Vo 6 nedela pocna prvo kafeav iscedok piev dabresteron i ne mi se namaluvase se povekje i povekje imav bev na urgenten mi rekoa nisto ne mi e ne bilo strasno i jas za 3 saati imav spontan
Mi dade kapki gi piev 3 dena deneska bev kaj maticnata na pregled mi kaza deka sum se iscistila i za nekolku dena uste ednas da idam na pregled ama od kapkite imav mnogu bolki
Da i jas imav mi kaza doktorot deka keme fatat jaki bolki no rece podobro e da izdrziz odkolku da odis na kiratazi da krkas anestezii i dati ja grebat matkata.izdrzav no dodeka padna plodot mnogu se iznamaciv
Анестезијата е локална,не кркаш ништо. Без киретажа ризикуваш да остане дел во тебе од плодот па да фатиш инфекција или не дај боже сепса.Целиот процес трае 20 тина минути и си одиш дома. Не би чекала дома плодот да падне никако.
Здраво девојки,мојата среќа кратко траеше. Завчера имав спонтан во 7 недела,скршена сум.После година дена чекање пак се повтори тоа од што се плашев. Сакав да прашам кои се испитувања треба да ги направам после два спонтани и да ми препорачате некој добар гинеколог,дали од систина или некоја друга приватна болница? Поздрав
Жал ми е @Laleto89. Штом ова ти е втор абортус, упати се кај било кој специјалист. Мора да ти проверат да не имаш преграда, или случано да не имаш превисока коагулација на крв. Исто, мутации во гените мислам треба да испиташ, сепак најдобро е сето тоа да биде водено од специјалист. Да не биде дека премногу субјективно ти давам препорака за доктор, на вештчко оплодување, има листа од доктори од повекето приватни клиники. За кој и да е одлучиш, имаш феминка која од прв ракав ќе сподели нејзино позитивно/негативно мислење. Уште еднаш многу ми е жал за твојата загуба
@Laleto89 Многу ми е жал Лаленце...Биди силна. Ја имаш нашата поддршка. Направи си испитувања и оди понатаму.
жал ми е штом ти се случува втор пат мора да има некој проблем и тој проблем мора да се одстрани што да кажам друго таков е животов некогаш суров.Уште еднаш жалам за загубата
Фала ви на поддршката,ќе ми треба време да се помирам но нема откажување. Ќе ги направам сите испитувања,сигурно има некој проблем штом се повтори по втор пат.
Девојки во процес на спонтан абортус сум ,ми почна синоќа со крварење,денес бев на гинеколог и не е целосно исчистено.Ми рече да почекам да се исчистам сама или да ме прати на киретажа.Не сакам киретажа,со претходниот спонтан природно се исчистив меѓутоа сега мислам дека утрогестанот ми прави проблем.Некој природен лек што ќе ми подпомогне полесно да заврши да не знаете? Поздрав
Утрогестанот може само да ти помогне, а не да ти одмогне. Тој се дава за поддршка и е прогестерон што е многу битен за задржување на плодот.
Да јасно ми е,го користев 2 недели но сега кога почна спонтаниот веќе ништо неможе да го спречи,а утрогестанот ја стега матката и сега е малку потешко да се исчистам целосно и побрзо.
А докторот ти кажал да продолжиш со утрогестанот? Штом веќе почнал процесот на абортус не би требало да го користеш.
Да го прекинав веднаш штом почнав со појакото крварење,ми кажа гинеколот, но сепак му треба ваљда време да се исфрли од организмот
Мене докторот ми кажа дека е ако има шанси најдобро е плодот да се исчисти сам. Секако под надзор на ехо, следење на бета и не многу обилно крварење. Ми спомна дека во странство ги остават до 10 недела да се исчистат сами, со антибиотик и надзор. @Laleto89 многу ми е жал, биди силна да помине овој период. После крени глава и почни со испитувања. Сите еден ден ќе бидеме мајки.
Фала ти,никој да не претрпи вакво нешто.Имав спонтан претходно во странство,таму ме оставија природно да се исчистам,освен ако крварам после 10 дена уште обилно да се јавам.Тука веднаш ми предложија киретажа ама сакам природно да се дочистам па затоа барам некој природен лек или слично барем физички да си помогнам оти психички сум веќе скршена.
Не барај природни лекови, слушај го докторот, можат да ти дадат само антибиотик, ама пак по негова препорака. Знам дека е тешко и затоа немам зборови да те утешам. Што и да ти кажам сега е залудно.