Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Пред да добиете прва менструација после абортус, имавте ли болки или симптоми за добивање? Денес бев на гинеколог од што неколку дена имам болки во стомакот и ми рече се било во ред, болките може биле од што треба да добијам? И нели може да се види на тоа вагинално ехо дали наскоро ќе настане циклус, мислам дека можеше?

2. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Мислам дека може тоа да се види на ехо, по дебелина на ендометриумот мислам дека се гледаше.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sweetygirl55

Sweetygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Vcera bev na kontrola posle kiretazata i mi rece deka ne e bas ubavo iscisteno i mi dade kapki da pijam i rece ako ne se iscistelo ke mora pak kiretaza iskustva ve molam

20180227_154013.jpg ovie kapki mi gi dade

Последна измена од модератор: 27 февруари 2018
  4. Bebence01

Bebence01 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    411
    И јас не бев доисчистена додека бев таму ми ставија инекција и овие капки ги земав 3х15 ,3дена и се среди се

5. Fishhh

Fishhh Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    27
    Мене киретажата ми беше на 29.01 и ми дојде сега точно на 28 ден. И се е ок само малку пообилно ми беше од пред тоа. А за капките и мене тие ми ги дадоа ама 3×15 многу ми беа. Ми се гадеше имав вртоглавица ме гушеше ме кутнаа едноставно. И ги намалив на 10 капки по 2 пати на ден. А не ми е јасно како може да не ве исчистат убаво. Добро до душа во нашава држава се е можно за жал.

6. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Zdravo devojki mojata sreka zavrsi denes mi kazaa deka srcenceto prestanalo da cuka inaku sum 8 nedela i utre treba da idam uste ednas sabajle da me vidat i najverojatno ke mi pravat kiretaza mnogu mi e strav i nemozam da se pomiram kolku mi e tesko posle 5 godini borba i edno neuspesno in vitro za prv pat sega ostanav prirodno bremena no eve tolku bilo pisano kazete mi kiretazata kolku vreme trae dali se ostanuva vo klinika na lezenje ili pustaat odma imavte li bolki dali e celosna opivkata izvinete na dolgiov post ama strav me faka

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Баш ми е жал што се случило тоа. Инаку, јас кога правев киретажа, за два часа ме пуштија.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Баш ми е жал :( Постапката е кратка, со целосна анестезија. Не боли, истиот ден си одиш дома. Не се секирај, се надевам ќе бидеш добро.

9. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Bev denes na klinika sepak potvrdija deka nema srcence i pocnal plodot da se susi i na seta maka jas psihicki spremna deka ke mi pravat kiretaza mi rekoa vo petok ke mi pravat sabajle ako ne prokrvaram do togas ama deka podobro bilo da prokrvaram pomala kiretaza ke mi pravele i sega celata sum vo grc do petok pak traumi pa dali ke prokrvaram vise aman neznaes sto poveke stres pravi

10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Не знам зошто така направиле, мене првиот пат уште истиот ден ме направија, без да прокрварам. Ми се чини и психички подобро поминав така. Не се секирај, брзо ќе дојде петок. Ништо не боли и не е страшно. И биди јака, подобро е што е рана бременост, иако не е којзнае каква утеха. :hug:

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Душава ме боли ко ќе видам ваков случај, ме потсеќа на мене исто во 8-9 недела бев кога ми кажаа дека нема срцева аккија, иако поминаа 5 месеци исто ме боли :( појди си на приватно и нека те чистат со целосна анестезија. Барем физички да си добра

12. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Tesko e mnogu nemozam uste da se osvestam sto se sluci a pogotovo deka seuste go nosam imam zakazano za vo petok sabajle vo klinika a zarem na klinika bez anastezija cistat ????

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Незнам мора да има и со анестезија. Мене ми беше понудено за во болница бесплатно, но јас си отидов во Плодност и таму со целосна анестезија веше 9000 ден

14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Kiretazata ja pravat so anestezija celosna,mislam deka poveke ne se pravi bez anestezija. Kaj mene bese mnogu malo parce ostanato I pak so anestezija bese.

15. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Ti blagodaram na odgovorot a dali krvarese ili ne pred da ti napravat kiretaza

16. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Krvarev mnogu I skoro cel plod bese padnat ama imase nesto ostanato zatoa mi prvea kiretaza, voopsto ne se plasi psihickata bolka znam deka e mnogu golema ama Mora da bides silna.

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Се прави и без анестезија. Сестра ми пред 3 недели ја правеа демек јадена била не можело .А само мандарина јадела|(

18. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Vo koja nedela go izgubi izvini vaka sto te potsetuvam i mene zatoa me ostavi doktorkata do petok se nadevala da prokrvaram za da bide pomala kiretazata ama eve zasega nema nisto samo potesko mi napravija da go nosam uste vo mene vaka

19. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    I jas bev jadena I to a krosan jadev me ostavija da cekam da pominat 7 8 casa I toa so obilno krvarenje. @malecko87 8 ma nedela bev kaj mene bese razlicno od tebe jas naednas pocnav obilno da krvaram I seuste ne ja znam pricinata zosto.

На malecko87 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Јас вода само се имав напиено и ме оставија 3 саати да чекам за да ми стават анестезија, не сакаат да ризикуваат за целосна анестезија. А немав јас крварење ич ништо, ни капка. После киретажата имав само 3-4 дена и толку.