Првиот пат не ми го водат како спонтан. Го водат како биохемиска бременост. Првиот пат се случи во 5-6 недела. Сакам да напраам испитувања ама тоа отом потом сега ми е битно јас да се средам прво. Фала ви у секој случај за советите
I jas prviot pat imav biohemiska. Petanovski mi rece kako nisto da ne se slucilo, ne se racuna za bremenost.
Nekoi da gi racunaat nekoj ne dr za ova ima nesoglasuvanja I jas se soglasuvam so tie sto gi racunaat Biohemiska bremenost znaci neuspesna implantacija doslo do implantiranje na embrionot no od iks pricini dali od problemi so matkata Dali od genetski pricini ne prodolzilo da se implantira embrionot kako sto treba
И јас имам недоумица кои бремености како ги водат.Мислењата што ми се дадени се од специјалисти и кај нив бремености со висока бета и проследени со киретажа ги рачунаат и ги бројат како спонтани абортуси,а биохемиските како неуспешно инплантирање и не го водат како спонтан.Е сега кои е во право коизнае. Јас првпат забременив во 2015 природно со близнаци и имав еутерина или воматерична бременост,во 2016 пак забременив преку инсеминација и имав спонтан во 6недела со киретажа.Во2017 имав ивф прво проследено со биохемиска бременост.Е сега после сите доживеани видови на бремености сум немала само нормална бременост,е таа не знам каква е,но што е тука е одиме понатаму.Е сега што се однесува на природната селекција,самата природа ако е добар плодот го задржува,а ако не го одбацува,ваљда е така коизнае....или пак гинеколозите да не откачат па тоа им е најлесно и најнеболно да ја каже на партнерите....
И јас мислам дека си е природна селекција, затоа што некогаш покриени со сите можни терапии (клексани, прогестерон, сите видови витамини), па пак доаѓа до спонтан абортус. Уствари почнав да верувам дека се си е божја волја. Како и да е, да си ја појачаме психата, тоа што било да го оставиме во минатото, каде што и му е местото, и да не му ја мислиме многу зошто се десило и дали ако сум отишла на друг доктор ке било поинаку. Тоа поминало и нема враќање. Само си правиме полошо постојано навраќајки се на тоа. На крај краева нека има здравје, љубов и разбирање меѓу сопружниците па за се друго некако ќе се најде решение. Позитивно размислување и се ќе биде добро.
Во право си ако треба да биде ќе биде и тоа е тоа.Познавам пријатели кои си тераа живот без око да им трепне за ништо и имаа успешни бремености и парови скроз спротивни од нив кои премногу се чуваа и бременостите им беа неуспешни.Нема правила, изгледа само Господова воља.
A ako ostaveme na gospod samo ne treba nisto da praveme bozja volja ne e sekogas samo bozja volja taka I'm odgovara na Dr da ne se zamaraat so nas ama oni Kako Dr se dolzni da mi kazat Dali ke prodolzime so ispituvanja ta ili ne I na mm na bliska rodnina imase 4 spontani od koi eden so indiciran poragaj oti bebeto I bese mrtvo i I vika bozja volja se dodeka ne I napravija histeroskopija I ne I otstranija septum I sega fala bogu si ima dve deca I na mene prviot pat mi vikaa bozja volja ama da bev so ovoj pamet kako sega nemase da mi se sluce ova si mislam zborot mi e oti ponekogas e I do nas samite
Се сложувам. И за биохемиската може да има причина. Може и не. Ама ако не испитаме од кај ќе знаеме? Да тераме по неколку спонтани и да се стресираме. Јас не би можела да оставам туку-така. И мене за 1от пат докторката ми рече-Господ така сакал. Е ме утеши многу со куп прашалници во глава.
И моето заврши во 10 недела му престана срценцето сакав да прашам дали се наплаќа за киретажа на ГАК ?
750 ден се плаќа.... Душичка мила ...нема потешко ама , ете како е шкртнато така и ќе ни биде... собери храброст, ти посакувам брзо опоравување... за некој месец со нови сили и се ќе биде во ред... поздрав миличка
Фала ти мила на убавите зборови тешко е многу али така сакало да биде гледам светла точка во принцезата моја има 4 години ова беше втора бременост бараше сестричка со нови сили одиме понатака ☺
Женскии не ја сакам темава ама ич Ама ми треба мислење од вас. Спонтаниот се случи пред мова година, чекав 5 дена сама да прокрварам да се исчистам. Среќа почнав да крварам на 28.12. Траеше до 8-9.01. Мада пак имав појак исцедок и понатаму ама немаше крв па ни кафеаво во исцедокот. Денес еве 7-8 ден откако престана јас пак почнав да крварам. Во повеќе случаи касни следниот циклус а кај мене за 1 недела одма . Утре обавезно доктори и се и сешто. Ама ако има будни со слични искуства барем малку да се смирам.
Мене ми имаа кажано докторите кој ми се случи спонтаниот дека ако не направам киретажа може да се крвари и 3 месеци и пак да се дојде до киретажа моја препорака да идеш на доктор
I jas da se pridruzam vo temava bev na pregled i mi kazaa deka ima kesicka nema plod, potoa bev na kontrola po 10 dena i se vide deka ne napreduva nema plod, se namali goleminata na kesickata i nisto ne bidna. Doktorot mi rece da pocekam edna nedela za sama da prokrvaram ako vo slucaj ne prokrvaram da odam na cistenje. Skrsena sum cela ali predavanje nema. Da se sredi ova i ke pravam ispituvanja pa prodolzuvame ponatamu.
Не се разочарувај веќе секоја втора жена има спонтан јас имав лани во септември сега веќе имам една принцеза Тешко е знам иако е само една точка ама мајка си и болно е но не ставај на срце подобро вака отколку после недај боже да се роди со аномалии јас така се тешев Ајде те чекаме за неколку месеци со нови две цртки
Која недела од бременоста беше? На мене во понеделникот ми кажаа дека му престанла срцевата акција ( 11 недела) докторот ми рече да почекам до четврок повеќе да прокрварам, бидејќи сега малку сум краварела и со мала интервенција ке излегло, Многу ми е страв. ти како помина? ти правеа ли киретажа или по природен пат се прочисти