Dali nekoja od vas znae posle spontan sto te cistat materijalo sto go prakaat na obdukcija za kolk7 gi davaat rezultatite
Sandra zal mi e jas tri pati pominav niz ova posledniot pat bese pred Ned dena no fala bogu bea dve Denes bev za konzilijarno mislenje za boleduvanjeto I Dr mi vika ti znaes Mila oti ehoto e stetno za bebeto gi namaluva otkucaite na srceto jas taka ja gledam samo ocudeno jas za tie 13 god kolku pati me gledaa na eho ehee I go vide na eho bebeto se e ok fala bogu se e dobro kaj nego
Душо премногу ми е жал... тешко е претешко соземи се и Со нови сили ќе успееш пак..верувам дека е многу тешко ама подобро е вака додека е мал плодот отколку да мрда во тебе и наеднш да го родиш и да го видиш мртво уф пишувам и плакам иако сум пак трудна мојот прв син секогаш е во мене..сакам да ти дадам надеж дека ако биднало пак ќе бидне знам тешко е и со страв ама ќе успееме верувај ќе си имаме живи и здрави бебенца...те гушкам најсилно
@Sandra456* многу ми е жал. Те разбирам како ти е . Тешко е , но нека те теши мислата дека бременост сте постигнале по природен пат и ќе биде пак. Лани се соочив со истото. Само поминав без киретажа. Плодот се исчисти сам. Денес имам синче од два месеци. Три месеци после спонтаниот повторно останав бремена. Подобро сега отколку подоцна. Знам ова не е некоја утеха. Не се криви и не барај причина. Природна селекција е во прашање. Можеш да направиш испитувања на трансфузиологија и кариотип. Консултирај се со матичниот да те информира. Јас бев решена да почнам со испитувања ама беби ме претрка. Ти го посакувам истото. Исплачи се , нека ти олесни и главата горе.
Јас тој документ го земав после 1 месец имав спонтан со киратажа во 2015 ако е уште така.Тешко е ама мора напред.....
Нема утеха, нема нешто потешко. Мене ми се случи пред месец дена, поминав со денови во болки и крварење, за на крај да ми пукне водењак. 4 месец бев, со бебето се беше во ред, дознав и пол, девојче ќе си имав уште едно , неможам да го прежалам. Останува само да му дадеме време на времето, да не научи да живееме со оваа болка, а дека ќе исчезне некогаш, нема.
Me interesirs za na gak dali ke pokaze el neso rezultatot ili ne poso znaeme sitr kolky se marlivi tuka
Jas minatata godina koga pravev kiretaza posle mesec dena gi zemav rezultatite od "obdukcija", ako mozam taka da go narecam, i napisanoto vrska nemase. Taka da ne se nadevaj nesto deka kojznae sto ke se utvrdi. Zal mi e premnogu, samo toj sto pominal miz ova znae kako e. Isplaci se, smiri se, i za dva tri meseci pak obidi.
Јас знаев дека ова ќе се случи бидеји истата бев и јас. Ќе помине за брзо и ќе биде бово бебе. На резлутатот нема ништо да покаже сано недај боже ако е моларна нешто тоа ќе покаже.
Што има врска пишаново твое со постот на девојчето горе. И како истото си го поминала пред една недела,нее истото туку плодот сам сисе откачил. А девојчево е без ниту едно бебе и киретажа. Постовите или незнаеш да ги составиш и кај да ги пишеш или незнам.
Имеше поопширен медицински извештај не го разбрав ни јас а индивидуален е за секоја жена.Причината не ми беше наведена него само извештај за киритажираното и состојбата притоа.А јас потоа по препорака на матичен гиниколог правев испитувања многу се за да пишувам за нив,но после све и сите испитувања кај мене испадна имунолошки проблем или на просто кажано плодот мојот организам го исфрла место да го задржи и затоа имав 2 спонтани.Е сега кога ќе останам бремена ќе примам терапија за задржување на плодот ама како ќе биде не знам ни јас ќе видиме.Нема откажување одиме напред и покрај лошите искуства за кои нема утеха.
Воопшто не е исто неимплантиран ембрион и спонтан абортус и не треба да зборуваш дека си го изгубила едното бебе.Кај повеќето парови со ивф од 2 ембриона се имплантира само еден и тоа е нормална појава на природна селекција.
Мене ми дадоа само капки Ерготил(метилергометеил). А како да ги пиеш ќе ти кажи докторот што ти ги препишал хормоните.
Гестациска ќеса која била БЕЗ ЕМБРИОН. Прави разлика, тоа не е губење бебе... Таму не ни постоел ембрион.
Imase I mal embrion samo nemase srceva akcija I Dr kaza oti nema da opstane I zatoa sega sekoja ned pravam eho na drugoto embrionce fala bogu so nego se e vo red