темата е спонтан абортус при спонтан абортус крварењето е обилно и настанува наеднаш предходно можно е да има мало крварење ама тоа може со терапија лекови да се среде и да се задрже бременоста Кога веке ке се десе спонтаниот тоа се дешава наеднаш и многу бргу оде цел процес
Devojki jas denes zavrsiv posle 5 dena pominati vo taga i stres konecno mi napravija kiretaza dobro pominav sega sum doma imam taka bolki kako menstrualni koga pojaki koga poslabi ama i krvarenje dosta mnogu mi e tesko ama od sto se izmaciv denovive mislam sega podobro se custvuvam psihicki svativ deka dedo boze taka sakal i ke ne nagradi nabrzo site
Devojki aj da ve lrasam vcera mi bese kiretazata imav dosta krvarenje i taka bolki kako menstrualni malku pojaki ama eve denes kako stanav nisto nemam cel den ni krvarenje bolki mnogu minimalni ako preteram so rabota ima mesto za panika ili posto citam poveketo krvarele podolgo a na kontrola sum duri vo cervrtok
Јас скоро и да не крварев..така бледо розево имав малку првите денови, после тоа воопшто немав никаков исцедок. Пиев и од капките што ми ги препишаа, но тие се пијат само ако крвариш обилно.
Fala ti na odgovorot jas denes epten minimalno taka preeska koga se izbrisav a vcera mi bese onaka bas pojako i mene mi gi dadoa kapkite edni na m bea 3 dena da gi pijam
Zagubata e golema ama sigurno si osetila olesnuvanje,jas se molev sto pobrzo da zavrsi da si odam doma,atom se razbudiv vednas osetiv olesnuvanje. Vo vrska so krvarenjeto jas voopsto ne krvarev vo bolnica ednas dva pati obilno I tolku. Stom ednas bidnalo ke bide pak,kolku pobrgu se pomiris tolku podobro jas izgubiv skoro Edna godina ne mozev psihicki da se priberam.
Taka e mila i jas nemozev poveke 5 dena sekoj den stres denes utre i edvaj cekav da mi ja napravat kiretazata barem sega znam deka e zavrseno sekoj den se potesko mi stanuva koga sum so lugje se pravam hrabra ama sama doma ili pred maz mi nemozam da izdrzam bolkata mi udri na nervoza mnogu sum nervozna na site im se deram ljuta sum nonstop se raspravam se nadevam deka i ova ke pomine so vreme edvaj cekam da pocnam na rabota so lugje podrugo ke mi bide a inaku za krvarenjeto samo vtoriot den nemav ama od tretiot den navaka pogotovo denes imam i toa mnogu sk parcinja mi pagjaat fala vi na utehata i na podrskata site ke se izraduvame gospod e golem
Devojki mnogu sun razocarana na moeto milo prestana srceto da cuka na 12 nedela utre mi pravat kiritaza
Mnogu mi e zal mila mnogu moras da izdrzis jas go preziveav toa pred edna nedela tesko e mnoguuu ama nie ke bideme mnogu hrabri majki eden den bidi jaka
mnogu mie tesko mnogu taguvam sega samo sto se vrativ od bolnica e da ostanuvam bremena ama ne mi trae dolgo eve qetvrta kiritaza ketri dusicki otidoa
Mozam da zamislam kako ti e I jas sega cekam betahcg ama samata si znam kako mi e imav eden spontan abortus I edna biohemiska bremenost bremenostite mi bea so IVF pred ova ivf se ispitav na imunologija na transfuziologija na endokrinologija histeroskopija kariotip
Srcka ajde barem ti izraduvaj ne visoka beta imaj i ovoj pat da ne pishvas ovde bebusko zivo zdravo da imas kazete sto da ispituvam brisevi toa se cisti mi bea mene me fati mnogu jak virus i toa bas vo 6 nedela koga bev temp.39 3 dena nemozev da ja simnam kaslanje do pred nekoj den ama toa epten jako dali od toa nesto bese ili taka trebalo da bide cel zivot ke se prasuvam edinsteveno nemame ispitano kariotip a i ne ni ocekuvav deka mozam prirodno da ostanam momentot koga ne ni pomislivme za bebe se sluci inaku sme 5 godini vo brak i edno neuspesno in vitro i sega prv pat prirodno ama tolku bese
Nie sme 13 god vo brak I tolku se borime za deca daj boze mila daj boze ovoj pat da bide se Kako sto treba jas prirodno nemam ostanato bremena
Zdravo devojki... kazete mi koi se simptomi na abortus... veke dva tri meseci sekoj ciklus mi docni po 10 dena i plus imam simptomi na bremenost gadenje, osetlivost na miris, osetlivi gradi i tn. i taman ke se odlucam test da napravam dobivam so OGROMNI bolki duri i do onesvestuvanje... dali e mozno da se raboti za abortus... i dali postoi test za abortus?
Не се работи за абортус. Истото мене ми се случува секој месец кога ќе добијам имам огромни болки мислам дека матката ми искача завршувам со инекции и смачено ми е али ете жена да не си. Се имам онесвестено многу пати препотено ми се умирало така да не се грижи не е тоа. За тоа што ти доцни може имаш некој проблем оди на гинеколког да те види може имаш цисти обично од цисти доцни и боли мн кога ќе добиеш. Ако ти доцни направи си тест за бременост и ќе бидеш мирна. Али мораш да отидеш на гинеколог и тоа што побрзо не те плашам али да ти биде мирна главата
@orevka @Melek4e Најдобро е да си одете на гениколог сигурно се работи за некоја циста која ви прави такви проблеми дури и до намалување на крвната слика, омалаксаност и т.н.