Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    Бил ли некој до школо да види дали се истакнати листите?
    Нека пише

2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    Бил ли некој до школо да види дали се истакнале листите ? Пошто во корчагин ги објавиле ако некој знае нека пише..:)

3. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Пу бе, сите по Скопјето. Нема ли бе некој во ШтипО што учи во Јане? Лоунли, ај ем мистер лоунли, ај хев ноубадиии *смајлишобришемрсоле*

4. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    А во Велес има некој? :)

5. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Денес на враќање од факс поминав преку школото, немате листи никакви истакнато сеуште. :)

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    ок сепак фала :)

7. gricko-999

gricko-999 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    1
    Девојки а книгите они ни ги даваат така?

8. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Ги даваат само оние општите, македонски и англиски јазик, бизнис, граѓанско... јас кога бев прва година па ниедна не даваа така да сега не знам за прва дали и кои ги даваат, ама за другите години овие, општите, додека учебници по стручни предмети сами ќе си набавувате. :)

9. gricko-999

gricko-999 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    1
    Леле..ок фала :)

10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Во медицина во Скопје, листите се објавуваат на 30, но 31 Август сигурно, зашто сеа беа резултатите од втор уписен, и треба да се напраи распоред на класови дури сега и распоред на настава. Ќе има транфери, па тие врскаџиските што треба во септември да влезат и затоа кај нас се последни листите. А и коа ќе дојдеш на 1ви листите ќе бидат на врата истакнати, така можеш и тогаш да си ги видиш.
    Другите школи ги објавија, ама ние сме секад последни за таа работа :D

Книги како што кажа Магс, даваат општи мкс, анг, бизнис такво сега. Јас кога бев прва немаше ни тоа, сите книги сама си ги купив. Ако ви се падне Видевска физиологија- ќе ви ја бара лично нејзината книга која кошташе околу 500 денари- 400 страни. Анатомија е мало тенко книгиче од 100 страни што се вика, ама е се што треба да се знае. не моеш нешто да изоставиш, набапано е со мн важни детали и е тешко за учење. Латински сами си купувавме, ама тогаш уште Марија предаваше- сега со оваа Моника не знам како е зашто мене ми предаваше само 2 недели пред крај на прва. Патологија, микро 2 книги сами си ги купувавме, хирургија 2 книги.

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Кога сме веќе кај Видеска, таа мене ми предаваше анатомија, а физиологија ми предаваше Терзиеска, така што физиологија ја имавме онаа големана книга со љиљакови корици, а анатомија кој која книга ја имаше од таа учеше, во двете воглавно се истите работи, некои ја користеа таа малата, јас ја имав големата и поарна ми се чинеше, понашироко беа објаснувани работите, полесно беше за сфаќање. А, и исто така, не ви требаат некои оригинал книги и што ти знам, во Жетвар и Тони (фотокопирниците што се до школо) ги имаат сите книги како скрипти, така поефтино се фаќа да ги купиш. :)

12. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Е мене обратно ми предаваа, и физиологија е таа со љиљаковите корици пишувана од Видевска исто анатомијата големата е на Видевска и хигиена учебниците она ги продаваше у школо по 100 или 150 денари :lol: бизниси вртеше на часови. Од Жетвар иам само патологија скрипта, другите си ги купив на кеј, после коа дознав дека ги има и како скрипти... :tmi: тој бизнис си напраи со по 2 книги од предмет што ми продаде :D ама ај бидна. Некако мучно ми е од скрипта да учам незз |(

Видевска за физиологија стрикно си бараше нејзина книга и не даваше да копирана да носиме, ни ги зимаше пошто нели авторско право имала и не сме смееле да копираме и ни ги проверуваше секој час што книга носиме.
    Јас имав копирана книга земено од постара генерација и ми ја зема иако и реков дека не е моја и ме прашуваше чива била книгата да се објаснела она, и мене глупо ми падна сеа за една книга да праам проблеми и да го вовлекувам девојчето и си преќутев и и ја дадов книгата и си купив гланц нова од ПД.

13. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    ^ Нас никогаш не ни правеше такви проблеми бре жената! :?:
    А за тоа дека не можеш од скрипта да учиш: душо верувај ќе се навикнеш. Мене во прва година сите книги ми беа оригинал, зашто ги земав од другарка неколку години постара од мене, така за беспари ми ги даде, ама од втора до четврта општите предмети ни ги даваа на школо, а другите си ги купував од Жетвар како скрипти, и сакаш неќеш ќе се навикнеш на такви да учиш, па и да потцртуваш, и да боиш и се. :D

14. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Нешто за професорките по Гинекологија и Педијатрија?? Психијатрија Бинчева пак абе срце жена е, си ја обожавам :inlove:

15. Miroslava

Miroslava Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    22
    Еве ги списоците за забен техничар. Се гледаме во понеделник од 8 часот. :)

Прикачени фајлови:

16. kiss3

kiss3 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    21
    ај ако ги има некој сликано списоците за медицинска сестра нека ги објави

17. forever-together

forever-together Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Да не има некој списоци за мед. сестри? Не сум од Скопје, затоа прашувам. Ако ги има некој нека ги стаи тука или па може да ми ги прати. :)

18. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Тој список што нема клас е I-2 сестри

Прикачени фајлови:

19. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    е фала ти многу што го објавии <3 иначе весна по што каква наставничка е ?

20. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Која Весна??