Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    a imavte rozev iscedok? jas dva dena nemav nisto i utrovo imav rozevo ligavo izvinete na izraz i kako mrsul

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Кај мене прекина после 11 дена.

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Мислам дека имав така, се чисти матката не се плаши. Мене првата менструација после киретажата ми беше пообилна, но не беше болна, оти пред бременоста имав многу болки првиот ден кога ќе ми дојдеше, а после киретажа немав ич воопшто болка.

4. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    jas denes imam bolki od sabajle. nemam. misto ama. imam bolki kako za ovulacija samo malku pobolna i gadenje imam navistina mie cudno ova

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    После колку време од спонтан/миссед абортус останавте бремени?
    Јас бев 12 недела тоест мислев дека сум била а бебето срцето му престанало да му чука уште во 8 недела и 4 дена. па имав киретажа.

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    После киретажата во 9 недела одма направив испитувања брисеви и трансфузиолошки,ги добив резлутатите па 4 месеци пиев терапија и се пазевме и веќе од вториот обид останав бремена.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Јас во 11та недела го имав спонтаниот лани на 28 јули, немав киретажа само се исчисти, месец покасно или точно после 5 недели останав бремена повторно, после една недела од спонтаниот имав само ехо и никакви други испитувања ми кажаа се е во ред и толку.

На *Milicka* и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Кога се има киретажа најубаво е да се почека барем 4 месеци.

На *Milicka*, Pozitiva и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    Истото и докторката го кажа за 4-5 месеци, ама сакав да слушнам мислења од други девојки со такво искуство за жал неубаво :| фала ви девојки ќе си чекам 4 месеци ќе се спремам и физички и психички за следна бременост :muscle::muscle::muscle:

На stevemila, lackygirl, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Уживај летото!
    Околу НГ фрлете се на работа за едно празнично бебуле.:inlove:
    Ќе биде пак, штом еднаш било.

Јас останав бремена по 2 циклуси, ама без киретажа.

На ane.bella и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  11. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.979
    И јас правев киретажа во 10 недела, пред 2 недели, исто така престанало срценцето да чука. Докторката ми рече чекај 2 менструации и пак да си останеш бремена, не слушај што зборуваат да се чека по 6 месеци... Туку да прашам еве 2 недели секој ден ми тече кафеаво кога побвеќе кога помалку, дали е нормално и ако продолжи така?

На ane.bella и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    http://www.femina.mk/новости/животни-стории/љубовта-не-се-мери-во-недели-тажен-текст-на-мајка-која-имала-два-спонтани-абортуси-ќе-ве-расплаче

Она што е важно е дека ВЕЌЕ постоеше бебе кое беше бескрајно сакано. Љубовта не може да се мери во недели.

Ме расплака текстов. И мене така ми викаа ајде мало било поарно ли да било поголемо. Потешко ќе било. Не исто е тешко без разлика која недела е бременоста. Болката е иста. Љубовта е иста. Колку бев само среќна и возбудена си правев планови како ќе биде кога ќе се роди. Си замислував убави моменти и наеднаш ми се сруши се. Кошмар! Наместо да се радувам на скринингот во 12 недела јас дознавам како му престанало срценцето уште во 8 недела. И зошто така да се случи??? Се прашував што ти згрешив господе па ова ме снајде, на кого му згрешив толлку? И само На мајка богородица и се молев секоја ден да биде се во ред со бебето ама ништо јас одамна сум го изгубила , најтешко ми е и најкриво дека ми беше прва бременост, прва радост колку само со мерак правев се , одев по балони за да му соопштам на сопругот дури и видео снимав од изненадувањето за што? За на крај се во вода да падне, многу ми е тешко... осеќам тага,гнев,лутина во еден момент и радост и надеж дека ќе бидам бремена и мајка што поскоро .тоа ми е нјаголемата утеха дека следната бременост ќе биде во ред. извинете за долгиот пост ама морав да се олеснам.

Последна измена: 23 август 2018
    На 0ли, stevemila, Ѕвездички и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mila vikaj placi iskazi si ja makata so nekoja sto go pominala istoto barem ke ti olesni jas pak imav mnogu rani spontani abortusi I sega pak sum bremena ama dzabe e veke dzabe se razbolev od depresija antidepresivi mi dadea Dr da pijam pred edna dve Ned zatoa zatoa ti vikam ne si stavaj samo se na dusa stom si ostanala ednas bremena pa ke ostanes ako sakas vidi imam pisuvano na temata ispituvanja po spontani abortusi jas se sto imav ispitano pogotovo posle biohemiska bremenost

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.350
    @Veki4kaa гушки најголеми :hug: :hug:
    Уште од сега посакувам Дедо Мраско да ти донесе најубаво пакетче, таман има време ќе стаса до тогаш :l:

На Veki4kaa и fana им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Исто ми беше и мене од збор до збор како јас да сум напишала :( но мора да се гледа напред. Ќе си имаш здраво и право бебуле другата година ;) јас после киретажата останав бремена после 4 циклуси со прв обид. Ама направете си испитувања потоа обидувајтесе ќе биди се Господ е голем :hug::hug::hug:

На stevemila, bela.m, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Исто како јас да сум го пишувала о јас бев САМО еден месец бремена ама кој дате разбере и мене ми велат ех тоа упте небило зацфрстено на па бебе, да но јас сама знам колку мие тешко кога симчето ке ми рњче нема бебе повеќе во мешето? каде замина? кога ке се врати? и јас планирав уште од старт замислувсва ама ете не ми било судено да го имам а боли до срж

Имала ли некоја од вас во текот на месецот три пати крварење? јас денес пак добив после пет дена пауза значи од кога се исчистив имав 5 дена пауза па добив менструација ми траеше нормално како секогаш 6 дена па 5 дена пауза и денес пак

Последна измена од модератор: 26 август 2018
    На eta, lackygirl, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Zdravo! Jas pred 4 dena imav kiretaza bez anestezija, temelite na bolnicata gi dignav tolku bolno nesto dosega nemam iskuseno, prva bremenost,prva radost,prvi planovi za bebenceto. Bev vo 13ta nedela, koga stanav sabajleto bev po wc tecese krv a bolki pogolemi i od menstrualnite kako da ti zaboduvaat nozevi vo predelot na jajnicite i polovinite, otidovme na bolnica a pri pregledot mi pukna i vodenjakot i pocnav da krvaram, po samo nekolku minuti izleze i bebenceto, no eden del od nego ostanalo vnatre pa moraa da me cistat, poradi golemata bolka ne mozev da go izdrzam cistenjeto do kraj pa me pravija operacija. Zagubata e golema, iako velat deka podobro sega otkolku od koga ke se rodi no za mene nema razlika lutinata e golema, bolkata uste po golema. Pred da mi se sluci toa bevme na bolnica rekoa deka e se vo red no jas bev razlosena izgleda nekoj virus pa mi stavija inekcija. Seuste krvaram znam deka e mnogu rano za odnos na koj sto ni najmalku ne pomisluvam a uste prerano i za novo bebe. Vaka gi citam postovite kaj nekoj od prva a kaj nekoj i po mnogu godini seuste ne uspealo. Me plasi pomislata dali povtorno bi mozela da ostanam bremena i dokolku ostanam dali ima sansi pak da se najdam na stolot so nozici....

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mila stom ostanuvas bremena pa ke ostanes no za sekoj slucaj napravi si gi tie osnovite ispituvanja hormoni brisevi hsg moj sovet ti e toj

На maryska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Бркај негативни мисли. Ќе си останиш пак бремена кога најмалку очекуваш. И јас се плашев цело време да не ме снајди истото (уште се плашам) но еве имам нормална бременост. Сега дајте си време со партнерот, испитајте си се и потоа на работа :D:hug:

На malecko87 и maryska им се допаѓа ова.
  20. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Daj boze i jas kako vas da imam normalna bremenost pa da ne go pominuvam istiot pat kako sega

Mnogu dobro te svakam, pred nekoj den imav kiretaza a mojata svekrva po bolna i od mene se napravi, gledi tebe da ti e dobro bidejki toa se tvoi denovi

Последна измена од модератор: 27 август 2018
    На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.