Се наоѓа по некое машко тук-таму Кај мене има 31 женско и 4 машки Инаку машки за сестра послабо се запишуваат од причина што им е брука и не сакаат сами да се, а од другите класови кај што има повеќе машки па мн мн и не ги дружат медицинскиве браќа поише трчаат по сестрите Истата бројка варира и во другите класови за сестри, од 3 до 5 максимум
Ај ве молам некој со учи медицина односно,поточно фармација да ми објасни дали е тешко како е со наставниците потоа како е на пракса и слично!Аа да и има ли машки или се се девојчиња?
јас се мислам дали да одам на средно медицинско а имам само уште еден ден за размислување некако биологија не ми оди и незнам како треба да ме влече медицината на пример кога некој ќе прашам ми вели оди ако те влече.А инаку имам сакам медицина бидејќи е стручно и да не одиш на факултет ќе можеш да работиш.А општа гимназија не ми се оди. Ве молам помогнете ми феминки
Јас можам да ти κажам само за пρва година, во пρва пρаκса немаш.. Стρучни пρедмети анатомија(на сите им е овај пρедмет потежоκ ама мене ми беше еден од полесните, латинсκи, хигиена и физиологија. Дρугите ти се општи пρедмети, на почетоκот ќе ти биди потешκо ама после ќе се навиκниш. Само саκа ρедовно учење. А за пρофесоρите зависи во κој гρад саκаш да се запишиш ама сеκаде има по неκој идиот дρугите се оκ.
Во мојот клас половина од учениците беа момчиња. Насоката медицинска сестра ( општ смер) обезбедува солидно општо запознавање со медицината и остава простор за понатошно поконкретно насочување и избори на идна професија (усовршување во било која гранка на медицината).
ellieamor напиша: Има некој некакви информации од интернатот Панче Караѓозов колку ќе примаат во 1 година? samo 12 deca
што мислите дали ќе ме примат медицинска сестра во панче ќараѓозев бидејќи во седмо имав две четворки од екстерно мат и биологија
дали средното медидицинско панче ќараѓозев освен на огласната табла во училиштето ги истакнуваат резлтати од уписите или и на интернет може да се најдат?
ако некој ги слика ве молам објавете ги овде бидејки јас сум од далеку и не ми се исплаќа да одам само за да видам дали сум примена ве молам!