Mene denes mi e mnogu tesko pred 5god go imav mojot prv spontan abortus I sega samo placam I si go galam meseto
Мене пред една година али да гледам напред сега си го галим мешко и се молим се да биде добро да си го износим до крај
А зошто си отежнувате сами на себе си бележејќи годишнини од немили настани? Ок, некои загуби во поодмината бременост верувам дека потешко се забораваат, макар секоја загуба боли..ок. И јас два пати поминав низ тоа..но, сега со полни мешиња да плачете?.....само на бебето ќе му направите штета, ништо друго. Не знам, може грешам...
Нема плачење бебето ме смее да осети тага тоа нема никоаш да се заборави без разлика дали било во поодмината бременост или не фала му на господ што пак не срадувал и сите да си ги износиме до крај и да се гушкаме со нашите малечки ❤️❤️
Еве ме и мене во оваа тема после два дена кафеав исцедок сношти искрварив и денес еве уште и крварам буквално цели парчиња испаѓаат од мене и имам и болки. Во 2 часот сум на ехо а најболно е што никој околу мене не ме разбира сите викаат ех чудо од 1 месец беше ке забремениш пак така ме дотепуваат
Не обраќај премногу пажња може и они незнаа кој збор да го употреба за да ти дада подржка гледај ти сама да се опраеш и да гледаш напред
da bev imnse rasipala masinata sto ja proveruvale krvta i ja zamrznale sega rezultati vo sreda i koga ke mi pomine krvarenjeto da idam kaj maticnata na eho da vidi dali sum se iscistila. inaku neja prasav posle kolku vreme moze pak da se obideme i kolku vreme ke krvaram
Ако се исчистиш сама со крварење е многу подобро, можеш уште сл месец да се обидуваш пак за бебче, но убаво е и да си направиш испитувања ако немаш правено скоро. Со помин нека е...
Мој совет до сите кои го поминале ова за жал,обавезно пред следна бременост да се направат испитувања на трансфузиологија а по потреба и други испитувања.
a konkretno kakvi ispituvanja se potrebni bidejki prvata bremenost mi bese mnogu lesna so nikakov problem duri sto se vika ne ni osekav deka sum bremena
Кај секого е различно, нај долго можеш да крвариш и до 2 недели, некој само 3 до 4 дена, во мојот случај беше околу 1 недела.