Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Јас ја направив истиот ден кога ми кажаа дека плодот не е жив. Не сум од Скопје, ја правев во државна болница. Со целосна анастезија, заврши многу брзо и лесно се опоравив. Ми препишаа капки и апчиња...и тоа е се. Не боли, не е страшно..но психички мора да си јака.

2. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Devojki,jas ja imav istava bolna situacija pred dva dena...dali znaete kolku vreme treba sama da se iscistis I kolku vreme se odmara doma?
    Celo vreme si placam,znam nemozam nisto da si smenam,megjutoa celo vreme vo glava mi e na repeat se sto se slucuvase...vo isti den gi raduvas site I vo isti den gi "mavas od zemja" ..site se vo šok ...

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.536
    Чистењето е како менструација.3,4,5 дена зависи.Потоа ми бараа бета хцг за да видат дали е исчистен скроз. Многу е тешко, го гледаш како си оди дел по дел од тебе а не можеш да направиш ништо;( Јас лежев недела дена дома. Моите беа цело време со мене. Тоа ми помогна. За киретажата, на сестра ми најубав ден а јас на киретажа, уффф не сакам да се сеќавам.:( Мила не се нервирај, ќе биде пак. Исплачи се и собери сили. Така требало да биде , плодот имал некој дефект. Поарно сега, него после. :hug:

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Еве ме и мене на темава :( На 2-ри март бев на интервенција бидејки до 10 недела не се разви срценцето на плдот. Тешко е, но како што вели мојот гинеколог, млада си и не се обесхрабрувај, ќе биде. Имам веќе една принцеза 2,5 години и некако таа ме крепи. Сакав да прашам дали некоја од вас имала искуство со терапија после киретажа? Имено 3 дена после инервенцијата пиев капки за контракции на матката и антибиотик, а 21 ден пијам хормонска терапија цикло прогинова. Хормониве ме маваат од земја, не се чувствувам пријатно во сопствената кожа, на моменти се ми смета, дури и ако телевизорот е вклучен, чувствувам трнење на дланките од надворешна страна и на бутовите. Подуена сум (како отечена) во дланките, впрочен прстените кои ми рекоа да ги извадам кога се качив на бокс при првиот пораѓај, сега ме стегаат.
    Ако некој имал слично искуство нека сподели. Колку време по престанување на терапијата се повлекуваат несаканите симптоми?
    Ви бладодарам и имајте убав ден

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    :(:(:( :hug::hug::hug: до сите потпишани тука. Загубата е загуба, боли, иако била само 'точка' но во нашето срце и мисли минал и се всадил цел филм за бременост, пораѓај, бебе, име.... :(
    На старт нема доволно силни зборови и дела за утеха, но со тек на време помирувањето со фактот дека така морало да биде,природата си го направила своето ќе придонесе за да е полесно, раната се залекува,расте желбата за нова бремемост, со неа и вербата но воедно и стравот... а кога ќе биде наредната успешна,а ќе биде за сите, и кога ќе си ги гушнете на крај бебушите, а ќе дојде и тој ден верувајте ми, е тогаш овие мигови ќе се само блед спомен! :hug::hug::hug:. Верувајте, знам

На vitamina, Antebellum, Lara 27 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Devojki,dali nekoja od vas e informirana eventualno posle kolku vreme po abortusot moze da se ima odnosi? Ne da se zabremeni :) ...

7. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    razlicno e zavisi od situacijata ..... nie 20dena posle kiretazata

8. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Megjutoa jas ne bev na kiretaza ?

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Ко ќе се осеќаш подготвено

На ♡BuBaLe♡ и Lexy10 им се допаѓа ова.
  10. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Pa stoznam maci...normalno imame zelba nie :)...jas sega sum ok nemam bolki itd bas zatoa si prasuvam ? Da znam kolku vreme e potrebno se da se normalizira

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Чим си подготвена можиш :D
    Ако има некоја болка- Прекинете :!: ..

На ♡BuBaLe♡ и Lexy10 им се допаѓа ова.
  12. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Si prasuvam bidejki doktorite sto me pregleduvaa samo mi spomnaa sega nekoj mesec zabremenuvanje ne drugo nisto ne rekoa..sama se iscistiv nemase potreba od kiretaza ama neli stoznam jas toa kolkav period treba da se sredi :) blagodaram na odgovorite :D

На Acka22 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    Мене ми нагласија дека 6 недели не смеам да бидам сексуални активна искрено немав ни желба,а зелено светло за забременување добив после 6 месеци.
    По киратажа веднаш се опоравив,неколку дена имав болка,немав крварење,циклус си добив веднаш,нормално како и претходно.

На Lexy10 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Девојки, незнам дали е темава баш за мојов проблем но сакам да ве прашам кои се симптоми за спонтан? Бидејќи денес приметив како кафеав исцедок а за добивање ми е рано дури на 4ти Април треба да добијам а пред извесен период имав односи но се напив после 48часа апче за ден потоа, па се мислам да не имало нешто во мене бидејќи касно го испив апчето..

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Нема симптоми стандард за сите
    Ако имало бременост, крварење, болки... Најдобро е да се утврди на ехо на гинеколог

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.536
    Може е имплантација :)

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.375
    Мислам дека ти е несакана појава од норлевото.. малку пореметува циклус, хормони итн. Најдобро на гинеколог да одиш да видиш што е проблемот... Ако треба да добиеш на 4ти Април, ти тек сега си во плодни денови... Ако свршил во тебе, а викаш апчето касно.. може веќе стварно било касно и ова крвавење сега да ти е имплантациско (вгнездување на плод во матката, бременост). Одма на гинеколог во секој случај...

18. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Можеби е од апчето, ќе одам на гинеколог па ќе видиме што ќе каже :)

19. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Maci jas mislam deka sekoj e so razlicni situacii itd..jas slusnav deka mozes I.po prv ciklus ili po mesec dena povtorno da ostanes bremena...istotaka deka moze da se praktikuva seks I posle nekoj den.od zavrsuvanje na krvarenjeto dokolku si e se normalno ....drugi mi kazuvaat deka posle mesec dena moze da se ima seks treti deka posle 2meseci..zatoa velam najverojatno kaj sekoj e razlicno..:)

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    Кои се тие други кои ти кажуваат??
    Јас се консултирав со докторот кој ми правеше киретажа и матичниот гинеколог,другарками,братучедками и останатите се приказна за себе,не се водам по тоа што тие ми рекле дека треба да правам....рековме кај секого е различно,секој организам е различен.