Не е ништо трагично тоа што уште си немал сериозна врска. Некој порано, некој покасно. Ама во никој случај не треба да се затвориш во себе, срамот може да се победи, треба да веруваш во себе дека ти го можеш тоа. Кога ќе се појави некоја девојка што навистина ќе ти се допадне, многу е веројатно дека ќе заборавиш на срамот и ќе се трудиш да ја освоиш. Дружи се, излегувај што повеќе, и што е твое ќе си дојде.
Што ако е премногу срамежлив ????? Има едно момче кое премногу ми се свиѓа , учи во друго одд иста генерација сме и откако дозна дека ми се свиѓа почна да ме одбегнува а кога и да му се опулам гледам дека се џари во мене и се смешка а прилично е многууууу срамежлив . Пред некој ден му кажал на другарми дека ме сака и дека сака врска со мене во иднина ..... .Но кога и да посакам да си одам со него накај дома или да му пријдам да напрајме некој муабет бега од мене односно со трчање си заминува ! Не знам дали ме сака или само се зафркава со мене !? Ве молам помогнете
Зашто тоа да те нервира? мене па девојките што се срамежливе ме нервират,тоест незнам дали се срамат или пак се премногу горделиви и неможат едно здраво да ти кажат,гледаат во земја,а не дирекно во очи.
Mnogu e sramezhliv..i kako da znaeme deka mu se dopagjame?..I shto znachi nasmevnuvanje, pravenje smeshki, pogledi od nekolku sek. i slichno?
епа дека нешто му се допаднало кај личноста што ја гледа некој детал затоа гледа во незе погледите и насмевките се инициатори на добри работи испраканје на поsитивна енергија
Срамежлив сум само со тие што ми се допаѓаат, а тие што не ми се допаѓаат ги почитувам и можам лесно да им се пуштам и имам, но ако некоја навистина ми се допаѓа, ете не можам и не можам. Срамежлив сум додека не се скрши мразот, а потоа немам гајле, некогаш можам да го надминам со тоа што го исклучувам мозокот (што би се рекло) и на ништо не размислувам само одам пфиоѓам и потоа или се случува магија или се случува најнепријатната ситуација, поготово за мене.
Немам срам но имам емпатија и разбирање. Пример мразам ако треба да земам невиност кај жена. Исто така пазам дали има дечко или потенцијален удварач, не би сакал никому да направам поблем. Затоа мислат дека сум незаинтересиран фрик
А мене па само срамежливи и ме свиѓаат! Кај не можат на обична девојка да се пуштат, па се залепиле на алапача ко мене... Тугооо...
Мојот е срамежлив. Мислам беше на почетокот, ама го оперирав од срам Беше многу затворен, а мене тоа ми беше најинтересно. Ми требаа цели 2год. да откријам што мисли, што му се случува. Како една кутија полна со други помали, се мачев една по една да ја отворам, со катанец затворени. Љубопитна сум по природа, сакам срамежливи луѓе, давам се од себе да им го тргнам срамот. И јас сум,но кратко трае.
Билион пати подобро срамежлив со добар физички изглед и добра енергија, отколку некој со празна самодоверба, без реални квалитети да ја поткрепат.