И јас ко што читам може нормално е да добијам порано.. инаку сигурно добивам имам ко црнила исто како по киретажата а и болките се тие.. Да ќе се консултирам со докторот утре ќе закажам преглед за крајот на неделава само сакав да слушнам слични искуства...
Уште нешто да ве прашам кога испитувавте хормони? Пап тест и микробиолошки тестови после прва менструација од киретажата?? Јас еве веќе 3 ден добиено па вртам кај сестрата да знам што да закажам... Ќе може сега кога ќе ми заврши пап тест да правам??
Дали ви се има случено после киретажа од кога ќе заврши крварењето и сето тоа да имате температура?Јас после киретажата крварев околу 7 дена и после крварењето имав температура,една недела после тоа еве ме пак со температура.
Беше ли на контрола кај гинеколог? Ако не си, обавезно да направиш! Температура е знак на инфекција, некој воспалителен процес, мораш да ја исклучиш можноста дека не е нешто неисчистено како што треба
Маци јас нема да се правам доктор бидејќи незнам што значи тоа..јас кафен имав ама само неколку дена не многу..информирај се со гинекологот што може да е тоа..поз
Da ve prasam i jas, iako citajki valjda go dobiv odgovorot. jas dobivam na 28dena,denes e veke 30ti den od kiretazata i tocno 4ta nedela. Mi rekoa na kontrola po 4nedeli,ama jas imam menstrualni bolki i ocekuvam da dobijam i zatoa sakav da zakazam narednata nedela za eho. Valjda nema steta ako togas odam neli?! I moze da kasni zaradi celata situacija so kiretaza, hormoni, stres?!
Мене ми дојде на 34 ден после киретажата и јас прашав тогаш докторка ми рече од 30-35 дена а некогаш случеви и после 40тиот ден добивале..Не се секирај а после ми идеше нормално на 28-29 дена како и секогаш
На ехо ми направија неколку пати на стомак после киретажата другиот ден после по 3 дена пак контрола исто на стомак со ехо ( ама во ред си беше во 12часот дента а вечерта ми се наполни матката со крв) после пак по 1 недела исто на стомак ехо и после по 2месеци и нешто вагинално ме прегледа матичната и во ред си беше.. вагинално мене ми рекоа после 2 месеци матичната иако ми запиша др докторка шо ми праеше киретажа по 1 месец и после праев пак наново микробиолошки брисеви и пап тест и др испитувања хормонски после 3 месеци праев
Posle kiretaza kolku vreme vi trael ciklusot?? Eve veke 8mi den imam krvarenje po malku... Dobiv po 20 dena od kiretazata prvite 2 dena imav mnogu malku krv, slednite 4 dena obilno krvarenje i eve sega 2 dena pak po malce krv sveza... nekoj slicno iskustvo?? Nekako mnogu mi trae obicno 5 dena imam cilkus..
Mene mi dojde tocno na 28 den od kiretazata i mi traese 5 dena mozno e prvata menstruacija da ti bide podolgo poradi toa sto se cistis.Ama sepak napravi si edna kontrola na eho da si bides mirna.
Срцко не се секирај тоа може да трае подолго првото добивање..додека на мене првото подолго а второто до 5дена..јас на пр.бев навикната на подолго бидејќи имав и до 7дена..без секирација се си има своја причина
Здраво имав спонтан во 5 недела и поминав без киретажа организмот сам си се исчисти со крварење. Прашањето ми е после колку време да очекувам циклус, дали некој имал вакво оскуство?