Форумџика на годината

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Некој да ми каже искуство...Се запишав физиотерапија и веќе вториот ден почна страв да ме фака. Сите професори се онака, бараат знаења, закажуваат тестови и писмени (жално но вистинито :x ) ... Како е втора година можеби ке се подобри? Ве молам за мислење :?:

2. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Кренавме на училиште на мене ми се паднаа: Латински-Илинка, македонски- Елена Капичаровска не знам дали да се плашам од неа, историја-Митко, информатика-Ленче :lol: , хемија- Биљана Пандева е сеа таа ли ја викате Панди не знам хаха, физика-Благица Дафкова :( :o :tmi:, анатомија и биологија- Љиљана, физиологија- Трајче, хигиена- Анчова а името не го слушнав и англиски ми е Милка, ааа да се пофалам ФЗО ми е Верица хуху уште од првиот час ни држеше предавање 8) Какви се овие добри? :^) :D :)

3. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Јас прв пат слушам за овие проф. во медицинско..Зарем не ти се падна анатомија Терзиовска? :^)

На MaksimMitkovski и Twinkles им се допаѓа ова.
  4. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    ^ Јас учам во Штип :D

5. Charlottexo

Charlottexo Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    19
    Јас сум забар, ама ајде дека се познавам со физиотерапевти не знам колку им е тешко, али сепак.. медицинска струка си бара многу.
    Во втора ќе имаш пракса и колку што знам лабаво е.
    Немој да мислиш дека е тешко, не се откажувај, учи си само. Професорите многу ЗАЛАЖУВААТ, ЗАПЛАШУВААТ. На крајот, 4та ќе се смееш кога ќе ти текне.
    Ти само учи си анатомија,физиологија и хигиена НАЈМНОГУ. ОВИЕ ТРИ МНОГУ БАРААТ ЗНАЕЊЕ, А И ПОТРЕБНИ СЕ.
    Фокусирај се на хемија, македонски(матурата е битна), физика(лесно се добива оцена така да труди се уште одма да имаш висока), математика е прелесно за разлика од општа ама учи!
    Физичко и ликовно ќе ти бидат раааааааааааааат..
    Музичко ќе обожаваш.
    Латински научи убаво да зборуваш.. на тоа паѓаат они, најчесто.
    Англиски мора да знаеш.. апсурно..
    Биологија која и да е учи си.

Значи полека учи си се, не се секирај. Првата и втората година се најтешки. Трета и четврта се раат.

6. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    втора година е многу потешка од прва, и општо најтешка во сите четири години и плус имаш најмногу часа неделно во втора :worried: :x

7. Lady-in-white

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Како така? Нам ни кажаа дека во втора имало помалку предмети воедно и часови и дека еден ден во неделата е посветен на пракса и не одиме на училиште. Сигурни извори ми го кажаа ова, ја имаат поминато втора... :?:

8. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    ја така зна дека од сите четири години, втора била најтешко.. а и плус со праксата се малтретирале многу пошто и во саботи и недели оделе :) сепак ајде ке видиш како ке бидит, можда на овие не им се учело па потешко им се гледало :lol: good luck

9. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Нада Пецуровска-физика
    Ружица Димовска-историја
    Билјана Стаменковиќ-информатика
    Љупка Кунгуловска-биологија
    Билјана Стефановска-математика
    Лидија Илкоска-македонски
    Нада Терзиовска-анатомија

По нешто за овие?

10. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

-Физика, му предаваше на брат ми, жената си го цени многу својот предмет и си бара исто. Знам мн. им диктирала во тетратка и мислам од тоа учеле.
    -Историја, Ружица ја зборат како една од погаадните професорки.... знам дека многу ги "јадела" за оцени, и пола клас имаа посаби оценки.
    -Информатика, добра била професорката.
    Биологија, оффф Љупкаа, мислам една од најпрекрасните професори во Медицина,секогаш те сваќа....многу пријатна професорка, :l: е!!!!
    -Македонски, што знам, не ја фалееа мн мн, ама на крај испадна супер професоркава, кога требаше да се полага матура, највеќе им се ангажирала.
    -За анатомија кај Нада, можам да ти казам, само учи си редовно и со разбирање!!!!!

Мноогу успех!!! :)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady-in-white

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Ви благодарам за советите сепак мене ми е мн страв... :doh:

12. Charlottexo

Charlottexo Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    19
    Во ред е да ти биде, на сите ни беше во прва :)) Со тек на време ќе се навикнеш и нема да ти биде. :)

13. ch-lunde.no

ch-lunde.no Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојчиња што сте запишани на средно медицинско. Јас сум малку постара од вас и ме интересира една информација овде не можев да ја најдам на форумот. Ме интересира за преквалификувањето за медицински сестри за во Штип конкретно кажувам. Ако некоја од вас што учи во Штип и знае кои се условите и кога треба да се оди на вежби и колку сето тоа ке чини нека ме информира. поздрав :)

14. BlueBirdy26

BlueBirdy26 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Ај кажете ми по нешто најбитно за овие наставници:
    -Бинчева Хигиена
    -Физологија ( Билјана мислам се викаше, една ниска, со црна кратка коса до рамена, изгледа така малце сирото и има малце тивок и смирен глас)
    -Хемија Силвана Буклеска
    - Англиски Тања ( една ептен млада професорка и една од поубавите, можда и најубава)
    - и Македонски ( иако ја имаат спомнато претходно сакам малце повеќе да ми раскажете за неа)

15. Lady-in-white

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    За физиотерапефтски техничар смерот..од втора година започнува праксата така? Колко пати неделно е ова чудо? :)

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Предлози за средни училишта фармација ? :)

17. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Светлана Мокрова - физиологија
    Нешто за неа?

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.565
    Јас завршив медицинско пред пет години, и повеќето од овие професорки не ги знам, ама морав да ти пишам за Буклеска. Злато е жената, книга со нејзе не ви треба, само ќе диктира и ќе си запишувате, супер објаснето, кратко и јасно. Не само како професорка, туку и на карактер е добра, со моето друштво и на кафе одевме со неа. Поготово после Подолешева и Миска (не знам дали уште предаваат), Силвана ни беше дар од небото :D Шала на страна, јас бев презадоволна од неа.

19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Може да ми ги кажете сите смерови во медицинско?

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.565
    Забен техничар, медицинска сестра, лаборант и фармацевт.

На Twinkles и sweet-star им се допаѓа ова.