Ти честитам мила , оваа борба е тешка но најбитно е да не паѓаме ; да бидеме силни , само позитивни и со верба ви Бог сите ке успееме ***
Да ве прашам, дали кај некоја од вас биле најдени АНА антитела... Јас правев неколку дена после киретажата и беа позитивни, па ме фаќа невидена паника да не имам лупус
Zdravo,dali na nekoj mu se poznati ovie vrednosti ...imam zakazano pregled duri Januari pa ako nekoj znae ke ve molam za informacija plus
Другарка моја има лупус. Си пие терапија и боцка клексани. Супер и беше бременоста сега пак е бремена. За првото и рекле дека не смее да дои. Сега имале спротивставени мислења
Девојки кажувајте искуства. Спонтан во саботата попладне. Рх негатив сум киретажа нема уште чекам да прокрварам. Дали да ја примам инекцијата. Др. Вика да примам на граница со денови сум била. Иначе спонтаниот беше на 6+3.
Zdravi devojki pred 2 nedeli bev na pregled imase srceva reakcija denes odam nema mi dadoa apcina da pijam do cetvrtok i ako e se isto petok da se cistam ve molam kazetemi kako se odviva taa kiretaza mn mie tesko
Многу ми е жал,и јас лани поминав низ ова и ден денес не ми поминува и ми е тешко,но немав што да направам повеќе.Јас правев киретажа на Г А К лани во октомври и беше кратка анестезија.По будењето останав 1 ден,ме пуштија со терапија па си добив и односи без заштита имав за околу 3 месеци.Кај некои феминки поминале како тебе без киретажа со помош на апчиња,но кај мене не можеше.Поздрав и се најубаво
Fala devojki za brzite odgovori .... umiram od strav na nikoj ne im posakuvam vakvo nesto .. Vi blagodaram
10ta nedela treba da sum ama ima zastoj vo razvojo i demek toa e za 7nedela i5 dena razvieno bev i na vtoro mislenje isto mi rece nema srceva reakcija