Здраво сакам да прашам после колку дена од завршување на таб.Циклопрогинова добивте и јас пошто имам тенок ендометриум др. Ми рече уште една доза да пијам ама не го разбрав дали од прв ден на добивање да почнам или по завршување на мензисот...
Исто како мене - 8 недела и 4 дена само кај мене телото не го исфрли само морав целосно да се исчистам со киретажа, биди силна милааа мораме да сме силни. ќе имаме и ние бебуши. После дождот - сонце доаѓа
Јас уште пред да ги заваршам 3 дена имав кафеав исцедок а кога ги прекинав веке следниот ден добив како што треба. Мислам дека се пијат од 5 ден од циклус јас така ги почнав
Јас се сомневам во лекарска грешка,во 8 недела многу повраќав и завршив на гинекологија кога ме прегледаа се беше во ред ми испитаја урино култура каде се сомневаа дека има бактерија и ми дадоја антибиотици пред да ме испуштат имаше срцева реакција кога отидов на преглед кај матичната ми кажа дека нема срцева реакција,дека плодот е развиен само до 8 недела.
Имам пишено во темава, јас само 1 ден влошка носев и толку, не крварев ич. Менструација ми дојде после 35-7 дена не памтам точно, беше малку пообилна, после 4 циклус од киретажата останав пак бремена. Еве сум 30 недела уште некој ден глава горе и само храбро
Jas imav kiretaza pred 10 dena ,krvavev koga povece koga pomalku,ama deneska od nautro imam krvarenje i toa mnogu dali e normalno ili utre da otidam do ginekolog?
Mnogu mi e zal za zagubata mila nie sto sme go pominale ova znaeme kako e ke projde samo treba vreme jas posle kiretaza imav krvarenje 45 dena koga samo na brisenje koga tecese I na kraj koga otidov po neznam koj pat na gibakolog mi dade da ispijam edna doza cikloproginova mi rece hormonite deka mi bile poremeteni I stvarno odma mi se,zapre a ti mila vidi dali imas bolki nedaj boze pokacena temperatura gadenje I parcinja da ti pagjaat togas pravec na klinika a ako e samo krvarenje togas samo se cistis od kiretazata
Ne nemam bolki ni temperatura no naednas kako da dobiv menstruacija zatoa se isplasiv...Fala na utesnite zborovi
Јас уште два дена ке правам два месеци како го изгубив моето малечко.. како наближува така се враќа болката од тој ден истиот страв, иатиот трепет, истата болка и вознемиреност...кога ке видам некој со стомаче веднаш ми текнува дека ке бев 3 месец ако не го изгубев. Боли...
Ne misli taka samo psihicki ke se unistis I nema da mozes da se opustis za sleden pat t.e sledna srekicka da dojde naskoro jas samo si vikav ova ne bilo za nas ama sledno sigurno ke bide I toa naskoro jas sega ke trebase da se porodam I da ti kazam od tie stresovi samo loso si napraviv mi padna imunitetot mi iskoci herpes na teloto cir na telo bi uste sto ne nemozam zdravjeto da si go oporavam zatoa samo ke ti kazam opusti se I ne misli veke na toa na maz mi bratucetka go izgubi bebeto vo 9 mrtvo go ragjase I tek nedaj boze toa sto da se pravi tesko e boli sudbini ima I polosi morame samo napred da gledame pozitivno
Па зависи, јас пратив на Ману и си добив резултат. Турнер Синдром. И подобро што таа бременост заврши така, со киретажа во првп тромесечје. А јас барем знаев дека ништо не можам да сменам, и не било до мене На сите што пишувате во темава а немате бебче ви посакувам за брзо да се израдувате.