Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Жал ми е , почекај уште малку чуда се случуваат . Посакувам да биде и кај тебе такво чудо.
    За жал се почесто се случува ова .

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    411
    Истиот ден пуштаат ,ама сепак зависи кај мене не беше баш дочистено и ме пуштија наредниот ден ми ставија инекција за да се доисчисти

3. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    719
    Здраво на сите!
    Се надевам нема да пречи едно прашање поставено од машко..

Значи вака, пред 1 година, девојками остана бремена!
    Односно на почетокот не ни знаев/ме, се додека не ми кажа дека и касни недела дена.
    Купила, тест.. излегол позитивен, ми го кажа сето тоа, но јас од возбуда, радост и сеуште во неверување.. бев во Аптека нормално и купив од сите видови на тестови, од нај евтин до нај скап.. и нормално сите позитивни :) но ај рековме, не кажуваме ништо на никого, нека поминат барем 2 месеци..
    Поминаа 2 месеци, и отиде на гениколог, после прегледот со (ехо и сонда) докторот и рекол, дека всушност не била бремена немало... ништо можеби било некое мало хормонско пореметување, па затоа и тестот покажувал позитивен.
    И препишал некој си апчиња, ја чукнал по грб, и рекол нека испие една „доза“ па после наредниот тест сигурно ке биде ама баш ОНА СТВАРНО ПОЗИТИВЕН...
    Кога го чув тоа, како цела планина да ми падна врз мене!! Но ај рековме утешно, има време и тоа ќе бидне, за по една недела да добијам повик од неа, дека СТРАШНО ОБИЛНО КРВАРИ, како некој да ја заклал.
    Запалив колата, појдовме Битола во болница мислам дека беше после 23 часот, и дежурната докторка, увиде дека постои веќе УМРТВЕН/МРТОВ плод со големина од незнам таму колку цм.. и нормално слешеше киретажа/чистење... а за интервенцијата добив/ме некој сомнителен документ, нешо као интервенција од гениколог тинтири пинтири таму... а плодот кој беше изваден, исчезна не ни го пратија на испитување.. (бидејќи докторот кој ја прегледувал пред тоа и утврдил дека не е бремена.. е познат доктор во Битола..)

Се наближува периодот/датумот кој ми ги разбуди сите емоции, кој ме направи пре горд и во исчекување да земам во раце ДЕЛ ОД МЕНЕ, периодот кој ме направи пре пре среќен дека би бил ТАТКО за од прилика 7-8 месеци од сознанието.. но ете не било речено (и ден денес му вријам на ДОКТОРОТ.. од кој среќа негова што не го имам „СРЕТНАТО“) бидејќи после тоа.. некако и врската ни се разниша.... од незнам кој околности.. и така да речам 99% сме веќе одалечени, тој 1% е од општ карактер „Шо прајш, како си и некој слични муабети“

Го издолжив муабетов многу...
    Прашањето ми беше, дали имал/ле и некој други слична ситуација ?
    И дали е стварно возможно при прегледот со Ехо и Сонда.. да не може да види никаков плод ?

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Кај мене ме се гледаше со ехо ама со вагинална сонда мора да се види, освен ако бил мал плодот па да не се гледал...
    Еве денес два месеци од киретажа а мене ми е уште тешко, уште ме боли душава... Уште се прашувам зошто јас, зошто мене ми се случи....

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    Неможе да не види плод зошто веќе сте биле накај 3 месец.
    Што апчиња и дал , имате ли документ?
    Другпат барајте извештај црно на бело и не чекајте 2,мес за преглед.
    Жал ми е :(

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    @MkdBoy првичната грешка е во вас бидејки не сте отишле одма на лекар.Бременост и текот на бременоста се следи на ехо а не преку стапче на кое мокриш.Второ кога ви рекле дека нема бременост сте требале да барате второ мислење ,секогаш се бара второ мислење.Биднало веќе повеќе и среќа и памет следен пат

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    719
    И ден денес, ме боли душата на тоа кога ќе ми текне.... денес што би бил..... и јас си велам „зошто баш МЕНЕ“ @lackygirl таков е животот..

@eli25 не знам ни што беше ни како беше, само знам дека јбг сепак лекар е би требало да му се верува... (од кој на крај испадна.. муабетот дури и ситуацијата поради „ГРЕШКАТА НА ЛЕКАРОТ“ можела да резултира со тешки последици по здравјето.. како и компликации до Смрт.. ако не сум изреагирал уште вечерта..

@joy1 ај тоа со стапчињата помина.. додека ја сватив/ме работата сериозно.. појде на преглед.. и ден денес се преколнувам ПОДОБРО КЕ БЕШЕ, вооопшто да не одеше на преглед!

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    Здраво! Минатата недела ми рекоа дека плодот нема срцева акција повеќе и дека е застанат со развој во 7 недела (а јас бев 9 недела). Во вторникот бев на чистење. После чистењето ми дадоа капки 3 дена да пијам за да престанам да крварам и антибиотик 5 дена. Болки немав некои страшни освен како тежина некоја во кичмата. Од петокот навака ми се појавија болки кои викаат дека се нормални пошто се собирала матката. Но денес болките ми се поприлично јаки на моменти дури и неподносливи и сега гледам како да почнувам пак да крварам. Ми се појавува розево. Некоја од вас што поминала низ ова да каже искуство ме фаќа страв зашто сега пак да крварам кога пиев капки за тоа да престане. Извинете на дугачкиов пост.

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    A da odes na gin da te vide dali si dobro iscistena

10. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    Не би требало да се работи за такво нешто пошто ако е тоа мислам дека ќе бидат болките постојани пропратени со обилно крварење а не како грчеви (повремени). Не знам што да речам...

11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    5.371
    Мила и јас го поминав истото крајот на август. Болките некогаш помали, некогаш поголеми како менструални. Крварење може да имаш, да ти престане некој ден, па повторно да се појави. Мене во Систина ми рекоа дека е тоа е нормално и ме предупредија на тоа уште на денот на киретажата. Имав и розов и кафеав исцедок. Од кога ми престана крварењето, две недели пред да добијам циклус имав и жолт исцедок и тоа доста обилен. Добив после 24 дена, кај некои жени циклусот доаѓал и покасно, дури и после 40 дена после киретажата. Се ќе помине. Според мене најголема е психичката болка, посебно кај мене затоа што бременоста беше долго очекувана.

На MaDa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas iako nemav kiretaza I dvata pati ciklusot mi doagase posle 40 dena vtoriot ciklus ne prviot

I prviot I vtoriot pat znaci otkako sopre krvarenje to odev na eho da me vidat dali e se ok so matkata

Последна измена од модератор: 8 јануари 2018
  13. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    320
    И јас првиот пат поминав без киретажа и бев на ехо одкако престана крварењето и добив после 27 дена и пак бев после циклусот. Сега ми рекоа на контрола после циклусот да идам.
    Јас имав три дена крварење па скоро три дена жолт исцедок и денес пак прокрварев ама малце. Се уплашив малку бидејќи беше како розеникаво ама многу светло. Сеа уствари е темно и така малку се олабавив пошто знам дека не е убаво ако е светла крв. И кај мене беше многу посакувана бременост постигната со инсеминација, ама што е тоа е да променам не можам ништо. Едноставно тоа е некоја природна селекција против која не можам и не знам дали сакам. Кога ќе размислам подобро ако веќе морало да се случи можда е боље сега што се случи одколку понатака со многу поголеми проблеми и последици. Тежок е патот што го одиме ама мораме да издржиме и да излеземе победници од сето ова.

Фала ви девојки :hug:

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ako e vtor spontan abortus veke bi trebalo da napraves podetalni ispituvanja ne e bas prirodna selekcija ako se slucuva po vtor pat

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Извини да во право си сите испитувања треба да се направат но не мора да значи дека има нешто.
    Се случувало и по 5 пати па одговор на тоа нема и нема ни причина.

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ima ama retki se tie slucaevi da e bez pricina

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    5 пати мора да има причина.
    јас се каам уште по првиот што не правев. Има купови испитувања и причина мора да има.

На Mari* и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    I jas isto se kaam sto gi poslusav dr prirodna selekcija bilo kako da ne nakrajta izleze oti imam septum trombofilija insulinska rezistencija nedostatok na vit d 5 pati bas bed pricina da e neveruvam I jas

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ако ме лаже девојката тогаш ок.
    Еве јас лично за мене верувам и осеќам дека нема причина и ќе видиме баш.

20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ee toa ne bole pa da veruvas oti e bez pricina. I ne sekoja kazuva se za svoite problemi 5 pati cisto se somnevam oti e bez pricina

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.