Здраво, итно ми е потребна Ваша помош. 3та година, средно сум и имам едно прашање. Дали при конкурирање за стипендија ми требаат само свидетелствата од средно образование(1ва и 2ра година) или ќе ми требаат и сите свидетелства од основно(6то,7мо,8мо и 9то одд.). Повторувам јас сум 3та год. Ви Благодарам
Министерство за образование и наука: Ул. „Св. Кирил и Методиј“ број 54, 1000 Скопје Lani noemvri objavija
Na konkursot pishuva deka ke se objavat na 10ti oktomvri, ama ete se ushte nemaat objaveno rezultati, samo imaat objaveno za 3 konkursi. Nekoj ako ima dopolnitelna informacija neka napishi!
Јас колку што видов на конкурсот, пишуваше дека на 20.10 треба да излезат резултатите, но сеуште нема ништо.
На конкурсот пишува до 20.10.2021 ќе излезат резултатите, а до 29.10.2021 треба најдоцна договор да се потпише, сеуште нема никакви резултати...
Тоа го пишува кај повторените конкурси. Кај првите конкурси пишува дека ќе се објавеле на 10.10, а договорот можел да се потпиши до 20.10. и уште нема никакви резултати (има само за одредени групи). Им пишав, ама два пати ми одговорија да ја следам нивната веб страна.. Немам зборови.....
Здраво дечки, имам конкурирано уште од септември и нема се уште резултати, а стално го проверувам нивниот сајт. Овие изминати неколку дена им звонам на телефон и тоа на одделни сектори но никој не се јавува. Па сега им пишав и мејл. Искрено ОГРОМНА срамота за институциите.
Дали знае некој кога ќе се знае кој добил стипендија?Бидејќи следам на МОН но немаат сеуште објавено. ПС. За смерот електротехничар за компјутерска техника и автоматика втора година.