Здраво, дали некој може да ми објасни каква е процедурата за добивање стипендија за средношколци со сите 4 години одличен успех. Дали воопшто следува и од каде?
Дечки може ли да се носат документи за продолжување на стипендија? Дали некој има однесено септемвриов?
Jas dzirnav na stranata http://mon.gov.mk/category/?id=3&curpage=4. Na koja obicno objavuvaat pa ako tamu nema nikakva informacija znaci ne e uste objaven jas lani ova vreme isprakav doks.Ocigledno zaradi toa so od oktomvri ja pocnavme godinata docnat
Ако си однела документи и ги испочитува условите од договорот, сигурно ќе ти ја продолжат, нема зошто да не ја продолжат.
Да не знајш како одат исплатите оти јас лани земав прв пат и исплатија дури Мајот наеднаш за сите месеци. И сега за втора исто ќе биди или ќе добиваме секој нареден месец ?
Дали на некој му се случува откако ќе ги прикачи документите и оди аплицирај, кога повторно ќе го вклучи конкурсот да ги нема прикачените документи?
Дали пријавувањето за ученичката стипендија е само електронски или мора и документите да се пратат во МОН?
Или електронски или во МОН си бираш опција, со тоа што ако аплицираш во МОН ти треба дополнително евидентен лист, го имаш прикачено како file.