Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    А има повеќе за испитување? Ме збунивте со цената, мене евтино ме кошташе на имунологија...
    Испигувавме: АВТОПРОТИВТЕЛА така пиши

2. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Ajaja 95 kolku sto me informiraa na klinika vo mojot slucaj imunoloski jas ke zabremenam i potoa bremenosta ke mi ja vodat so plazmoforeza (so procistuvanje na krvta) ednas mesecno i taka bebeto ke mi bide zdravo i zivo a ako ne pravam plazmoforeza ke imam pak spontan

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    Во кој месец имаше спонтан?

4. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Bebule ispituvav sve posle spontaniot i genetski i imunoloski okolu 9 rezultati za mene i soprugot i zatoa me fati tolku pari.

Monik prvata bremenost lani imav spontan vo 5 nedela so bliznaci i eden plod vo matka spontan bez kiretaza i vo isto vreme vonmatericna i bev lecena so matotraxat toa pomina.Sega vo oktomvri pak vo 5 nedela spontan so kiretaza i ispituvav sve imunoloski i genetski

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Јас кариотип и имунологија само

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.650
    И јас само Кариотип,брисеви и Пап.

7. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Da site tie i plus anti hla tipizacija,mutacii, avtoprotivtela jas i mm vitamin d,transfuzioloski vrednosti za mene.inace ova e vo mojot slucaj vo sorabotka so maticnata posle dvata spontani

8. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    aha, epa dobro e sto ima resenie i sto genetski se sovpagate...i jas plativ tolku otprilika za dvajcata za komplet imunoloski i genetski ispituvanja...a kolku meseci ke cekas do sledna bremenost?

9. viktorija 12

viktorija 12 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdr nova sum na forumot se zacleniv bidejki sakav da spodelam so nekoj iskustvo i nekoj sovet da dobijam od nekoj koj bil vo slicna situacija pred godina i pol ostanav bremena no vo 6 nedela imav spontan od togas veke nemam ostanato pred eden mesec bev na ginekolog mi napravia celosen pregled i brisevi pap test znaci se mi ispitaja se e vo red samo nekoja bakterija sto ne bila opasna i ne smetala za bremenost mi prepisaa apcinja za taa bakterija
    dali nekoj znae da mi kazi do sto moze da e sto od togas nemozam da ostanam

10. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Ајаја ќе побарам совет од лекар за да биде овој пат во ред.....е сега зависи од состојбата на матката ако е таа во ред после нова година можам да планитараме со сопругот.Колку што сум информирана во рана бременост се чека 3 месеци а во поголема и до 6 месеци зависело од состојбата на матката нели преку менструација се чисти е сега ќе видам ама би сакала што побрзо за да успееме нели во обидите.

На ajaja95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Викторија ова прашање постави го во поддршка за бременост има совети од феминките и мислам дека ке ти биде од корист и ти посакувам успех.

12. Сонце82

Сонце82 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Женски јас веќе почнав да се плашам за своето здравје. Утре навршуваат 2 месеци од киратажата но сеуште немам циклус. Докторката ми вели откако ќе ги испијам сите апчиња Оргаметрил ќе добијам. Веќе ќе полудам од внатрешна нервоза. Оф колку било мачно чекањево!!! Предходно една недела пиев Примолу нор а сега овие за добивање. Стварно неможам да разберам зошто сеуште не добивам... Има ли некоја од вас вакво искуство да ме охрабри малку.

Истото и кај мене се случи. За второ 2год со сопругот секој плиден ден се обидувавме и кога конечно бев неизмерно среќна си го загубив во 8 недела. Судбина. Само позитивна мисла и не мисли на тоа и ќе забремениш. Јас забремени кога беа земјотресите во Септември и немав време за другото да муслам но стресот си го направи своето. Мила моја уживај, рано ти е за испитувања. Пробувај често пред и за време на овулација. Никогаш не се знае.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Antebellum и Delgadina им се допаѓа ова.
  13. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ке добиеш и јас бев исто како тебе после киретажа добив на 2 ипол месеци со оргаметрил ги пиев 7 дена.

14. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки мене 2дена ми касни. Направив тест и се покажа негативен. Сменив клима и еден куп стресови доживевам па дали е можно тоа да е ? Минатиот месец бев на гин.и баш имав овулација и наредниот ден имав односи...имам некој симптоми како за бременост..ама те еве проблем.... негативен тест

На Hyacintho му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.537
    Секако дека влијае климата а и стресот. Не секогаш ни иди на точна дата луѓе сме доживуваме све и свашта нормално е некогаш некаде да се има одстапки. Смирено само ти посакувам во брзо време 2 цртки.

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elyelicka

elyelicka Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки.Незнам дали е за овде моето прашањено не најдов друга тема.Јас во понеделник сум на киретажа.Ми закажаа во 9:30 h и ми рекоа дека ќе биди со целосна анестезија и дека ќе ме пуштат околу14 h. Дали некоја од Вас знае да ми кажи колку време трае анестезијата и зошто толку време да ме држат таму?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.350
    Ke te razbudat odma posle kiretazata ama mora da ostanes bidejki mozeno e da krvaris,da ti bide loso od anestezijata,da povrakjas....

На elyelicka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elyelicka

elyelicka Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    А колку време трае киретажата?

19. joy1

joy1 Форумски идол