Да си ја кажам мојата мака и да слушнам некои размислувања од ваша страна. Пред 30 дена имав спонтан, пред спонтаниот имав 1 недела кафеав исцедок, тој исцедок продолжи и после киретажата и траеше 1 недела. Докторот ми кажа дека не е страшно и дека сето тоа е природа. Сега очекував циклус но повторно се појави кафеавиот исцедок кој трае веќе 3 дена. Дали некоја од вас се има соочено во ваков проблем и дали е нормално повторно да се појави кафениот изцедок?
Dobar den jas sum nova vo grupava .. Da spodelam I jas mojata maka so vas ..Vcera imav I jas spontan na 24 mesecov bev na kontrola se bese vo red .. zavcera sabajleto imav belo pranje kafejavo se javiv odma kaj ginekologot I pojdov me pregleda I se utvrdi deka sea ne sum bila bremena na edno tuku na dve bliznacinja ... I na nitu edno nemase srceva reakcija I morase na cistenje ... so anestezija me cistea no posle anestezijata mnogu me bolese stomakot .. I uste ne mi e jasno od sto moze da bide spontaniot abortus A pred ovie isto imam zdravi I pravi dve bliznacinja sea imaat 2 god I 9 meseci ...
Zdravo silna pregratka od mene... Znam kako ti e... Bidi silna, jas vo Germanija go izgubiv bebenceto i toa bev vo postojan nadzor od privaten doktor... I nikako ne mi bese jasno zosto, znaci 100 pati prasav zosto i mi vika toa e priroda i koga prirodata taka.saka taka treba da bide, poarno sega nego podocna, matkata epameten organ koj znae sto treba da zadrzi.... Me gledaa.i deka imam bel i kafen iscedok i bolki i nisto ne mi dadoa... Samo magnezium. Znam kolku ti e tesko ama ete taka trebalo da bide bidi mi mn silna i na noze, mn e vazno psihicki da bides dobro za da nemas komplikacii do sleden ciklus. Pozdrav
Така требало да биде мила, неквалитетен материјал и природата си направила селекција. Јас имав спонтани па правев еден куп испитувања. А ете ти си родила така да сигурно се е во ред. Сега сигурно ќе ти речст брисеви , може си имала инфекција. Сепак, консултација со докторите во врска со тоа дали треба понатамошни испитувања.
Ja se tesam si vikam mladi sme kje imame uste a od druga strana sami solzi mi tecat .... ne mozam da se smiram ...
Нормално е. Поубаво исплачи се за да собереш сила за понатаму. Си имаш две ангелчиња и им требаш. Не е фер, ама не можеш да смениш. Се прашуваш зошто баш на мене и милион други работи... Следниот пат се ќе биде во ред
Мајка природа. Факт е дека е претешко но за жал таква ни е природата и селекцијата. 1 од 3 жени добиваат спонтан, жално но вистинито е дека е нормална појава. Собери сили и позитива па за некој месец ќе биде. Секаде ќе биде не се сомневајте во тоа.
Здраво нова сум на форумов , ве молам за ваше мислење од вас со искуства. Секогаш имам редовен и нормален циклус ( на 28-30 дена ) Но ете минатиот месец баш и не внимаваме со сопругот, не дека не внимававме но по моите пресметки не ми беше плоден ден за време на чинот. Требаше да добијам на 20 март, но не добив , ми каснеше, не направив тест затоа што не верував дека е можно да останам бремена, си викав пак имам некоја циста ( затоа што и пред тоа ретко сум ги имала - па си викав ајде можеби тоа е ), по 16 дена каснење на менструалниот циклус и 5 дена јаки болки во половината, напнати и отечени гради денес забележав кафеав исцедок. Читав на нет за симптоми на спонтан апортус и сега се прашувам дали е можно да дум била бремена, а да не знаев, дали е можно да имам дпонтан абортус, како да откријам дали станува збор за тоа? што понатаму???
Dragi forum prijatelki dali bi mozele da mi kazete otprlika posle kolki vreme dobivte ciklus posle spontaniot? Nemav jas kiretaza,megjutoa seuste ne dobiv ..ili rano e...:/
Не мислев дека ќе се најдам во темата, ама некогаш животот ни приредува сцени кои сметаме дека никогаш нема да ги доживееме. Поминав без киретажа, цела среќа во оваа несреќа. Сега што понатаму? Освен микробиолошките и ПАП , правевте ли и некои други испитувања? После колку време почнавте повторно со обиди? Кај мене докторот рече дека абортусот се ,, однесувал,, како циклус , па матката скоро ќе биде спремна повторно за бременост. Ми остана да испитам утре утште еднаш бета да видам дали целосно е спуштена. Почнав од основните испитување лично за мене, крвна слика и мокрача, за јас да си бидам мирна. Во план ми е останатото, веројатно после следниот циклус. Сакам малку да одморам и психички да се приберам, па да продолжиме каде што застанавме.
Многу ми е жал мила знам како е и јас поминав низ тоа јас имав само missed болката е голема ама морада бидеме силни .... Јас испитав сега за сега само основните испитувања инаку имаше пациентка која беше со спонтан и после втор циклус забременила
zdr nova sum na forumov,mng sum zagrizena i mozebi tuka ima nekoj so slicno iskustvo kako moeto i ve molam ako nekoj pominal niz takvo nesto dami dade nekakov sovet...za godina ipol imav dva spontani abortusi,i prvata bremenost i vtorata mi zavrsija so abortus uste vo 5tata nedela,pred da dobijat srceva reakcija gi gubam. Posle site ispituvanja i hsg snimkite mi otkrija polip ili septum na matkata i levata tuba ne se prikazuvase na hsg snimnkite.lekarite vo drzavna ginekologija mi preporacuvaat histeroskopija i laparaskopija.ona sto me interesira e dali ovaa operacija e neophodna i pokraj toa sto ostanuvam bremena i dali ima nekakov rizik.se plasam posle operacija od bilo kakvi komplikacii.spored vas dali ima nekoe drugo resenie osven operacija za mojot problem. ve molam za vas sovet mng mie potreben.blagodaram odnapred.
@ocajna_mk убав совет ти дале докторите. ако има септум, не му дава на ембрионот да се развива. исто така би требало да провериш Афа, мутации. но прво мора да го решиш септумот. афа ќе ти покаже, да не случајно организмот реагира автоимуно спрема ембрионот. операцијата е лесна. и јас имав лапароскопија со хистероскопија. уште многу феминки ја имат поминето. два дена во болница. слушај ги докторите, и закажи си операција. не чекај.
ti blagodaram za tvoeto mislen ti blagodaram mng za tvojot sovet jas i onaka veke zakazav operacija samo se plasam da ne me vrati povtorno anesteziologot bidejki pred 4 meseci trebase dase operiram no me vratija poradi kardioloski problemi,sega se obidov poftorno i se nadevam deka ovoj pat nema dame vratat
Dobar den da si ja spodelam i jas mojata maka pred 4 dena imav spontan abortus.Maticnata mi dade kapki i antibiotik bidejki imase mnogu mal del neiscisten jas koga gi pijam kapkite imam mnogu bolki vo stomakot i krvaram kako na dobieno i seuste mi ispagjaat parcinja zasirena krv.Vcera bev na urgrnten ne me pregledaa rekoa deka oni bile samo za itni slucai denesa da idam kaj maticnata da me videla pa ako trebalo togas da me prati na kiretaza dali ima nekoj slucaj kako mojov i dali ima sansi da pominam bez kitetaza pozz do site
Јас поминав без киретажа. Сум пишувала во темата. Крварев 7 дена обилно,како циклус. После цел месец имав исцедок, кога розев, кога кафеав. Се до следниот циклус. После циклусот се среди се.Пиев и јас антибиотик превентивно и следевме бета, како и состојбата на матката.