Мене после 2 недели од спонтаниот ми рекоа да одам на контрола да видат дали е вратена матката во нормала, дали е чиста. А за дополнителни испитувања после два циклуса. Тоа за микробиологија се однесуваше.
Devojki jas vcera bev kaj maticniot me vide pak na eho vika se e cisto izgleda do hormonite mi e ne mi se stabilizirani I zatoa celo vreme si krvaram mi dadecikloproginova da pijam I od edno apce odmami prekina konecno mi olesna kolku mi bese steesno sekoj den samo krv gledav fala vi na odgovorite ve guskam
se ke bide vo red se ke si dojde na svoe mesto.ajde za brzo pak da vidime dve crti Pa trreba osnovnite pap bris hormoni , treba nekoi TORCH ispit. D dimeri i nz uste kakvi. koga bev na cistenje vo drxavna doktorkata mi rece da odam da se ispitam dali treba da pijam podolgo vreme aspirin. Maticnava nisto ne mi kaza osven da cekam mens. Pa posle toa da odam na pregled pa ke vidam togas so ke mi kaze bidwjki nz koga ke mi dojde ciklus. Tie ispituvanja znam mozebi ima i drugi sto treba da se napeavat. Ne deka ke bidam kuznae kolku po spokojna nego nedaj boze ako se sluxi povtorno nikogas nema.da znam ni.da si prostam sto ne sum se ispitala. Me ubiva toa sto kuznae kolku vreme ke pomibe dodeka gi napravam site iapituvanja a sakam bebe sto pobrzo pak izvinete na dolg post. Ve guskam
„ @Sandra456* кај мене се гледаше само гестациската кеса и потоа другиот ден почнав да крварам веќе менструација добив... можеби ми рекоа дека е од тсх хормонот направив брисеви крвна слика д-димери и тсх и фт4 ти кои испитувања ги правеше?
Jas mila seuste nemam naoraveno niedno ispituvanje uste pijam ciklo proginova za reg .na ciklusot i uste ne mi e dojdena mens. Posle revizijata taka da moram da cekam da dobijam pa da odam . A ti kaj gi pravese site ovie ispituvanja ?sto dozna od tsh ti beshe toa ili ???
Срцка брисеви направив сеуште не се готови,д димери тој е во ред тероидната ми е сега 0.803 добра ама и под граница ама изгледа сето ми се направи од тоа затоа што предходно пиев еутирокс од 100мг и од прејака доза а сега ми е намален оти мн висок ми беше .. кога ќе бидат готови резултатите ќе ти пишам а инаку пак менструација немам добоено од предходниот месец јас сама се исчистив со крварење ..
A zasto pieese eutiroks ?? Kaj pravese d dimeri i tiroidna ??? Pa i jas iskrvariv mn sama se iscistiv ama mene dopolnitelno pak mi pravea revizija. Jas cekam trrba fa pomibat 3 nedeli da odam da vidan dali od rez. Sto gi ispratija na ispituvanje da vidan dali nesto ke se doznae od sto moxe da r mada ne se nadevam na toa ic ama ke vidime. Kako Gospod sto e nikoj ne e. Tebe ginekologot sto ti preporaca sega ?
Еутирокс пијав за тероиднат ми беше покачена сега ми е во ред, д димерите ми се во ред, ми даде гинекологот упут за тоа да го испитам, брисовите уште не ми се стигнати а микоплзмата ми е позитивна имам некоја инфекција
Zdeavo devojki . Eve me mene pak posle podolgo vreme. Imav spontan na 2 maj. Dobiv posle.otprilika 20 i nekolku dena posle kiretazata prvata menst. Mi beshe normalna kako i pred da ostanam bremena no eve ivaa 2rava mens. Me ubi !! Em me boli nepodnoslivo stomak. Em mi tece premnogu a nikogas vaka ne mi tecelo predhodno na 3ti den veke i skoro da mi zavrsuva a eve denes 3 den i uste tece kako reka. Dali treba da prevzemam nesto se plasam nesto da ne ne e vo red ??? Me buni toa sto ako e cistenje najvise trebase da se cistam prvata mens. A ne posle 2 mes seg. Ve molam ako e nekoj so slicno iskustvo da mi dade sovet. Pozzz
da odes utre na ginekolog sto krvares obilno ili ako pocnes uste poobilno da krvares odi na dezuren lekar
Zdravo , imav spontan abortus na prvata bremenost vo 15+2 nedela pominaa veke dva meseci uste nemozam da ja najdam pricinata pijam i apcinja za tiroidnata zlezda i imam pokacuvanje na prolaktinot doktorkata mi preporaca serklaz za narednata bremenost plus progesteron inekcii za da se zadrzi sto podolgo bremenosta , imeno sum vo stranstvo i planiram da doagjam da gi napravam site dopolnitelni ispituvanja posle spontan ... sto da napravam povekje neznam nekoj sovet za ispituvanjata
Ista bev I jas vtor ciklus bolki tecenje 6 dena kako reka ne se sekiraj hormonite dodeka da seI opravat a I od vremevo e isto koleskata na rabota isto I nejze I se sluci bolki I obilen ciklus a ona nema problemi opusti se se cisti matkata od toa sto tolku meseci ne. Sme imale
Мој совет да си испиташ генетски мутации, ако откријат нешто ништо страшно се средува со терапија , клексани , метилирана фолна и др суплементи , не е на одмет да си испиташ.
Jas ja imam taa mutacija mthcr heterozigot sto se pravi vo toj slucaj mislam taka se vikase taa mutacija utre sum na kontrolaama ako nekoj jaima da mi kaze iskustva
Метилирана фолна, б12 , б комплекс, витамин д , и пред ет јас примав клексан , секако доктор ке ти препише терапија