Средношколски стипендии

Дискусија во 'Образование' започната од waldorf1995, 22 октомври 2011.

1. Tina94

Tina94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Само ти треба просек на 4.00 и да ги имаш сите документи да не ти фали никој и не ти требаат врски јас земам ;)

2. sarricka

sarricka Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    26
    Ви стигна ли дома образложение?!!?!? епа мене еве само што ми стигна и пишува на пликото дека пратено е на 1.02.2013 а денеесс е 16.02.2013..... така што рокот за жалба е изминат :fubar: :swear: кои финти ги прават не е можноо... безобразлук :@

3. Primadona.girl

Primadona.girl Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки!! Вака.. јас сега треба да запишувам средно и се мислам за аплицирање за овие бесплатни стипендии. До сега од 5-7 одд просекот ми е 5,00 , но мислам дека оваа година нема да биде така но се пак ќе поминам одлична. Сакам да аплицирам ама ми страв дека ништо нема да биде. Инаку имам двајца браќа едниот е помал а другиот учи во една гимназија. Татко ми е вработен, но пред некое време мајка ми почина и сега тој е самохран родител. Ве молам ваше мислење да ми кажете.. дали имам некакви шанси за стипендија ?????

Фала унапред :)

4. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас мислам дека имаш шанси. Плус ќе ти биде и тоа што татко ти е самохран родител. Обиди се. Подобро е да пробаш. АКо добиеш ок, ако не здравје :)

5. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    значи дипломи само за освоено место, оние шо се за завршена школа (на пр. по математика, мислам дека одев 3 месеци) не важат ??

6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Некој да не ги доби парите и да не знаете кога ќе ни бидат исплатени?

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Да ве израдувам малку :) пуштени се и средношколските стипендии, сите рати :party: :party:

На Lea.Messi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Здраво.. :) Од септември ќе учам прва година средно,и ме интересира,дали доколку бидам одлична,ќе ми дадат стипендија за факултет во странство,без да полагам државна матура?

9. milichkaa

milichkaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    беа пуштени уште на 10 јуни јас мојте тогаш ги извадив :rofl: :rofl: :rofl:

10. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Не ми се верува колку се безобразни. Кога бев прва година аплицирав на двете типови стипендии и ме одбија, а имав државна награда и уште пет други кои беа регионални. Испратив жалба и не ми вратија ништо. Во мај се јавивме и прашавме дали е прифатена жалбата и ни одговорија дека била вратена од страна на МОН и повторно ја испратиле кај нив. Помина учебната години, а идиотите ниту жалбата не ја прифатија. Оваа година поминав со сите петки, но на екстерните имав тројка и четворка што значи не сум со просек 5.00. Не знам сега во втора дали да аплицирам воопшто. Затоа што во прва цела година не ми одгорија на таа жалбата, и сега веќе не сум со просек 5.00 :envy:

11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Јас имав прва награда од математика на државен натпревар во основно и сите 4 години во средно земав стипендија.. единствен услов што треба после во средно да го исполнуваш е да имаш просек 5 (не мора 5,00, иако јас имав 5,00) и да бидиш редовен у4еник, јас затоа секоја година вадев потврда за редовен у4еник..

12. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    50
    Ме интересира, може да се добие една од овие стипендииве од Министерството за талентирани ученици, ако немаш просек 5,00 ?
    Имам неколку дипломи од први места на државни конкурси за литература, ама сепак се плашам зашто само годинава не поминав одлична (успехот ми беше 4,35), а останатите години бев со 5ки. Има шанси да добијам ако отворат пак апликација за 2013/14 ?

13. MiDnIgHtLaDy

MiDnIgHtLaDy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    девојки кога треба да се испратат документи за продолжување на стипендијата?

14. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Имам неколку прашања, се надевам дека некој ќе ми одговори. :wasntme:

-Кои документи треба да се пратат за продолжување на стипендијата? И до кога?

-Дали висината на стипендијата за талентирани ученици е иста, со онаа за социјално загрозените ученици?

Ви благодарам! :)

15. MiDnIgHtLaDy

MiDnIgHtLaDy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Anyone ? :?: знам дека треба до 30ти најкасно, но што треба поточно да се испрати?

16. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Кога ќе почни конкурсот за стипендии оваа година?

17. KN13

KN13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Конкурсот е излезен, можете да аплицирате. Инаку да ве прашам може ли да се аплицира на два вида стипендии, бидејки барат оригинални дипломи? И дали има поголема шанца да се добие од 400-те стипендии или оние 50 за талентирани уценици?

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437

19. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    А на оваа 400 стипендии,мора да имаш некоја диплома или не? Бидејќи јас имам просек 5,00 сите години но немам ниту една диплома.. :doh: И сега незнам дали да аплицирам или не :?:

20. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Мислам дека во нив улога има повеќе тоа каква е финансиската состојба на твоите.

На Squirrel и Ammy.Lee им се допаѓа ова.