Vo Sante plus duri i imeto mu go zaboraiv samo lele aval da mu e! Gi tretirase lugeto ko kravi da se! Me vide isplasena i nisto legni eve go pllodot mal e sakas odma da te sreda?? Ja mu vika pa da zboruvame ajde odete sednete tuka zboruvajte! I posle 10 min idet i mi vikat a be sto resi i jas sakav da mu kaza deka imam bolki vo dopniot del od stomakot ko za dobivanje da mi kazit sto mojt da e ama toj samo mi rece idaj ponedelnik i si zamina me ostaj so zborot na usta..pak se trudiv da go prasa a kako ke bidit toa ic ne me ni pogledna vo lice si zamina...izlegov od tamu frustirana i ne mozevda veruva drka takov covek mu vikat na sebesi doktor!..kako da e pojdov kaj edna ginekoloska vo Tetovo ( vi go preporacuva na site ) bese esktremna dobra i profesionalna! Me prasa se od pocetok i mi kaza deka plodot pocnal da se odlepit od mene i deka moze i sam da mi padnit ama rece ti preporacuva da te cistat so kiretaza oti mal e mnogu i odma ke zavrsat rabota! Duri mi rece deka i plodot sto e vo mene ne mu izgledalo mnogu dobro..i deka krvarenjeto e od toa sto toj se idlepuva od mene! Zenava za prv pat me vide i mi kaza sve i psihicki mi pomagase..a ne razbira kako yoj sto od pocetoj znaese sve nisto od ova ne mi kaza samo A TUKA E PLODOT SAKAS ODMA " DA TE SREDA"! Zalno kaj ziveeme
И јас не разбрав ништо. Се изморив читајќи. Сфаќам друг дијалект, ама барем да се потруди другите да ја разберат.
Изгледа сака да абортира, во друга тема прочитав така. Ама некако конфузно пишува, не може човек да ја разбере.
Sakam da go abortiram! Pointava mi bese za nacinot kako me tretiraa doktorot i da vikas vo takava bolnica kako sto e Sante plus...se izvinuvam za pisuvanjeto malku i od stres i taka
Можеби доκтоρот не саκа жени што абоρтиρаат затоа таκа се однесува. Твоето мислење не е за оваа тема мислам деκа е за темата Абоρтус.
@Olgica.bu таму и пишуваше жената, најверојатно се преместени мислењата поради крварењето. А гинекологот кој го прашува дали сака жени што сакаат да абортираат? Се дури е легално до одредена недела со закон, нема што да сака или не. И не верувам да е тоа, одредени доктори си имаат такво однесување.
сакал или не тоа не му дава за право да се однесува со неа така.Можеби и ние не сакаме доктори ама некогаш мора да одиме кај нив
Колку време после киретажата добивте циклус? Јас добивав точно на 28 дена, ама помина 1 месец и нема абер
Јас бидејки немав киретажа добив или се чистев 10 дена , недела дена пауза и денес ете пак добив, сега ми е време за редовн циклус, оваа работа на никој да не му се случи, премногу боли, но мораме понатаму.
И јас имав спонтан во 8 недела во 6 имаше срцева акција а во 8 не и итно ме пратија на чистење. Многу тешко го поднесов психички, се чувствувам како да ме прегазил воз, ништо не ме радува. Прва бременост ми беше, сакана и планирана... Сакав да прашам 2 работи бидејќи сеуште немам појдено на преглед незнам. Дали имавте односи и ако да после колку време од киретажата, бидејќи мене една жена ми рече да немаме односи ич првиот месец дури не ми дојди циклус за да заздрави матката и после колку време имавте незаштитен однос? Колку месеци?
Ние 3 недели можи и 4 да беа ама и немавме желба после загубата тешко ни беше а докторката ни кажа еден месец да немаме ништо и после заштитен однос со кондом ради инфекции да не добиеш оти сепак киретажа ти имаат праено разранети ти се каналите.
Mene doktorot mi rece posle dve nedeli mozelo da se ima odnosi, no nie pocekavme da dobijam ciklus. A koga dobiv od poremeteni hormoni ciklusot mi traese skoro cel mesec. Taka da jas bajagi si pocekav za odnosi. Kako ti rekol doktorot taka pravi.
Немаме и ние желба за ништо сега само 5 дена има поминато, ќе одам на контрола оваа недела. Сеуште ми е "пресно" ми се враќа сликата во салата и ме штрекнува во глава и само ми се плачи, незнам како ќе помини...
Тое мила шо да прајме мене еве уште ми идат и слики и плачам уште а бремена сум еве 26 недела ама некако како велат дека сите прсти исто болат.... не се заборава јас на 1ви ноември дознав дека ми е мртов плодот на 2ри го чистеа и денојве така ми е тешко ми текнува уште повеќе ама мора да си најдеме сила за понатаки и од лошото има полошо имај го тоа на ум.. Јас ги бришам солзите од очи кога бебушката ќе ме клоцни од стомак и ќе си речам само денес ти се радувам ама пред една година на друго бебе му се радував само дај боже сега да е се во ред и кај тебе и за наредната бременост без проблем да ти биди...
Јас имав спонтан во 7 недела односи немав еден месец додека не добив менструација мене докторката ми кажа после една нормална менструација можем да пробам пак за бременост ама јас не сум во мк тука докторите различни медоти