Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спонтан абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Gkatzopulu, 28 јануари 2011.

1. Lola89

Lola89 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    319
    Здраво сакам да прашам после колку дена од завршување на таб.Циклопрогинова добивте и јас пошто имам тенок ендометриум др. Ми рече уште една доза да пијам ама не го разбрав дали од прв ден на добивање да почнам или по завршување на мензисот...

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    17.908
    Исто како мене - 8 недела и 4 дена :( само кај мене телото не го исфрли само морав целосно да се исчистам со киретажа, биди силна милааа мораме да сме силни. ќе имаме и ние бебуши.
    После дождот - сонце доаѓа :sun:

На elimkd и VDT2906 им се допаѓа ова.
  3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Јас уште пред да ги заваршам 3 дена имав кафеав исцедок а кога ги прекинав веке следниот ден добив како што треба. Мислам дека се пијат од 5 ден од циклус јас така ги почнав

4. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Дали го испитуваат ембрионот после киратража?

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Да ама резултат еден што ќе добиеш, катастрофа!

6. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Јас се сомневам во лекарска грешка,во 8 недела многу повраќав и завршив на гинекологија кога ме прегледаа се беше во ред ми испитаја урино култура каде се сомневаа дека има бактерија и ми дадоја антибиотици пред да ме испуштат имаше срцева реакција кога отидов на преглед кај матичната ми кажа дека нема срцева реакција,дека плодот е развиен само до 8 недела.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Зошто лекарска? Ради антибиотикот?

8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Да ради антибиотици без да испитаат со сигурнос дека има некаква бактерија ти ми дадоја лекарства.

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    А имаше потоа бактерија?

10. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Немам никаква бактерија.
    Дали е нормално да не крварам после киретража,многу минимално?

11. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    колку денови имаш крварење?

12. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Немам веќе, сега чекам циклус, еден месец помина од спонтаниот, се надевам овие денови ќе добијам.

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Имам пишено во темава, јас само 1 ден влошка носев и толку, не крварев ич. Менструација ми дојде после 35-7 дена не памтам точно, беше малку пообилна, после 4 циклус од киретажата останав пак бремена. Еве сум 30 недела уште некој ден :) глава горе и само храбро :muscle:

На *Milicka*, betty oh, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    12.853
    Jas imav kiretaza pred 10 dena ,krvavev koga povece koga pomalku,ama deneska od nautro imam krvarenje i toa mnogu dali e normalno ili utre da otidam do ginekolog?

15. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Mnogu mi e zal za zagubata mila nie sto sme go pominale ova znaeme kako e ke projde samo treba vreme jas posle kiretaza imav krvarenje 45 dena koga samo na brisenje koga tecese I na kraj koga otidov po neznam koj pat na gibakolog mi dade da ispijam edna doza cikloproginova mi rece hormonite deka mi bile poremeteni I stvarno odma mi se,zapre a ti mila vidi dali imas bolki nedaj boze pokacena temperatura gadenje I parcinja da ti pagjaat togas pravec na klinika a ako e samo krvarenje togas samo se cistis od kiretazata

16. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    12.853
    Ne nemam bolki ni temperatura no naednas kako da dobiv menstruacija zatoa se isplasiv...Fala na utesnite zborovi

17. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Јас уште два дена ке правам два месеци како го изгубив моето малечко.. како наближува така се враќа болката од тој ден истиот страв, иатиот трепет, истата болка и вознемиреност...кога ке видам некој со стомаче веднаш ми текнува дека ке бев 3 месец ако не го изгубев. Боли...

18. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Ne misli taka samo psihicki ke se unistis I nema da mozes da se opustis za sleden pat t.e sledna srekicka da dojde naskoro jas samo si vikav ova ne bilo za nas ama sledno sigurno ke bide I toa naskoro jas sega ke trebase da se porodam I da ti kazam od tie stresovi samo loso si napraviv mi padna imunitetot mi iskoci herpes na teloto cir na telo bi uste sto ne nemozam zdravjeto da si go oporavam zatoa samo ke ti kazam opusti se I ne misli veke na toa na maz mi bratucetka go izgubi bebeto vo 9 mrtvo go ragjase I tek nedaj boze toa sto da se pravi tesko e boli sudbini ima I polosi morame samo napred da gledame pozitivno

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Па зависи, јас пратив на Ману и си добив резултат. Турнер Синдром. И подобро што таа бременост заврши така, со киретажа во првп тромесечје. А јас барем знаев дека ништо не можам да сменам, и не било до мене :)
    На сите што пишувате во темава а немате бебче ви посакувам за брзо да се израдувате.

На Aleks@and&ra$ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Државно правеше киретажа?