Форумџика на годината

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    те чекаме утре со убава вест ... ти праќам тон среќа:hug:

@mac82 :hug: ;( Не било за вас ова, вашето ќе дојде ...

На Meckicja, Martka и mac82 им се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Falaa milicka daj boze ako ne veke krojam Novi planovi vcera se isplacav deneska krojam Novi planovi

На Martka, Ѕвездички и eli25 им се допаѓа ова.
  3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ne zavrsiv dobro go izgubiv bebeto :(

Последна измена од модератор: 2 мај 2018
    На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    4.282
    Многу ми е жал душо.... многу добро знам што значи тоа. Јас веќе ти најавив пред некој ден да бидеш спремна на се. Симптомите кои ги кажуваше укажуваа на спонтан абортус. Ги имав истите.
    Но, немој многу да тагуваш. Ова се случува многу често, особено при прва бременост. Штом еднаш си постигнала бременост, ќе биде и повторно, верувај.
    Овде не има многу кои сме правеле инвитро, сме давале премногу пари и пак се случувал спонтан.....така што, само да те утешам и да те поддржам да продолжиш понатаму и да го надминеш овој тежок период што поскоро. :hug:

На malecko87, duffi, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  5. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    женски .. кај мене имало само кеса формирано, рано беше за срцева реакција .бев 5та недела....добив кафеав исцедок а потоа менеструација... дали може така само да се исчисти и кои испитувања се прават потоа?

6. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.589
    Кај мене се исчисти само со циклус, најдобро е да видиш што ке каже докторот , за понатамошни испитувања јас правев на ману генетски мутации и на траснфузиологија ,

7. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    а потоа после колку време може да се планира бременост ?и дали наредниот пат исто иди менструација нормално ?

8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Sto se sluci?

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Јас се пазев 4 циклуси, спонтаниот беше на крајот на октомври, потоа почнавме да не се пазиме од Март, имавме 4 незаштитени односи во Март и останав одма бремена, пред тоа ги направив сите можни испитувања, само уреаплазма ми беше позитивна, па пиевме антибиотици оа потоа беше негативна. Направи си испитувања прво. Многу е тешко знам, ама здравје Боже ќе си останиш пак за неколку месеци.

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ajde Mila znam oti ti e tesko .jas Tri pati go pominav ova. I jas pred edna ned imav spontan abortus ist kako tvojot ama za sreca bea dve bebcinja I Denes bev pak na eho I ednoto bebce si e super ok e raste I se e ok ama drugoto go nema veke

На malecko87 и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Imav cela vecetr bolki mens ne mn jaki i mislev deka e taka zaso dens trebase da dobijam mens. I aj vikam se naviknuva organizmoy i zatoa no nakaj 4opol 5 pocnaa mn bolki ds imam nepodnoslivi i pocnav mslku da krvaram i dojdov odma drzavns i tuka pocnav mn da krvaram i yolku bese plodot veke go nemase. Samo so se vrstiv od cistenje sega . Niso nesalam samo sakam da znam od sto se slucilo tos :( a bas denes trebase da odam za srcevs reakcija :( ke umram od bolki i taga skrsena sum

12. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    значи пак да направам брис,пап а дали треба нешто пролактин да се испитува тероидна ?

13. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.589
    Јас сум со ивф и морав да чекам 6 месеци за тоа не можам да кажам, а иначе за менструацијата кај мене беше мн тешко кога се чистев многу обилна и подолго од вообичено е нареден циклус веке се стабилизира, жалам за загубата но одиме напред.

14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    @Sandra456* Многу ми е жал.. Исплачи се денес и од утре со нови сили нека поминат неколку месеци и пак ќе си останеш трудна ќе видиш.. Така требало да биде. Подобро е сега на почеток ова да се случи него не дај боже понатаму ако веќе нешто не е во ред со плодот. Верувај многу тука го имаме доживеано истото. Јас имав спонтан во 9та недела ( веќе имавме слушнато и срценце и се). Тешко е ама мора да мислиш дека така требало да биде природна селекција. По 3 месеци останав пак трудна. Тоа што треба да биде ќе биде. Само главата горе, немој да се разочаруваш, ќе си тажиш нормално е тоа ама имај надеж. Ти посакувам што побрзо да си видиш пак 2 цртки и ова да остане само како лош сон позади тебе. :inlove:

На malecko87, lackygirl, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    можеби е подобро што не беше плод само гестациска кеса :( ќе беше уште потешко,баш ќе видам колку ќе ми трае менструацијата ама имав неколку дена пообилно иако секочаш ми е така ..
    тешко е секако оти знаев дека сум бремена и за два дена сето тоа го снема :(

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    I jas bev isto kako tebe I prviot pat I sega pak imase gestaciska vrekicka I mal plod I imav sega samo kafeav iscedok edna ned I tolku

17. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    јас сеуште имам менструација веќе чекам да ми помине па да одам пак на гинеколог .. бев на ехо иако сеуште крварам нема ништо..

18. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Душо многу ми е жал... ајде со нови сили до нова бременост ти посакувам многу среќа немој да се откажеш од твојот сон..

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Mn mi e zal so pomi da e ajde nova srekan sega nova bremenost :(:|

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.621
    Кај мене беше missed abortus значи имаше срце го слушнавме но имаше внатрешен хематом до плодот меѓутоа јас ич не искрварив, дирекно ме пратија на чистење со целосна анестезија кас така сакав и потоа пак слабо крварев само 1 ден и толку. Се испитав јас. Ваљда ќе те посочи гинекологот. Јас на него оставив.