Само ти треба просек на 4.00 и да ги имаш сите документи да не ти фали никој и не ти требаат врски јас земам
Ви стигна ли дома образложение?!!?!? епа мене еве само што ми стигна и пишува на пликото дека пратено е на 1.02.2013 а денеесс е 16.02.2013..... така што рокот за жалба е изминат кои финти ги прават не е можноо... безобразлук
Девојки!! Вака.. јас сега треба да запишувам средно и се мислам за аплицирање за овие бесплатни стипендии. До сега од 5-7 одд просекот ми е 5,00 , но мислам дека оваа година нема да биде така но се пак ќе поминам одлична. Сакам да аплицирам ама ми страв дека ништо нема да биде. Инаку имам двајца браќа едниот е помал а другиот учи во една гимназија. Татко ми е вработен, но пред некое време мајка ми почина и сега тој е самохран родител. Ве молам ваше мислење да ми кажете.. дали имам некакви шанси за стипендија ????? Фала унапред
Јас мислам дека имаш шанси. Плус ќе ти биде и тоа што татко ти е самохран родител. Обиди се. Подобро е да пробаш. АКо добиеш ок, ако не здравје
значи дипломи само за освоено место, оние шо се за завршена школа (на пр. по математика, мислам дека одев 3 месеци) не важат ??
Здраво.. Од септември ќе учам прва година средно,и ме интересира,дали доколку бидам одлична,ќе ми дадат стипендија за факултет во странство,без да полагам државна матура?
Не ми се верува колку се безобразни. Кога бев прва година аплицирав на двете типови стипендии и ме одбија, а имав државна награда и уште пет други кои беа регионални. Испратив жалба и не ми вратија ништо. Во мај се јавивме и прашавме дали е прифатена жалбата и ни одговорија дека била вратена од страна на МОН и повторно ја испратиле кај нив. Помина учебната години, а идиотите ниту жалбата не ја прифатија. Оваа година поминав со сите петки, но на екстерните имав тројка и четворка што значи не сум со просек 5.00. Не знам сега во втора дали да аплицирам воопшто. Затоа што во прва цела година не ми одгорија на таа жалбата, и сега веќе не сум со просек 5.00
Јас имав прва награда од математика на државен натпревар во основно и сите 4 години во средно земав стипендија.. единствен услов што треба после во средно да го исполнуваш е да имаш просек 5 (не мора 5,00, иако јас имав 5,00) и да бидиш редовен у4еник, јас затоа секоја година вадев потврда за редовен у4еник..
Ме интересира, може да се добие една од овие стипендииве од Министерството за талентирани ученици, ако немаш просек 5,00 ? Имам неколку дипломи од први места на државни конкурси за литература, ама сепак се плашам зашто само годинава не поминав одлична (успехот ми беше 4,35), а останатите години бев со 5ки. Има шанси да добијам ако отворат пак апликација за 2013/14 ?
Имам неколку прашања, се надевам дека некој ќе ми одговори. -Кои документи треба да се пратат за продолжување на стипендијата? И до кога? -Дали висината на стипендијата за талентирани ученици е иста, со онаа за социјално загрозените ученици? Ви благодарам!
Конкурсот е излезен, можете да аплицирате. Инаку да ве прашам може ли да се аплицира на два вида стипендии, бидејки барат оригинални дипломи? И дали има поголема шанца да се добие од 400-те стипендии или оние 50 за талентирани уценици?
А на оваа 400 стипендии,мора да имаш некоја диплома или не? Бидејќи јас имам просек 5,00 сите години но немам ниту една диплома.. И сега незнам дали да аплицирам или не