Znaci emkaemka totalno se pravilno I na mesto kazano istoto sto I jas I go kazav I samata sum slucaj na toa deka sto pomalku se zadlabocuvas tolku podobro ke napreduvas I ete ne nas posle 2meseci so mesence bozja volja e, ama sto popozitivni misli toa podobro
Или некоја пара или некој бокс. Незнам шо држава сме ние вака ако не ставиме парички во книшка не гледаат како парталчиња стави им да им зашушка па да ти обрнат внимание.. Мене за киретежа на сета мака ми зедоа 4000 денари ( демек за апчињата а матичната и друг доктор двајцата ми рекоа бесплатни биле апчињата) страшна држава сме.. арно вика мм ко ќе се пораѓаш пиштолот со мене и само така да биди нешто да не се зафркаваат со нас.. страшна работа во ова нашаа македонија...
И мене за истата работа ми зедоа пари првиот пат 2000ден. Вториот 4000ден (сакаа) пошто ставија 4 апчиња а можев да се отворам со 1само.. Се е за пари, недај боже човек една глава да го фати. Среќа тогаш началникот го слушнал мм кај шо зборува и му ги дал апчињата за 90 ден едно апче. Толку ги земале Луди се.
Страшно.. а паричките во мантилот докторкава ги пикна не ми даде фискална хехех ама то е то мм рече бегај поарно да и дајме пари отколку да те запусти некако.. на шалтер ништо неплативме ние само кај докторката на рака..
Дада, и јас и ги дадов апчината откако ме среди. Па една недела после тоа по телл ми ѕвонеше мене и свекрвами да и кажиме кој ни ги даде
хехехе нас не седна пред да ми прај киретажа во собата кај шо лежев дојде и му вика на мм постојат две варијанти едната е со анестезија да ја испијаме а другата е со вагинални апчиња ама некако побезбедно е со апчиња оти вака со анестезија јас одам по каналите на слепо не се гледа убо можи да се оштети недај боже и вели прво две апчиња ќе требаат по 1000денари и после мм ко рече со апчиња ако е побезбедно со апчиња нека биди и му вика да така 4 апчиња 4000 денари хахахаха на сета мака шо ја искркав сега смешно ми е и мм вика одма кај треба да одам да платам долу на шалтер и таа не овде кај мене изваде и даде и замина па џабе парите ко пак по 3 дена недочистена со анестезија ми праеа уште една...:/ :/
Во штипската болница на сите им прават киретажа. Намерно така ви кажала дека оди на слепо и може да оштети нешто, за да ви ги земе парите така кажала. Абе срамота какви доктори постојат Боже. За мене тој доктор што не знае една киретажа да направе не е доктор. Киретажата треба да им е на нив рутинска интервенција, а не научна фантастика. Толку се писмени изгледа.
Da rana bremenost 8 nedela... inaku doktorot koga go prasav mi vika mesec ipol cekaj i fakajte se za rabota... ama jas 3 meseci ke si cekam... inaku se priviknav ok sum.. boli tesko e ama mora so glavata gore.. nekogas uste u son a se svrtam na stomak odma menjam polozba na strana da spijam demek radi bebeto pa dodeka se svestam deka nema veke bebe pominuva..
Ах колку те разбирам...еве месец помина веќе и со работа почнав ама уште боли..се лежам на лева страна од навика па и дека бев 6 месец и кога легнам на меше тоа празно нема ништо душава ми се кине ама тоа е се учам самата себе да живеам со тоа...на работа секој ден ми идат деца и се научив да контролирам емоции ама затоа дома ко мало дете се затворам и плакам... знам дека еден ден ќе бидеме мами и тоа ми дава сила.. те гушкам
Mnogu mi e zal.. Ama ke pomine sto ne pominalo... Posle koga ke se napolni pak meseto ke zaboravime na ovie maki.. te razbiram skroz.. site okolu mene se so mali bebinja se obiduvam da sum pozitivna so osmeh na lice, a dusata mi place mi doaga da vristam... ama ke dojde i naseto vreme i toa brzo... te guskam Инаку само да пишам денес направив обична крвна слика и мокрача.. знам дека е рано но бев за брисеви од грло и нос ( осеќам ко да настинувам) и си викам ај и тоа ќе направам... Крвта слаба викаат нормално било... но во мокрачата имам присуство на кетони и слуз.. незнам што значи тоа.. ќе почекам уште 2 недели па уринокултура ќе правам... некој имал сличен резултат??
Слуз може да имаш од тоа што се чистиш. Мислам имаше напишано дека имаш жолт исцедок. А за другото не знам.
кетони во тек на бременост укажуваат на гестациски дијабет и можно е и ова да ти е причина за спонтаниот.Испитај детално или евентуално ако губиш на тежина,не внесуваш доволно јаглехидрати,држиш диета,повраќаш многу
Здраво ние имавме односи после еден месесц од киретажа,после трети месец обид и после 5-6месеци позитивен резултат со кломифен
Женски да ве прашам после спонтан / киретажа кога сте добиле циклус? Денес ми е 21 ден по киретажата и осеќам ко менструални болки и сабајле имав крв на бришење црвена, па ме интересира дали е можно порано да добијам... Обично добивам на 30 дена па се збунив... Однапред ви благодарам
Не би требало. Ако си добила соодветна терапија треба да добиеш на 30ет дена ( ако на толку ти е циклусот) од киретажата. Така барем јас знам. Во секој случај треба да консултираш гинеколог зошто како и да е после прв циклус од киретажа се прави преглед. Можеби е се ок, само порано дошло баш овој пат. Се надевам се ќе биде во ред.
Можно е порано да добиеш и да се измести малку циклусот, стрес, киретажата, хормони, но се нормализира обично по 2рата-3тата.. Но јас сепак и би следела, колку е обилно, колку ќе трае и ако има некој сомнеж веднаш би пошла на доктор.