Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Прва смена почнува од 7:30, втора смена од 14:00. Е сеа знаете дека имаме и по 8 часа така?? :D ако не, да си знаете да не се шокирате што е ова, како е
    Секаде имаш мрднати професори, ама кај нас изгледа со лопати ги ринеле и ги фрлиле хахахаха Ќе се снајдете со професорите, ќе ги сфатите што и како.

Со Терзиевска (анатомија) и Бинчева (хигиена) мајтап ни на памет нема паѓање зашто ќе го изедете на велико.

Исто Мокрова може да се падне физиологија (срце е жената само што све зима при срце мн лесно и од глупости се навредува и за се и сешто родители бара да и дојдат а до тогаш не смееш на час да и се појавиш) Видевска е изгубена у простор и време, секоја недела дава тест и можеш со учебник да препишеш без да те примети.

После Златко (физичко) отокот 4 години главатааа волкавааа ни ја напрааии за тие цигари хахаах ама никој не го рецка. Исто може Манолев да се падне или таа новата професорка место Решат што е

Лидија Пшенко(музичко) и Раде (ликовно) се најкул професори плус Раде е манијак, нема ни на часови да одите

Македонски и англиски незз кој ќе зима класови

Биологија треба нова да дојде место Јагода Томиќ, можно е Василка, Кунгуловска, Тасевска нема да ви се падне

Историја Ружица е најлудата професорка што постои у цело школо (у позитивна смисла). Спомни го Златко физичко или СДСМ или племето (за албанциве мисли), блок часови во смеа ќе ви поминат, а ако ви се падне час во петок рачунајте дека ќе си седите пошто е уморна тогаш и глава ја боли :D Можно е и Валентина-таа знам построга е

Математика Стојанка(дава тестови пред време да си го решиш и после истиот се паѓа коа ќе дое време) Биљана е построга, а и сеа можно е поише да бараат пошто на матура задолжително математика вие ќе полагате, ние не.

Хемија предава Буклеска, лабаво. Жената си има табела од 1-5 и ти кажува за која оценка што бара и така учиш. за таа оценка што ја бараш. За 2 носиш тетратка со диктираното :D Обавезно носење мантил пошто запишува во тетратка и обавезно присуство зашто прозива и за пишува дури и ако закасниш. Горица предава изборна хемија во 3 и 4 година и најгадот во цело школо :@ :@ :@

Физика Пецуровска златнааааааа :inlove: не се појавува на пола и повеќе часови, треба само да пишуваш од монитор и поправа по 2 оценки . Кај Наташа треба малце учење пошто се занесува.

Информатика-Биљана е изгубена целата забеганаа, не се ни појавував 2 години кај неа освен на тест и тоа сите си кажувавме и со скрипти препишувавме. Другата незз како се вика ама е малце построга пошо се занесува

На Twinkles и MerlinMonro8 им се допаѓа ова.
  2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    фала ти што објасни што е се и како е јас сега ќе бидам прва и најмногу ми е страв од албаниците и ништо друго и од 1 септември ќе бидам изгубен случај незнам од кој влез треба знаеш ли??

3. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    иначе ти MerlinMonro8 што смер си??? :* :)

4. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209

Охоооо, фала, фала за долгивеее одговори, фала многууу полека да се навикнувам, иначе дали е вистина дека ние математика ќе полагаме матура после втора? Иначе заклучок од горенапишаното - јакоо школо :emo: :emo:

5. MerlinMonro8

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209

Миника, 1L фармација :inlove:

а заборавив да те прашам, ти каде кој смер?

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Значи срцкиии влезови нема за албанци и македонци. Си влегуваш од кај сакаш и од каде ти е поблиску училната. Тоа дека има влез за македонци и албанци е по логика зашто едните имаат во главно часови на една страна, другите на друга ама нема везе. Пак се мешаме со нив така влезовите ви се небитна работа. Нема забрана за да не влезеш од другиот влез.

Инаку да, Математика на вас ви е трет задолжителен предмет за матура. Јас за малце се спасив ухх :sweat:

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    како лани си завршила забен техничар и класна ти била стојанка, кога на забари лани беа класни Mими и Aлександра? :?: :)

8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Можно е првите години да и била Стојанка класна, после нели отиде на породилно Стојанка година ипол па останале овие. На оваа генерација што завршија 4та, на забари класни беа Весна пракса и Валентина историја (шефицата на забари)

9. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104

e jas sum medicinska sestra :)

10. MerlinMonro8

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Пакк здраво од мене, јас уште малце да позамарам, што да правам кога сум радознала :$

Разгледувајќи ги мислењата наназад сретнав список на лектири за прва година средно медицина и ова го пишуваше
    Лектири за I година
    1. Избор од македонска народна поезија

2. „Цар Едип“-Софокле

3. Современа македонска поезија

4. „Александар Велики“ –средновековен роман

5. „Галебот Џонатан Ливингстон“-Ричард Бах
    се надевам нема да пречи дека ги превзедов.

Е сега сакам да прашам дали е ова тој список што ми треба и на мене, поточно за фармација.

Исто така сакам да прашам дали при крај на распустот ќе треба да одам до моето идно школо да видам од колку саат сме или исто е секоја година? Нешто слушнав било од 7:45 ?? :?: :?:

Понатаму сакам да прашам и кај ќе идам јас првиот ден, што поточно ќе треба да правам, како ќе се снајдам ОМГ :x (ако има некој слободен може повеќе да го разработи ова прашање)

И последно, бар за сега :clap: имам деца со кои сакам да сум во ист клас, па дали ќе треба да фаќаме врски ако сакаме да сме во ист клас, или ако доаѓаме од исто училиште има некоја поголема шансна да сме во исто одделение? :?:

Тоа е сега за сега, се надевам ќе има пак некое девојче што ќе сака да помогне и да разјасни. Па, пишете штом можете :*

11. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    ^ Е вака јас вчера бев до школото и видов имаше список со лектири за прва година (значи не беа поделени по смерови туку пишуваше лектири за прва година)

1. Македонска народна поезија

2. Софокле "Царот Едип"

3. Гилгамеш - вавилонски еп

4. Хомер "Илијада" - шесто пеење

5. Современа македонска поезија

6. "Александар Велики" средновековен роман

7. Ричард Бах "Галебот Џонатан Ливингстон"

А тоа за класовите мислам дека негде околу 25 август ќе бидат објавени списоците со класови и класни и на 1 септември во холот ќе ни ги кажуваат имињата и ќе застаниваме до соодветната класна и после таа ќе не одведе до училницата барем јас сум добила таква информација а ова со учениците најголема е можноста дека ќе се паднете заедно ама никогаш не се знае. :D

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Дали од гимназиско образование, можам втора, или трета година средно да се префрлам во средно медицинско училиште?

13. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    На почетокот на втора може, во трета не.

14. MerlinMonro8

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Thank youuuu за информацијата, ќе почнам одма да ги читам да ги средам летово :emo: :emo:

А да не има уште нешто на врата??

15. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Moже и во трета :) Годинава се префрли едно девојче од една скопска гимназија, и требаше да ги полага стручните предмети од 1 и 2 година и истовремено да ги учи овие од 3та :)

Книгите за читање ви се поделени на лектири и дела за обработка. Александар Велики одамна не се обработува и списокот е ист за сите класови и смерови, нигде нема поделба, туку се само за прва година.

Мерлинке, Тоа од колку саат си, ќе си видиш на 31 Август, тогаш и се истакнуваат списоците со класоци и класни раководители за прва година. Прва година се секогаш прва смена, а саат не знам. Ја коа бев прва година 8 или 8 ипол бев не се сеќавам точно.

Првиот ден ќе бидете како од Марс паднати, прво зашто сте нови, врска си немате нормално кој што е, како е, зашто е :D ОМГ ќе ви биде да се снајдете по лавиринтите од скали во школото. Така и нас ни беше ама ќе научите со време. Вие тогаш веќе ќе си знаете кој клас сте и коа ќе дојдат професорите ќе викнат пример I-3 сестри по мене и ќе си одите по класната во училна, и ќе држите класен за да ви објасни се детално и да се запознаете.

Голема е веројатноста да ве стават во исти клас, не сите ама по 2-3 ќе има. И секако на почетокот првите денови можеш да се префрлиш во другиот клас од истиот смер (поточно за фармација зборам пошто се само 2 класа) ако не ти одговара друштвото.

16. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Колку јас што знам нема ама добро е од време на време да се поминува покрај школото да се провери за секој случај ;) :D

17. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    ахахаха Вал2 ти напраи дека во прво одделение се запишувате :D

18. MerlinMonro8

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Фала срценце1607, фала (се поклонувам) за одговорите и што ни помагаш :* , тоа е кога си имаш работа со првачиња. :inlove:

19. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    уживај Мерлинке, што и да нее ви е јасно, прашајте, ќе ви одговорам со задоволство :D :inlove:

На MerlinMonro8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Кој се лектирите за 2 ра? :)