Ова на вестите што го кажуваа прееска дека ке има 25% зголемување на средношколските стипендии важи од следната год о.д следно аплицирање или од сега? кажаа дека резултатите ке се објават следнава недела..
Ејјј, конечно ми вратија на меилот.. Наводно списоците биле на потпис кај министерот и ќе биле објавени на веб страната во текот на оваа недела.. Ај баш да видам.
Списокот е објавен, го постираше Сноу во темата за Студентски стипендии. за владата што одлучи од 400 кандидати, пола да се Албанци. Немам ништо против нив, самиот наслов беше стипендии за талентирани ученици, а не за талентирани ученици Македонци. Изреволтирана сум што наместо да се мотивираат навистина паметни и посветени ученици тие пари им се даваат на неписмени идиоти само за да се мачкаат очи.. Фатмира, Мухамед и Зелија нека бидат иднината на Македонија. Brava!!
Кога ги читав сите тие имиња помислив дека читам списоци за стипендии од некое училиште во Албанија. Катастрофа невидена. Баш ме интересира дали ќе ми стаса писмо од Министерството да ми кажат од која мака не е дозволена стипендијата кога сите можни документи беа доставени, со 5,00 просек и дипломи. Не знам шо да речам друго ...
http://www.fakulteti.mk//Documents/mon% ... obitni.pdf Ова ли е списокот за тие што добиле стипендија ?
приговор како се прави? може некој да ми објасни ? ова преку телефон шо е ?? или како? ако може некој да ми објасни ке му бидам многуу благодарнаа итно ми е
Пресреќна сум! Многу ми е мило што сум дел од среќниците што добија стипендија. Едвај чекам да ги примам парите!
девојки кога треба да пристигне известувањето на домашна адреса за тоа дали си обиен/примен? после колку време?
^според закон 8 дена, заради рокот за жалби/приговори. Ама нема врска, ти имаш дата за прием. Така да и да се жалиш/приговараш би имала право.
Нема ни кај мене стигнато, треба да стигне оваа недела, на бројот не се јавив,а сигурно немаше ни да ми кренат од коментарите што ги прочитав на страната на мон, за приговор ќе размислам затоа што скоро и на никој му нема успеано тоа ама и да се проба не се губи ништо..прочитав на една страна дека без врски приговор не успевало, ептен ретко ме интересира дали документите ги враќаат назад? знае некоја?