Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    5.372
    Имаш ли правено ехо преглед? Провери да не случајно имаш некоја циста на јајниците. Јас бев така минатата година. Имав чести крварења заради циста. Добив циклус после 23 дена од киретажа и ми траепе цел месец .

2. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Бев денес матката е чиста нема ништо веројатно нешто е измешано ми даде таблети да пиам 20 дена прво бели па кафеави заборавив како се викаат и кога ке сум ги прекинела ке сум добиела и тогаш пак на контрола и ако има потреба уште една доза ке примам. Јас сисе надевав дека овој месец ке можам пак да се обидам ама ништо сум морала да се пазам да не останам бремена

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    :hug:.Mnogu dobro te razbiram mila moja.10 god pominaa kako imav spontan.Istite muabeti.Ne bilo uste ni dete,poarno sega so se desilo a ne pokasno...srce boli.Seuste me boli.Toa bebe ke bese ucenice veke.
    Posle 10 god Bog me izraduva,mi go dari mojot najskapocen dar.Daria.Taka trebalo,samo Bog znae zosto.Toj e golem i edinstven i site ke ne izraduva.Bidi silna i hrabra

Последна измена: 27 август 2018
    На Melinda85, zalosna, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.954
    Моја блиска личност во 3 от месец имаше спонтан во ноември месец 2017 (прва бременост)
    6 месеци се пазеа.и сега е бремена по вторпат,10 та недела е.има и срцева акција.лежи и одмара дома:inlove:

На Meckicja и stevemila им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Поминуваат 3 години од првиот губиток на девојче тешко 1200 кг и 1 година од губитокот во 9 недела.
    Кога ќе ги споредам двата мене ме боли за првото и тоа мие првото дете а вториот спонтан не го ни паметам.
    Има разлика голема затоа речи недај боже од таква болка.

На m.i.g, baby 5, malooto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas na takvite Im vikav samo za mene oni bea moi deca moi bebinja I ovie denovi grutka krv isfrliv od ednoto embrionce sto prestana da se razviva potocno imase samo gestaciska vrekicka na prvoto eho na vtoroto eho bese zalepena veke gestaciskata vrekicka samo za postelkata na ova bebce sto ostana I pred nekojden duri go isfrliv kako grutka I pak mi stana tesko ama toa e sto e taka trebalo da bide

7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Девојче не си ја труј душата немало плод значи исто како да нема бременост.
    Празна кеса без плод кое дете кое бебе жити се?

На zalosna, m.i.g и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.537
    Џабе објаснуваш како на зидот да зборуваш.

На zalosna, baby 5, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.584
    ти наместо да се радуваш за тоа бебе шо ти е у стомакот тагуваш за нешто шо и не било бебе
    а и сама знаеш колку тешко допре до тоа беб
    не биди будала гледај да е се ок со ова бебе и да го родиш здраво право а не да плачишза нешто шо неможиш да смениш а со тоа да го стресираш и бебето шо ти е у стомакот

На zalosna, eli25, Ѕвездички и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Сакам да прашам неколку дена ми се врти во глава од што дојде до киретажа, иако плодот го дадовме на патологија сепак додека да дојдат резултатите размислувам за можностите. Па,сакам да ве прашам дали е можно габична инфекција да биде една од причините? Можеби звучи глупо но сепак да прашам :)

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ako e bila kandida mene mi rekoa Dr oti ne predizvikuva spontani abortusi jas sega vo bremenost ja dobiv nea prethodno ja nemav I mi kazaa oti ne predizvikuva spontani abortusi a zatoa od sto moze da dojde do spontan abortus ima tema ispituvanja po spontan abortus tamu mozes da procitas se

На maryska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Јас го изгубив сабајлево....Прокрварев отидовме на гинеколог ми направија киретажа. ;(

13. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Nee, sto se sluchi :(... Bidi silna ke dojde pak!

14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Не знам треба да направам испитување, на ехо кога ме погледнаа немаше плод веќе.

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Жал ми е... ;( :hug:

16. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    јас искрварев и ми траеше исто како обична менструација да немав тест за бременост направено не ќе знаев ни дека сум бремена ...

17. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    имаше болки нешто ? која недела беше ?
    немој да се разочаруваш гледај да делуваш позитивно и за брзо пак да бидеш .. сите сне поминале низ тоа ... не дај боже пак ..

18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Вечерта пред тоа имав како тапа болка, ама си мислев дека нормално и со првото ми беше така ми рекоа матката се шири се приспособува. Сабајлето кога бев во тоалет кога се избришав имаше крв. Отидовме на гинеколог ме видоа со ехо ми рекоа дека нема плод веќе. 8 недели и 4 дена.

19. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    можеби со крварење ќе се исчистиш веќе ако имаш менструација ,дали ставаше утрогестан, следната бременост дај боже за брзо ставај си обавезно !?

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки и јас да се приклучам на темава. Овој месец не очекував бременост од разни причини. На 32 ден ми започнаа болките и си реков еве пробива. По седум дена болки си добив циклус кој беше нормален, освен што не заврши на 5ти ден како секој месец, туку продлжи но со мало крварење. Се јавив на докторот, но ми рече дека летово може да се случи, промена на клима, но штом не е обилно не е страшно. Но после 10ти ден имав страшни болки, особено на левата страна. Си мислев настинка, но по кратко почна и пообилно крварење. Се јавив на др. и ми рече да направам тест. Што да видам тестот позитивен. Веднаш ми рече да одам на клиника. Таму ми проверија бета хцг 976, а на ехо утврдија вонматерична бременост. Останав во болница, да ме следат. Јас продолжив и наредните 3 дена да крварам и последен пат кога проверив бета хцг падна на 167. Ме пуштија од болница, ми рекоа дека спонтано се чистам. Пиев терапија, капки метипергометрин и антибиотик. Крварењето престана во петок, но во неделата и денес имам пак како некое бледо розениково на одење во вц. Дали е нормално и после спонтан колку време крваревте? Наредниот циклус исто ме интересира дали ви беше на време?