Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas nemav ni zelba niti mi bese do odnosi vo tie moment I koga mi se slucija spontani te abortusi mm ostavil na mene koga jas ke sum podgotvena psihicki da imame odnosi

2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас имав породување со провокации и киретажа во 24 недела. Не можев да си дојдам у себе едно добри 2-3 месеци, особено бидејќи беше одмината бременост, јас чувствував и мрдање на бебето и слика имам од 4д со фацуле и се... никогаш нема да го преболам. Уште ми е тешко на моменти, иако еве пак сум бремена сега - не е исто и тоа секогаш ќе биде првото.
    Околу односите - и покрај тоа што беше претежок период, ние имавме односи околу 2 недели по породувањето. Немаше свршување внатре (иако беше незаштитен однос), понежно беше и некако го гледавме и двајцата како спојување и емотивно, покрај физичко. После 7 месеци пак почнавме да се обидуваме за бебе и од првиот месец се фати.
    Ти препорачувам да се опуштиш и да продолжиш да размислуваш за себе, за тоа што ќе те прави среќна во идниот период, поминувај повеќе време со сопругот, шетајте, излегувајте и уживајте во животот.
    Тоа што е за нас, ќе го добиеме во свое време.

На Dust, carangigia, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  3. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Kога ке прочитам ваква тажна приказна секогаш ми текне на мојот ангел на небото..како ми се ближи терминот кога требаше да се роди неможам да дишам се гушам..ама како и да е се радуваам што пак си успеала и овој пат Господ да е со вас до крај!! Ве гушкам и се тешам дека и јас во скоро ке бидам мама..

На Smetalink, girl-miri, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ќе бидеш, како нема да бидеш! Немој да се сомневаш во тоа. Имај верба и се до тој ден - уживај во животот.

На Smetalink и baby 5 им се допаѓа ова.
  5. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    412
    Било поминало само позитивни мисли по 6месеци пак ке си останеш јас до 33недела го носев и на крај морав да го абортирам, се породив природно болката никогаш нема да помини ама гледај понатака во животот се ке биде .. ти посакувам се најубаво позз

На lackygirl и baby 5 им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.122
    Допаѓања:
    24.430
    Фала ви многу на сите ми значи многу, и јас си велам не било за нас, Господ така сакал, и после си велам е оти мене така, да не згрешив нешто, дане ова, дане она... Нема крај само во круг се вртам. Па после си велам ако требало вака да биди поубо што е сега порано, а не покасно, нз што да мислам поќе... Ама уште рано е, време треба...

На Smetalink и baby 5 им се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Само шо ќе речев, ова важи за сите - не само за тебе. Луѓе многу подобро е порано, отколку покасно во бременоста.
    Никогаш не ги разбирав оние што ми викаа - загуба си е загуба, исто е дали во 6 недела или во 6 месец. Не е така. Во 6 недела ти само што си дознала дека си бремена, ниту си се приврзала за бебето (кое во тој момент е едвај 3-4 милиметри), ниту си почнала да кроиш планови за иднината, ниту си го почувствувала во стомакот, ниту ред други работи.
    Кога останав бремена сега вториот пат (практично трет, бидејќи пред 6 години имав несакана бременост која испадна дека е биохемиска, дента кога дознав - прокрварив) се молев, буквално се молев и во црква - ако нешто не е во ред со плодот, да се дознае сега, порано и да се заврши без галами и без стресови.
    Подобро така, отколку да доживуваме трауми невидени во поголемите месеци, да раѓаме мртви бебиња и да клукаме хормони за да не ни потече млеко.
    Тие што го поминале ова - знаат најдобро.
    Не велам дека спонтан абортус не е стресно искуство, е, но треба да размислите дека доколку може да се бира од двете зла - помалото е оваа природна селекција, спонтан абортус.

На monik55, Smetalink, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ах душо колку си само во право..секој збор ти е точен и верувај дека многу повеќе боли кога ќе го родиш во 6месец и тоа го гледаш мало човече како мрда се бори за живот ама превише е мало...уште му ги осеќам ноџињата како излегуваа од мене...ајде доста солзи...во скоро време Господ ке не награди со живи и здрави бебуши...

На girl-miri, monik55, Smetalink и 2 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Загуба во доцна и рана бременост нее иста.
    Искусив и едното и другото,во доцна осеќаш клоцање, икање како искача од тебе а додека во рана те успиваат и толку.
    Во едната се мачиш со млекото со крварење 40 дена а другава ништо не осеќаш нит болка нит ништо.
    И душевно е различно и тоа многу.
    Туку сакам да прашам на резлутатот од киретажата пишува причина зашто настанал спонтан?
    Кај мене беше дијагноза blihted ovum,а резлутат од киретажа немам уште.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nez dali e isto ili ne jas imav dva Rani spontani abortusi bez kiretazi I grutki grutki krv gledav Kako izleguvaat od mene grozno bese ne mi davaa no nesto protiv bolki dr me ostavija sama da se iscistam

11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Здраво мила... Многу ми е жал знам како е јас имав спонтан во почеток на 9та недела. Слушнавме срценце недела претходно и после ме фатија болки и на доктор веќе немаше срцева акција. Тешко е ама ќе помине верувај време лечи се... Ќе ти станува полесно со тек на време и ќе добиваш сила и надеж за нов почеток. За односи и мене ми кажаа после 2, 3 недели но јас до добивање на следен циклус немав ништо. Сепак сме разранети внатре и подложни на инфекции и мислам дека најмалку еден месец е најдобро да се почека. И физички и психички да се вратиме колку толку во нормала. Мој совет е да почекаш еден месец и после уште еден месец пазење и веќе по 2 месеци од киретажата можете пак да пробувате ( ова мене ми беше кажано со оглед на тоа дека била мн рана бременост). Со лесно и ако ти треба подршка или само муабет тука сум. :*

На eta и lackygirl им се допаѓа ова.
  12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Различно е, а уште подобро што немало потреба од киретажа. Секако дека е болно, но неспоредливо со губење на бебе во 6,7,9ти месец. Еве @monik55 убаво спореди.

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Првиот пиев трондони за болки што имав тоа беше страшно.
    Сега ништо ни б од болка нит на боловање бев дури будала ме правеа.
    Крварење 1 саат и толку.
    Господ сите ќе не дарува со дечиња само трпение.
    Колку цуцли и шноли сум фрлила ниту јас незнам.

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.972
    Допаѓања:
    112.417
    А зошто ги фрлаш??
    Немој да не ти е криво еден ден!

^^и јас мислев се што сум купила ќе заврши во канта ама не било така, да дадам/фрлам немам срце, ама на моето да користам не ми смета, нема што да ми пречи да се потсетам на нив, ниту ми е шубе, а тука е и фактот дека тие не ни ги помирисале сите тие ствари..

:hug: :hug:

На Dust, monik55, baby 5 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    И кај мене немаше потреба од киретажа сама се исчистив но во право сте многу повеќе боли да го нисиш да го осеќаш и на крај мртво да го родиш, секако боли, пече , јас сеуште не можам да го преболам иако беше во 5 недела , но така требало и мораме понатаму, проблем е што не знам од што настана бидејки бев со инвитро никој не ме ушати на понатамошни испитувања и сега сама ке си правам на трансфузиологија на имунологија и ману ако успеам да земам упат бидејки не се многу спремни и не знам дали ке знаат точно да ми ги извадат упатите.

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I jas bev so invitro I moj sovet ti e napravi si I histeroskopija all nemas napraveno I ispitaj I vit d I ogtt test so insulinemija

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    А пак моите стојат до мене на спална и секој ден ги гушкам и се молам што побрзо да му ги облечам на негово братче/сестриче.. неможам ништо да фрлам душава не ми дава..

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Дали вие што сте пиеле овунорм сте имале некои симптоми?? Добивање порано? Болки во период на овулација?

19. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Јас ги пиев сега правам пауза ке ги почнам 3 месеци пред наредно инвитро , немав симптоми никакви освен болка во желудник , мн ми беа јаки ***

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Фала ти на одговор. Мене ми ги дадоа по спонтаниот ама еве денес 24 ден оф циклус а ко да добивам па чудно ми е.. а претходните 2 циклуса не пиев и си добивав нормално на 29, 30 дена.. Во периодот на овулација имав пресилни болки за кои по контрола кај гинекологот ми беше кажано дека е од овунормот... исто и јас имав болки во желудник ама ете гледаш не го поврзав со тоа.. и јас ќе ги прекинам по се изгледа...