И мене ме снајде. Во 12та недела без срцева акција. Како причина ми набројаа безброј фактори од загадување до стрес (зачнато во период на земјотреси, селидба и семејни проблеми). Ме зачуди тоа што кога ќе ме прашаа до каде сум и одговарам што се случило, сите ми се отворија дека им се случило, ајде не сите ама 90%. Страшно е колку е зголемен бројот на спонтани, дури неверојатно
^^^ А срцева акција другите недели имаше или воопшто не? Мислам дека за жал секоја втора имала спонтан
Jas i ti mila sme imale kiretaza na ist den koben 26ti dekemvri!! Novava godina da ni donese radost i polni race
Само биди силна... И јас имав спонтан абортус missed.. во 13 недела дознав пред да напрам приска.. Срцето запрело на 8-9 недела што значи месец дена сумг о носела мртво.. Веќе поминаа 3 месеции.. До скоро време уште мислев дека сум бремена плачев се нервирав... АМА АКО ГО ПРАВИМЕ СЕТО ТОА ШТО НИ Е НА ДУШАТА ТЕШКО ДА ПЛАЧИМЕ СЕ НЕРВИРАМЕ НЕДАЈ БОЖЕ МОЖЕБИ ЌЕ СИ НАПРАВИМЕ ИСТО И ЗА ВТОРО.. Јас утре сум на контрола па да видам што ќе ми кажат и здравје боже од наредниот месец стартуваме со нови сили и нова надеж сепак господ е голем ќе ги слушни и нашите молитви...
И мене ме снајде ова . Кафеав исцедок имам веќе 21 ден, болки не, уште од првиот ден откако почна исцедокот примав прогестерон инекциии и утрогестан два пати дневно а зошто? Носам мртов плод веќе месец дена, мојот гинеколог ако може така да се нарече конечно примети дека нешто не е во ред, плодот престанал да се развива во 6 недела а тој ми велеше дека е добар. На 24 ми рече споро се развива плодот еве ти упат за во болница за утре иди да видиш што ќе речат таму дали да чекаме или да се изврши киретажа, преплашени уште вечерта отидовме на консултации и кај друг лекар кој виде дека од плодот останало само 3мм парче и мора веднаш да се отстрани, а кај мојот матичен и срцева реакција имаше, како?! На 27, т.е денеска имам киретажа па ќе видиме што ќе биде, се надевам се ќе биде како што треба.
Сочуствувам со вас девојки. знам како ви е и боли знам но се ќе биде во ред и сите ке имаме еден ден слатки дечиња и ќе забоеавиме на ова.Имав два спонтани абортуси за 6 месеци во 6 та недела. После втириот психички паднав. Плодот од некоја причина не се развива и нема срцева реакција. Немам преграда на матката и се е во ред со матката. Сега ќе правам тромбофилија и микробиилогија. Ако е се во ред со нив следи кариотип. Сте правеле вакви испитувања? И подетално да ми објаснуте ако сте правеле.
За преграда најверодостојно ти е хсг да си направиш. Не секогаш се гледа тоа на ехо , барем во мојот случај.
На 12 Фебруари ќе маправам 4 месеци од киратажата и сеуште немам циклус. Пиев и хормони но многу докторот кој ме чистел ме изгребал и сега треба флората да ми се обнови. Многу ми е лошо, ми се тресе целата снага и притисокот ми е низок. Како пркршена сум немам сила. Докторот ми вика дека се мачи да добие телото симптомите ги препознава и затоа ми е волку лошо. Денес и на инфузии бев за да се кренам на нозе. Зошто мораше мене ова да ми се случи, а колку сакавме со мм повторно да се обидеме за бебе.
Здраво девојки.После киретажата мо закажаа хистероскопија,а незнам зошто сега чекам да добијам и да одам на преглед па на хистероскопија.Дали некој знае да ми кажи за што служи хистеросјопијата?И дали после киретажа е можно да дојде до затнување на каналите?
Мила за да то отстранат преграда сигурно виделе дека имаш преграда во матката што ти предизбикала спонтан, па затоа биди смирена, не е ништо страшно со општа анестезија истиот ден те пуштаат дома , трае половина час.
pozz jas imam slicna situacija ...napraviv analizi za poliabortivnost i ispadna imam problem so tiroidna zlezda znaci sum ipotiroidicna i imam mL prblem so koagulacijata na krvta ...i ova bi mozelo da bilo pricina za moite prethodni 2 spontani abortusa ...sega se lecam .bi ti preporacala i tebe da se ispitas a isto i partnerot da napravi spermiokultura
Здраво денес добив резултати од хормони женскиот хормон ми е намален а машкиот зголемен. Имав миссед пред 3 месеци. Матичната вели дека 99% е причината тоа пошто немам никакви бактерии и вируси само то. и акоо останам пак бремена а да не се регулира тоа со апчиња ќе имам пак спонтан.. Дали некоја и се има случено исто?
zdravo , na 42 godini prvo ifv vo sistina kaj dr klementina kuzeska, i od prva bidna no vo 7 ma nedela dojde do spontan sega sakame normalno da probame uste ednas . izborot ni e pomegu petanovski remedika i lazarevski sistina!!! zatoa dragi moi ke ve zamolam za vase licno mislenje i sovet koj doktor e postrucen i kade da prodolzime? vi blagodaram i mnogu ni znacat vasite mislenja
Болката не ми се намалува, но и желбатаза бебенце е се поголема. После колку време од спонтаниот имавте месечен циклус?
Zdr sakam da dobijam nekoj sovet a i pomos od vas sto da pravam pred godina i pol imav spontan i od togas nemozam da ostanam dali nekoj bil vo situacija posle spontan da nemoze da ostane podolgo vreme koja bila pricinata?
Девојки само што се вратив од преглед ми констатираа missed abortion. Препорака ми е киретажа па ве молам да споделете искуства каде да ја праваме, дали предходно се прават испитувања и самата постапка каква е?