Nema problem, sakam da odmoram od suplementi imame vreme pak ke prodolzime, zatoa od nova godina ke pocnam so ovunorm metformin i femibion preventivno, posle spontan mi rece da si prodilzam so ovie no jas navistina saka malu da odmoram, jas odma dobiv ciklus posle spontan moze bidejki bev bez kiretaza ne znam , sega vo noemvri da vidam kako ke dobijam***
Можно ли е кога се орави киретажа да се види дека има полип и преграда на матката? И да исчистат они се?
Mora histeroskopija za septumot da napraves mozda I od nego si imala spontan zavisi kolkav e septumot moj sovet ti e napravi si histeroskopija
Добро со тоа се отстранува а со што се открива мене ми беше прашањето.Јас пред 4 месеци имав абортус со киретажа а вооедно ми направија и лапараскопија.Сега пробувам пак за бебенце ама сеуште ништо на контрола бев докторката кажува дека се е во ред
Kaј мене, при отстранување на циста од грлото на матката, ми направија и хистеро. Со тоа што со камера детално ја гледаат внатрешноста на матката. Ако има нешто што би било причина за спонтан мислам дека така ќе се види.
Со хистероскопија може да се открие. И за дијагностичка и за терапевтска цел се користи таа процедура.
Фала ви многу резултатите беа се добри за спонтаниот ми кажаа дека организмот нешто приметил дека нешто не е во ред и затоа настанал па сега тоа никој не може да знае како што е господ никој не е еден ден се ќе си дојде на свое место
Kaj mene se gledase I na snimkite od hsg ama nemase koj da go vide sreca Dr TRAJANOVA posle 10 god od snimkite go vide
Леле тоа е долг период јас не сум во мк кога бев во мк бев и таму на контрола кај мојот доктор он ми кажа дека матката ми била трослојна па сега ваљда тоа е добро во моментот не ти текнува да прашаш само гледаш да ти кажа дека се е во ред.Извини што ќе те прашам спонтаниот ти настанал поради септумот на матката?
Јас бев на контрола 12 дена после киретажа и ми зеде брис за пап тест, ми даде за испитување за Torch, за трансфузиологија, а за хормони покасно ми рече бидејќи сега немало да ги покаже точно. Е сега испадна дека имам пак хематом, кој ќе се ресорбира сам или ќе се исчисти со сл циклус, исто така и ерготил капките пак да сум ги пиела за стегање на матката, а јас ич не крварев. Имал ли некој сл искуство, јас сум малку збунета.
Еве ме и мене во оваа група после долги крварења матката го исфрли плодот и денес ми извршија киретажа. Се правам дека дум силна ама не де издржува колку и да сакам во главата имам милиони прашања дали ќе имам повторно шанса, дали ќе се повтори ова од денес и уште што не
Моите резлуатати уште не се готови и чекам деновиве да добија и да одам на гинеколог така ми кажаа. На колешка сестра и нејзина ист случај како мене на резлутатит и кажале дека имала полип и го исчистиле. Викам и преграда да несе гледа.
Жал ми е се надевам дека еден ден ќе биде се во ред Многу ми е жал можам да претпоставим како ти е не си поставувај прашања пошто одговори нема јас еве 4 месеци си поставувам ама немам сеуште ниеден одговор мораш да бидеш јака и да гледаш напред без негативни мисли се ќе си дојде на свое место
Ah kolku ja mrazam taa tema vcera koga bev vo poseta na sestra mi na ginekologija imase edna zenicka sto imase spontan abortus so bliznaci vo 4 mesec ona placese I jas placev zalnata sestra mi e bremena so treto dete. 31 nedela I ima kamen na bubregot I neznaeme dali ke go iznose bebeto do krajta