Сите испитувања чинат околу 9000(груба пресметка) денари со плаво картонче,а приватно се многу скапи (ги прават и ги добиваш брзо но чинат многу околу 50.000 ден(груба пресметка).За испитувањата со крв закажуваш преку мој термин....

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Правев јас .
    Уште хла го чекам .
    Јас имав спонтан во второ тромесечие 24 недела.
    Имај на ум да си спремаш пари малку повеќе и за хла можеш да се зачлениш за донатор ќе ти објаснат таму , и со тоа ќе заштедиш 4000 денари и би требало да платиш околу 3000 ден само.

20. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    Правев и јас,чекам резултати.. твоите рез како се?

Што се всушност овие резултати? Ддали навистина може да покаже дека партнерите не можат да имаат здраво дете?

Последна измена од модератор: 31 март 2017