nikoj ne vika deka e lesno ama najdobro e vo sekoj slucaj da si go slusa dr i nikoj drug od strana on najubavo znae vo kakva sostojba e nejzinata matka jas si gi slusav samo niv i nikoj drug
Jas I se slozuvam so istoto deka maticniot sekogas ke I kaze zdravstveno sto I kako ke treba da napravi...nie sme tuka za poddrska I da ja ohrabrime,veruvaj mi I jas kako I taa sekojdnevno bev na forumot,citaj placi itd ama sekogas se najdobra uteha najbliskite,vaka samo site bi ja napolnile so eden kup informacii sto taa vo momentov sigurno ke gi razmisluva od a do š..mojata poenta bese da si se olesni megjutoa da ne zaboravi deka se se slucuva so nekoja pricina I deka posle sekoe loso odi dobro(barem jas vo toa se uveriv) samo pozitivna misla za se ...ima edna ubava misla..kakve su ti misle takav ti je zivot !!!..I da bideme realni ne sekogas doktorite ispagjale vo pravo
Jas imav i bolki ama slabo krvarev ama bolki jaki pojaki od mens bolki i parcinja mi pajgaa vo krvta nozete race se mi se zdrvi i ladni kamen temperaturata pocna pod 36 da mi pajga i se javiv kaj taa sto mi praese kiretaza i mi rece odma na bolnica da dojdis i za 10 min ko pojdov cela matka mi bese polna so krv pa uste edna kiretaza mi praea pak bolki i stresoj.. inace ova mi se sluci lani vo 13ta nedela doznav a plodot od 8ma nedela zapren.. pojdi vidi da ne te nemaat docisteno kako mene so mi napravija За пап тест не ни помислувај хормони рано е да испиташ крв мокрача можиш.. за хормоните сега и да ги испиташ рано е дури да ти се стабилизираат барем кај мене после 3 месеци испитав хормони а после 2 месеци вагинално ме прегледаа прв пат несмеат да те чепкаат ниту вагинално ниту брис да ти земат 1-2 месеци мене така ми кажаа тројца гинеколози и после 2 месеци кај матичната вагинално ми ги провери каналите и да не случајно нешто има оштетено
Многу ми е жал за загубата сите што сте ја доживеале.. Јас сеуште неможам да се заборавам и да се помирам иако сега сум бремена и фала му на Бога е се во ред..Многу ми велаа кога ќе останиш бремена и кога ќе го крениш враце ќе заборавиш дека некогаш си изгубила ама не се заборава се памти.. Само Бог нека ви дава сила да издржите и нареден пат да не се повтори да ги кренеме сите здрави прави враце нашите бебчиња.. Само молитвите господ да ни ги слушнииии.. Ве гушкаммм силно силно верувајте дека секој цитат во темава шо ќе го прочитам ме растажува и ме потсеќа и јас низ што поминав и сеуште поминувам и се сеќавам на сите ноќи непреспиени и со солзи поминати... БИДЕТЕ СИЛНИИИ!!!! ШО Е НАШЕ ЌЕ СИ ДОЈДИ А ТОА ШТО НИ ГО ИМААТ ЗЕМЕНО НЕКА НЕ ЧЕКАА ВО РАЈОТ <3
@Snow white me preplasi mnogu. Jas se javiv kaj doktorot sto mi ja pravese kiretazata i kaj maticniot ginekolog. I dvajcata mi rekoa deka od 5-7 dena bolkite se normalni i da gi prekinam kapkite Ergotil(taka nekako) oti i samite kapki mozat da predizvikaat grcevi.Uste tamu sestrata mi rece deka bolki ako imam da pijam apce za bolka.
Toa se kapkite sto I jas gi piev srce ama mene mi bese kazano samo 3dena da gi pijam po 13ili 15kapki ne sum sigurna I potoa ma kontrola..inaku normalno e da ti e taka da krvaris pa utredenta da nemas nisto..predpostavuvam deka naredno ke imas kafen iscedok ..kaj mene bese taka posle nekolku dena od spontaniot..pamtam 1ili 2 imase po malku krv posle toa nemase samo kafenko dodeka se iscisti...e posle toa dobiv naredniot mesec na istiot datum koga mi se sluci spontaniot
Незнам зависи од докторите кај мене дека и нозете ми се здрвија и рацете и башка то шо почна темп да ми паѓа и јаки болки одма ми направија киретажа уште истата вечер во 23часот бараа анестезиолог оти несмееше да чекам сама кажа докторката животот неможам да ти го ризикувам да чекам до сабајле и мене капките ми ги прекинаа за 2-3 дена во среда киретажа праев во саботата ми се случи ова и тоа замисли дента бев на контрола сабајлето ок си беше се а вечерта ова ми се случи
Јас бев бремена и две недели имав болки на кој ми велеше матичниот рано е не се гледа детето. Вчера имав јаки болки и сабајлево големо парче како црн дроб се откина од мене Појдов на дежурниот акушер во тоа парче најде два плода.
Srcko nikoj so sigurnost nemoze nisto da ti kaze taka da jas za da si ja smiram dusickata si bev na poveke mislenja zosto jas 15ned sum a do pred nekoja nedela sekoj doktor razlicno mi kazuvase dijagnozi ...tragicno...taka da moj sovet ako instinktot ti veli deka nesto ne e vo red uste vednas odi na pregled za bilo sto I da e...I ne se sekiraj samo pozitivno .
Ај девојки едно прашање не се работи за мене бременост петта недела сеуште немаше срцева реакција денес почна крварење по малку светла крв.веднаш отидоа во Ремедика таму не ја прегледаа само и рекоа дека е биохемиска бременост плодот ќе се чисти сам исто како добиено.киретажа немало потреба.е сега ме интересира дали можело некои лекарства да се дадат барем да се пробале да се спречи крварењето или се ќе било залудно?
Жал ми е Симона за тоа што се случило. Штом не си добила лекарства значи залудно е да ги примаш, ќесата повеќе ја нема. Си ја знаат докторите работата верувај.
И се случи на сестра ми само ми падна чудно дека воопшто не ја прегледале сега веќе има обилно крвавење т.е баш како добиено тоа е барем и рекле дека не е страшно подобро сега него попосле со киретажа и слично.Млади се ќе имаат шанса за друга бременост.како и да е фала ти на одговорот
Simonce bas mi e zal ...sto I da dale koga ke pocne obilno krvarenje,prosledeno so jaki grcevi vo stomak polovina slicni kako menstrualni nemoze da se napravi nisto plodot sam ke se iscisti...moze samo po krvarenjeto da I prepisat nesto .. cim bidnalo ednas ke bide pak neka ne gubi nadez .
Жал ми е навистина фала ти на одговорите Сега за сега добро се држи се надевам ниедна жена повеќе нема ова да го искуси
Zenski zdravo... Da ve prasam posle kolku vreme po kiretaza ste se vratile vo normala? Denes mi e 16ti den posle kiretazata i uste sum haos.. imam bolki vo kicma, gradive mi se uste polni i po nekoja bolka u stomak.. nemam krv veke poveke od nedela dena samo nekoj temno zolt iscedok poslednive 2 dena.. valjda e normalno?? I da znam za cekanjeto od 3 meseca za obid za bebe no posle kolku vreme ste imale odnosi?? Jas kako uste da ne se cuvstvuvam podgotvena strav mi e da ne e malce vreme pominato..
Мала бременост ли беше?! Ако да се чека 3м, ако не 6м.. За да се вратиш во ,,нормала,, колку време е потребно зависи од тебе, а и тие покрај тебе. Но совет од мене колку побрзо прифатиш и не се задлабочуваш побрзо ќе ја надминеш загубата или едноставно ќе научиш да живееш со неа.. За односи почекај да помине еден циклус и не одолговлекувај и не си прави филмови исто ќе биде како и претходно..
Мила потполно те разбирам. Јас после следниот циклус се вратив во нормала, т.е откако помина циклусот, спласнаа градите и се се врати на место. Убаво рече Емка колку побро прифатиш што се случило, толку подобро. Мене ми беше битна подршката од маж ми, од нашите. И си нив се помина побрзо. Јас не бев правена киретажа па забременив по 3 месеци повторно. Собери сили, гледај напред, ќе помине и оваа болка, знам колку е голема. Знам и дека се прашуваш зошто баш ти.