Да јас имав циста и според тоа што членката погоре го кажа одма ми стана јасно за што се работи затоа и дадов совет да оди на гинеколог . Иначе за болките си ги имам уште од кога добив и сум идела на секакви прегледи ама тоа кај мене се погодило со јаки болки
Najmili ve citam i za sekoja mi e tesko kako da mi se slucilo na mene.Znam kako vi e...jas go minam istoto so sestra mi. Sekoj den si vikam podobro na mene da mi se slucuva otkolku na nea. Dusata boli i nepostojat zborovi za da se opise vakva bolka. Samo tie sto ja pominele znaat. Sestrami imase prvo vonmatericna bremenost. Potoa edna sto uste na pocetokot zavrsi so spontan( mnogu rano). Potoa pravese invitro neuspesno. I sega napravi 2 invitro testot pozitiven, radost neizmerna...sreka posle tolku vreme. I vcera i kazaa spontan ne uspealo da se zadrzi plodot i kaza doktorot da ceka ke dobie i prirodno da bide, a ako ne dobie ke ja cistat neznam kade e problemot. Ve citam vas i baram da najdam nekoe resenie. Si vikam zarem pred ivf ne se pravat site ispituvanja? Sega zakaza kaj Ivanovski vo sisitina, se nadevam ke kaze sto e pricinata za spontani vtor pat se slucuva Znam kako vi e tesko mnogu, bidete hrabri site vikaat ama ne e lesno. Sreka vi posakuvam na site i veruvajte koga gi citam vasite problemi plakam za vas znam kolku e tesko
Zdravo devojki da ve prasam 12 den od kiretaza denovive imav edvaj na brisenje kako sukrvica a eve denes kako da sum dobila crvena krv i toa imam i na brisenje i na uloska mesto za panika ima inaku na kotrola bev na 7 den me gledase na eho ok bese se od ponedelnikov pocnav na rabita a rabotata mi e cel den na noze dali toa nesto doprinesuva namesto da zavrsi mi se pojaca
Капките кога ги прекина? Пред скроз да прекине крварењето? Можеби ти треба уште една доза. Јас би се јавила кај гинекологот. Инаку, две недели крварење сметаат за нормално. Некои жени крварат подолго, некои многу кратко. Зависи од случај до случај. Не е нешто што треба многу да те загрижи, ама за секој случај добро е да се јавиш.
Srcka mene mi rekoa samo 3 dena da gi pijam kapkite i seuste si imav poslednive nekolku dena skoro i da mi zavrsuvase edvaj imav na uloskata sinoka nekako pocna pak crveno na brisenje i eve sega sabajle gledam imam i na brisenje i na uloskata bas taka crveno rozenikavo lelebe vise amannn nemozam vise samo nervozi
Девојчиња не било за нас овојпат Денес прокрварив, најверојатно плодот престанал да се развива уште после срцевата акција. Многу сум тажна...
Мила немам зборови за утеха кој го поминал тој пат знае како е.. плачи, врескај налутисе на се ама немој никогаш да се откажеш чим еднш биднало ќе биди пак не било судено овој пат (јас така си велев)Господ и тебе ќе те дарува со бебенце те гушкам силно
Мила многу ми е жал не можам да ти опишам како мие сега се ставам на твое место и знам дека болката е голема и нема утеха за тоа.. освен да се бориш и стигнеш пак до целта овој пат е многу тежок исплачи се убаво и за неколку месеци пак да си почнеш немој да се откажеш од твојот сон.. те гушкам мила
Zal mi e dusicke jas pak Denes imav kako kafeno na toaletnata hartija inaku sega mi zemaa krv da vidat dali betahcg raste
@mac82 многу ми е жал Толку се израдував за тебе дека со многу позитивност мипишеше и за лековите и за се.Биди силна,непто убаво те чека. Господ е Голем за секоја од нас има нешто совршено
@mac82 draga bevte li na lekar da potvrdat deka zavrsila prikaznata? Jas isto posle srceva imav obilno krvarenje pa iskoci hematom so plodot se bese okej.
Твоја претпоставка е или беше на преглед? Не се откажувај одма. Крварењето не значи секогаш спонтан абортус. Оди одма на преглед, на ехо.
Најмногу од све ја мразам оваа тема и секогаш кога отварам срце ми цепа и тешко ми паѓа кога ги читам постовите.
Фала на сите за поддршката! Прокрварев и веднаш отидов кај матичниот. А во истиот момент му пишав на Ивановски. На ехото се виде дека сакусот/вррќичката расте, но не и плодот. Срцева акција веќе немаше. Матичниот вели најверојатно престанало да расте 6-7недела. Мислам дека се испаѓа од мене пред малку многу искрварив. Во 19ч сум на болница да се направи ревизија. Ах бе живот! Што ли не претрпуваме...душа ме боли
Многу ми е жал девојче,ти посакувам брзо опоравување и се надевам дека со следната радост ќе ја залечиш денешнава болка.Верувам дека Бог ќе те израдува пак. Не можаж да сватам , мислам дека ти беше 11+ и како до сега не се видело дека престанала срцевата акција? Не беше 9та недела пак на контрола?