Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Дел од постелката е тоа што останало јас сама се исчистив ама мораше и киретажа.
    Како и да е се ќе направам.

2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    А што се резултатите уствари? Дел од постелката имала проблем или како?

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Резчутатите не укажуваат од што се случило туку ако имало нешто во матката така нешто.
    Останало дел само затоа така пишувало.

4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Претпоставував, јас не правев анализа на материјалот пошто ми кажаа дека ништо значајно нема да се дознае, ама деновиве почна црв да ме јаде, па затоа те прашав.

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Јас вчера читав една статија и ми текна на тебе,мораш да направиш испитувања на трансфизиологија.
    Бидејки два пати престанува срценцето.
    http://www.fakulteti.mk/mobile/news..._trombofilija_procentot_e_drastichno_zgolemen

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Да ама јас имам правено дел од таквите испитувања... Можеби треба подетални, планирам после нова година да се фрлам на испитувања затоа што сега немам ниту енергија ни желба.

7. Moncebonbonce

Moncebonbonce Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Zdravo sakam da te prasam kolku vreme traat ispituvanjata na transfuziologija oti jas sum zakazana za tamu a sum od Bt i sum so vreme ogranicena ,jas sum zakazana kaj dr.Kiril Lazarevski

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Kako mislis kolku vreme traat ispituvanja ta ako mislis na cekanjeto jas si vleguvav kaj Dr pred 2 god na zakazaniot termin ne cekav mnogu a ako mislis na rez Oni izleguvaat za 2 ned od prilika

9. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.589
    Девојки, ве молам за инфо дали некоја имала проблем подолго време со циклус, јас не сум добила 40 дена после спонтаниот, немав киретажа, но проблем е што на секои 4-5 дена крварам но мн малку, матичен гинеколог ми даде примолут нор да ги пијам 20 дена, сега имам уште 5 но крварењево не се стабилизира?
    Совет?

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Крварев скоро месец дена. Т.е од кога започна крварењето се до следниот циклус. Бледо розево, па ќе немам некој ден па пак. Така се до циклусот. Ми заврши циклусот и се вратив во нормала.
    Не пиев ништо освен антибиотик превентивно.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    @PeachGirl Мислам дека го има истиот проблем.
    Јас добив дочно на 1 месец од киретажата,најнормална менструација како што си имав малце пообилна беше но тоа нормално.

Ние ќе почнеме со испитување но ме јаде црв и нестрпливост.
    Имав спонтан поради што имав празна кеса без плод blihted ovum.
    Имала ли некоја ваква ситуација и дали се воспоставило од што се случило или останало на природна селекција?

Последна измена од модератор: 27 ноември 2017
    На Milicka* и PeachGirl им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.618
    Денес ми е 32 ден од киретажа и немам добиено сеуште, уште колку да чекам???

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Викаат дека до 40 дена било нормално да се чека.

На Milicka*, PeachGirl и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    И јас конечно добив после 47 денови. .добив нормално, за после еден цел ден да не ми протече ни капка. Следниот ден пак се врати сѐ во нормала. Ми трае подолго малку и малку пообилно. Сега веќе ми завршува. Докторот секогаш ме советува сѐ природно да си тече, избегнува колку што се може хормонски терапии. Инаку после првиот абортус добив точно на 40от ден.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.589
    Ви благодарам девојки , кај мене докторот кажа дека било притодна селекција но ме мачи што не можам да се стабилизирам , циклус добив веднаш по прекин на терапија, всушност тогаш се чистев :( , од тогаш немам добиено само крварење на секои 5 дена , гинекологот матичен нишо посебно не кажа , само дојди оо циклус за пап тест :) па ке видиме , ке правам на трансфузиологија испитувања за секој случајни од таму на ману да видам што друго би можела да испитам , тежок е патот но мора да го изодиме , ве гушкам сите и што поскоро да си станеме мамички ***

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    5.368
    Имам едно прашање до феминките кај кои е правена киретажа: дали ви се промени мензисот после киретажата? Кај мене пред киретажата беше пообилна и вторит и третиот ден ми беше со партали ( како парчиња црн дроб). Сега ми е само чиста крв, средно обилна. Треба ли да бидам загрижена? Ако има некој искуство нека ми пише :(

17. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    И кај мене беше исто парчиња поголеми ама кога бев на контрола кај матичниот ми кажа матката ти е во вратена е во нормала и така демек се чистиш

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Мене ми беше слично...матката како орган сама се чисти најдобро. Уште еден до два циклуси сѐ ќе си биде нормално. Уживај си :)

19. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Секако дека следните неколку циклуси ќе бидат различни, тоа е очекувано. Е сега кај која колку зависи од самиот организам.
    Јас после киретажа имав 3 циклуси, 2 многу поболни од било кога до сега, а обилност иста. На почетокот на првиот циклус и партали а потоа не. Мислам дека полека се нормализира. Можеби и вагиналетите помагаат а можеби и навистина треба 4 циклуси да поминат како што ми кажа гинекологот додека се се нормализира.
    Како и да е мислам дека не е за потценување ефектот на пробиотик вагиналетите, кои и да се.

20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Мојата приказна ќе ја споделам и тука. За мотивација и поддршка.
    Се надевам дека и мојата приказна, со среќен крај ќе биде мотивација за сите. Ќе бидам кратка.Со мажот ми одевме 9 години и решивме да се земеме. После свадбата, направив тест, позитивен. На среќата и немаше крај. За жал кратко траеше, во 8 недела плодот се исушил. Се помирив. Ок, се случува.По 6 месеци повторно обид, повторно позитивен тест. За жал биохемиска бременост. Ок сите др викаа нема потреба од испитувања. После 5 месеци, повторно две цртки. Среќа имаше срцева акција. Го поминавме и вториот скрининг. Песреќни, се опуштивме. За на вториот да се открие дека бебе има аномалија. Зошто баш ние, зошто пак но сега многу поболно, веќе ги чѕвствував и движењата ба бебуш. Повторно излегов од болница со празни раце. Но не се предавав, ниту се затворив во себе. Напротив... Помина една година, јас секој ден, секој празник, родендени мислев на моето бебе. Колку многу ми фалеше...По две години позитивен тест, во 7ма недела имаше срцева акција.. Супер. Во 12та недела шок, плодот престанал да се развива во 8ма недела. Овојпат знаевме смо јас и мажот ми. После киретажара,одма на работа отидов. Не ми се веруваше дека мене ми се случува ова. За се друго сум имала к'смет и среќа. Ок си реков и покрај се, млада сум 29години. По 7 месеци, кога најмалку очекував повторно позитивен тест. Повторно триста прашалници во глава и со страв одење на контрола. Но среќа овој пат со среќен крај. Сега до мене си го гушкам моето синче, и на сите ви посакувам оваква среќа. Не губете надеж, и не се откажувајте. А во меѓувреме уживајте во животот. Кај мене проблем била тромбофилијата.

На Veki4kaa, MaDa, gjoker4e и 15 други им се допаѓа ова.