Pred edna godina jas imav missed vo 7 nedela, nemav krvarenje i pravev kiretaza na GAK, so celosna anestezija. Intervencijata e 10, 15 minuti, posle lezev najmnogu da bese 1 cas i me pustija. Lani nemaa vloski, ni vati, zemi si so sebe od onie so mrezicka za sekoj slucaj, da ne nemaat pak, da ne se nerviras za toa bar. Mnogu mi e zal sto ti se slucuva istoto, tesko e, no po nekoe vreme ke zakrepnes i ke odis ponatamu, dodeka ne uspees. Neka ti bide uteha deka si zabremenila i toa prirodno, toa znaci deka mozes da zabremenis i ke zabremenis pak. Gushka
Ti blagodaram mila i na site vas devojki site so ista maka sme ke projde se nadevam rabotava ispagja do petok ni da jadam ni da pijam za da bidam spremna ccc
Мене, првиот пат кога ме правеа, сабајлето, мислејќи дека ќе имам нормален ден со нормален преглед си бев јадена банана и кафе...па кај 13:00 кога појдов на лекар и кога констатираа дека нема срцева акција, веднаш по еден саат го направија зафатот, без проблем. А вториот пат, ми понудија на живо да ма прават, као да не сум искрвавела многу...ама на своја одговорност ги одбив и си појдов следниот ден. Секаде различно.
@ALISA0000 @PeachGirl и за мене е нефер стварно за пломбирањњ на заб даваат анестезија ,а за толку нежно место не.Бог да чува од здраство сме чим има селекција меѓу жените. Алиса и братучетка ми ист случај како тебе 21 недела абортус без анестезија. Катастрофа. Ви посакувам побрзу со бебчиња во раце ако немате сеуште
Во 21 недела нее абортус туку пораѓај и за тука нема анестезија добиваш привокации и раѓаш. Друг начин во оваа недела како чистење киретажа да се извади бебето нема.
Незнам не мие јасно како така. Се што е после 16 недела мислам така беше а и 14 мислам дека можеше. Даваат провокација и го изфрлаш плодот и постелката. Ги гледав во мене во соба имаше една 16 недела доби напон искочи постелката и плодот и ја однесоа да видат дали се исчистило се. Во другите градови дали е поразлично незнам.
Претходно членката пиша 5ти месец абортус затоа се надоврзав и пишав .За нас поимот не беше битен туку анестезијата. Загубата е тешка.
Во мојот случај имав 3-4 часа контракции При првото стискање на стомакот се почна да излегува Прво ме изстиска врз стомак па после 25мин киретажа на живо со сто инструменти и лажици по мое така ги викам оти така ми изгледаа ко лажици и кутлачи големи анестезија не добив болките беа поголеми и од пораѓај природен без епидурал
Точно така. Јас претходната бременост ја прекинав поради аномалија и докторот ми рече дека добро е во целата ситуација што сум била 12+ зашто после 13 недела нема киретажа туку раѓање со провокации.
Да тоа да те доисчистат без анезтесија го направиле идиоти низаедни. Тоа е траума за цел живот гадови низаедни без душа.
Ама чекај тука мешате баби и жаби едно е аномалиј ана плод или престанало да чука срце и он е закачен за тебе и за постелката и ти треба да го изфлиш Во случај на спонтан абортус плодот сам асе откачува од постелка од се и добиваш напони и контракции па плодот се изфрла сам
Исто е алиса и во тој случај се добива провокација и во овој случај сосема е исто. На женава и престанало срценцето точно во 16 недела и доби една инекција во стомак и до вечерта се испушти. Сосема е исто нее поразлично. Аа не чекај не сватив и јас. Во твојот случај се отвараш сама и самото искача и после тоа мора они да направат киретажа. Да готово се разбравме
Devojki kaj mene denes se pojavi malo krvarenje na brisenje kako ligi rozenikavo ima pa nema a savajke mi e zakazana kiretazata denes se isplasiv vika da odam koga vidov krv se javiv i mi rekoa ako nema obilno krvarenje da ne odam odma da si pocekam do sabajle posto mi e zakazano kaj mojata doktorka sto me sledese e sega sum cela vo grc da ne prokrvaram naednas do utre strav mi e i da jadam i da pijam neznam koga moze da treba da otidam ste imale vakva situacija odma pocnuva mnogu da se krvari ili postepeno
Малечко на ГАК ли ова или...Многу ми е чудно дека така те чекаат да прокрвариш и да се исчистиш сама.Тоа е ретко само исчистено и во целост.Јас го поминав истото во 5 недела и на гак ми правеа киретажа со анестезија и ме пуштија следното утро.Не ми е јасно ти го ризикуваат животот
Da na gak uste od ponedelnikot me vlecat ne denes dojdivo sreda ne vo sreda vo petok podobro da prokrvaris sto da se pravi kaj se soocuvas so zaguba golema pa uste i dodatni stresovi da cekas sekoj den psihava mi e otidena veke neka projde se vo red se molam samo utre
Малечко за зафатот ќе бидне со анестезија нема да те боли,но боли душата кои не поминал не знае,но храбра девојка си ти стисни заби ќе помине и за 2месеци ќе си забремениш пак.Но не можам да се изначудам за ГАК дали дека ти рекле плодот се суши за да поминеш без киретажа ама пак колку е тоа така во пракса тоа е друга прича.Ти посакувам да биде све во ред да помоне ова тешко време и да се израдуваме и ние.Секое добро