Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.312
    Допаѓања:
    170.637
    За овие таблети имам слушнато баш негативности. Јас во никој случај не би ги пиела , поготово ако се обидувам да забременам . Нема шанса !

На Martka, Sandra456* и monik55 им се допаѓа ова.
  2. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Zdravo devojki da ve prsam kolku vi trase ciklusot posle spontaniot mene mi e 14 den uste mi se cedi ke nemam dva dena pa ke mi se pojavi i se taka na ginakolog bev na prviod den na ciklus i se bese ok ama sega ova ne znam dali e normalno

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    ^Оди на гинеколог

4. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Bev pred 13 dena bas koga mi dojde rece se e ok cista matka jajnici ama sega neznam dali e normalno posle spontan tolku vreme ne mi tece tuku samo na btisenje ke vidam do utre ako ne pa ke otidam

5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    5.372
    Штом си била на доктор на првиот ден од циклус и се било во ред, немој да се грижиш, сигурно е нормално. Јас крварев цел месец, првиот циклус после киретажата, но мене ми најдоа циста на јајникот, и од неа било крварењето.
    Се пореметува организмот после спонтан абортус, плус сме и многу разочарани што сме го изгубиле долго очекуваното бебенце. Психата игра многу голема улога во овој случај.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Кај секој различно. Јас само 1 ден крварев и толку. Првиот циклус ми беше после 31-32 дена и ми беше пообилен, вториот на 28 дена нормален, трет и четврт циклус нормален и петти нема ;) не дојде пак сум бремена 9 недели. Затоа не губете надеж, тешко е претешко ама има светли денови за сите. 4 месеци депресија, нерви, настинки, паднат имунитет се и сешто ме снајде па еве сега со нови сили одиме напред. Само храбро и верба во Господ. Ве гушкам сите :hug:

На betty oh, Veki4kaa, Желба и 7 други им се допаѓа ова.
  7. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Bravo mila cestitki ti posakuvam ubava i lesna bremenost i bebusko zivo zdravo epten mi dade nadez se nadevam deka site ke doziveeme sreka naskoro

На Sandra456* и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Кај мене нешто слично, по абортусот првата менструација беше ок, траеше 5,6 дена, е сега втората неколку дена како да ми потече трае ден два па ќе престане, по неколку дена пак така како исцедок.. а никако да дојде саглам. Бев и јас на гинеколог и демек се во ред, ама тоа беше по првата менструација, утре пак ке закажувам ке одам.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Kaj mene imav skoro cel mesec od spontaniot ne da mi tece tuku na brisenje na 32 den dobiv prv ciklus na 25 april i toj den bev na kontrola me gledase na eho rece se e cisto matka dobra jajnici tenok endometrium ova ti e ciklus i mi traese 6 dena onaka so tecenje i od togas se do denes 15 den jas den ke nemam nisto pa drugiot ke mi se pojavi na brisenje pa pak nema i eve ovie dva tri dena mi e pak crveno vo denot ednas ke mi se pojavi obavezno dali mi e ovulacija dali pa hormonite nesto mi se poreneteni neznam ke odam utrr na kontrola zakazav fala vi devojki na iskustvata spodeleni ❤

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Нема нервози јас миссед имав во 15недела маки плачки секој ден 6 месеци секојдневно со плачење бев после тие 6 месеци застанав тро од тро на нозе и веќе наредниот месец позитивен тест добив и еве си ја гушкам ќерками уште од сабајле.. Некогаш мора да се помириме со нештата за подобро да ни се случат убавите работи само позитивни мисли не биле за нас со лесно на сите <3 <3 ве гушкаммм

На betty oh, lackygirl, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  11. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    женски ве молам помош ...
    останав бремена, кога отидов на преглед имаше само гестациска кеса др ден одма прокрварев мислев дека само така а мене ми дојде веќе менструација.. ми траеше како и обично една недела, сетоа тоа се прочисти..
    бев на ехо матката е чиста,како ништо да не било , ми зедоа и брисеви..
    дали се прави сега некакви испитувања ?и ми рекоа дека пак можам да планирам бременост немора да чекам неколку месеци бидејќи само се исчисти само да земам фолна .. ?
    помош и искуства:l:
    и не се разочарувајте тешко е но мора да се оди понатаму! :l::l:

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    @Sandra456*
    кај мене немаше плод само кеса, се исчисти се од меснтурацијата за една недела... и матката ми е во ред... доктор ништо не ми рече за тоа после колку време за бебенце.. само ми даде да пијам премама ..
    сега треба д направам испитувања за теоридна и димери нешто

кај мене тоа се случи .. и после колку време може повторно да се забремени што мислиш , докторот не ми спомна за неколку месеци бидејќи ми помина менс како и сите пати нормално ....

Последна измена од модератор: 11 мај 2018
  14. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Jas seuste ne sum dobila mens. Momentalno seuste pijam ciklo proginova tie se za reguliranje ma mens. No jas uste nemam dobieno. Jas prodolziv so folna kiselina da pijam . A za ispituvanja ete site razlicno rabotat.

15. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    со лесно душо да биде здраво и живо, и се да биде во ред :*:*

тебе те чистеа веќе? можеби затоа ти се има пореметено, ќе се среди срцка, дај боже за побрзо забременување и се во ред да биде :hug::hug::hug:

16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Еве ќе ти ја кажам мојата ситуација
    На 27 јули минатата година(2017) имав спонтан во 10/11 недела, немаше потреба од киретажа ме оставија само по себе да се прочисти, за 5 дена се вратив на преглед ми проверија бета не сум сигурна дали ме видоа на ехо но сигурно ме виделе пошто памтам ми кажаа се е чисто се е во ред. Значи спонтаниот ми беше на крајот на јули прва менструација на 4ти септември и одма останав бремена, и еве ме сега очекувам да се породам наредниот месец.
    Штом ти рекле можиш да планираш бременост и ако ти се чуствуваш подготвена тогаш ОК фрлете се на работа ;)

На Meckicja, lackygirl, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Da, iako plodot sam si padna pak me nossa na revizija me cistea nesto sto ostanalo... kuznar koga ke mi dojde mens. Sega. Fala ti srcka edvaj cekam da dobijam da gi zavrsam site ispit. I da ostanam pak bremena samo ovoj pat da bide se vo red. Isto i na tebe ti posakuvam :*

Zivo zdravo i so lesno ❤❤❤❤ ne pravese nikakvi ispiruvanja posle spontaniot ?

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Фала Сандра дај Боже и ти за брзо да ни пишеш пак дека си бремена.
    Не никакви испитувања, како што пишав само проверија дали бетата ми е падната под 4, и за дали ме видоа на ехо не се баш сеќавам :?: . Како и да на првиот менс. одма после спонтаниот останав повторно бремена.

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Fala ti duso daj boze ❤ a sto ako e pod 4 betata ? Jss uste ne sum se konsul. Koga mozam da se obidam pak. Se slusnav samo so maricnata koga mi se sluci spontaniot mi rece cekaj da dobies mens. Pa dojdi na pregled i da napraime ispituvanja.mi bese cudno sto ne me vikna za nekolku dena da mi ja vidi matkata ama aj vikam moze taka treba. I sega se mislam dali da odam ili da cekam zaso kuznae koa ke dobijam... mn ima sto ne napravile ispit. Ostanale odma bremeni no mene mi e nekako strav da ne napravam nikakvi ispit. Pa nedaj boze da se povtori.. :(

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Јас немав киретажа туку ме оставија само све да излезе, и затоа се проверува бета ,ако е по висока од 4 ќе требаше да ме до чистат во мојот случај немаше потреба.

А какви испитувања сакаш да правиш, уствари какви испитувања се прават после спонтан?
    Ако ќе се чувствуваш по спокојно оди направи што мислиш дека треба само да си раат.