Наташа за директор ја спремаат, изгледа и она не зима класови Црвчевска што ја знам океј ми е, Педагогот и она исто, али ова Јагода врв ми е жими се. Ми праеше друштво до автобуска ни ме знае ни познава, си напраи муабет, се жалеше од лаборантите, ми кажуваше како никој не ја слушал од класот, како лажеле, колку неоправдани имале, едвај се возджав да не прснам од смеа човече. Најсмешна ми е кога ќе фатеше од класот нејзин да ги брка по ходник и нејзино: Ти МА знаеш ли колку неоправдани имаш??
Наташа директор? Не зезај! Ајде... не сум знаела. А инаку за Јаготче не знам што да кажам; жената четири години ми "предаваше" биологија и затоа не знаев ништо па за матура полагање се окозив одеднаш целиот материјал го учев. Ќе дојде насабјле и уште невлезена ќе викнеше: "Четвóрка (акцентот на о го маваше), сеа кај забари само шо стаив 20 кеца (а со нас прв час има прва смена), сеа и кај вас исто, види ги само јадат, од мојот час чајна кујна прават, ај ма ој таму не ми сметај тука сега ќе те кренам да одговараш да ти стаам кец, ај дежурен кој се отсутни само се шетаат па ја со вас ли ќе се замарам?" И таква ќе намава во тефтер на цел клас единици и ќе си седне да си прави муабет, да ги оговара другите професорки, да се жали од маж и, да раскажува за внучето, за животот порано, и после 25 минути дневник под мишка и ќе си замине од час без збор, а ти прави што сакаш.
Натето да, за директор ја спремаат уште од лани и Пецуровска мислам спомна дека Наташа ќе биде директорка А оваа Јагода, неам коментар се изнасмеав, многу луда жена. Јас бев на пракса во кабинет случајно со 4та година нејзините и нешто сите чекавме проф. и само ко што се смеевме и влегува наеднаш Јагода со тоа дневникот под мишка и ги глеа тие од нејзин клас и една и иде почнува да и раскажува проф да ти кажам што видов на пракса, леле проф како беше јакоо и Јагода и вика Ти мори ова да и го кажеш на мајкати и успат кажи колку неоправдани имаш а не мене тука да ме прашуваат кај им се децата, ја ли ќе им ги бркам децата. Кај сакат нека одат бе, нивни се и дур збори проаѓа уште една од нејзините и вика Добар ден проф окезена и вика на другава Ти да не си мрднала од тука, сега ќе се разберам и иде ја брка другана Ти ма исто, колку неоправдани имаш, до кога ќе бегаш од бизнис?? И исто се возам во 57 и пред мене седи Јагода сама. И се качува едно девојче од забари и вика ејј проф кај сте бе, и зима ја прерипува пошто оваа не може да се помести и девојчево седнува до прозор и вика на Јагода, леле проф ја супер што ве начекав, а ви кажам ќе каснам на биологија ама ќе дојдам и Јагода и вика тебе ма, малце ли кецови ти ставив и пак касниш, ама проф ќе дојдам.. добро доброо. И се возат така, девојчево на телефон збори и Јагода и вика Ти ма нели ќе каснеше, ај симињај се тука не изведувај ја само да се поместувам.
Девојки да не има некоја што учи во прилеп медицинско и годинава ќе биди прва година, за да ми кажи од колку часот треба да одиме утре? Јас ноќеска се вратив од одмор, па немав можност да појдам до училиште за да прашам, ви благодарам однапред П.С. сега ќе бидам прва година
Иако не сум од таму мислам дека сите што медицина а прва година почнуваат во 8:00 нека ме поправи некој ако грешам.
Ај нека ми каже некој по нешто мн битно за следниве професори -Силвана Буклеска = Хемија -Димитрија Јанкуловски = Тех. на материјали -Наташа или Анкица (незнам како се вика точно, а не ни битно, ако можете кажете ми и за двете) = Физика предава -И на крај, онаа професорка што предава Фиксна ама викаат дека била мн лоша Иначе сеа сум втора година , забар
Силвана е изгубена и во време и во простор: не знае да предава а ниту да оценува - еднаш во втора година не и предадов тест зашто ништо немав напишано, не примети дека не и го дадов и нареден час кога кажуваше оценки ме прозва и ми рече дека сум имала 5-, мајко моја! Димитрија: не го знам човекот, а и што предмет е тоа неговото? Прв пат слушам. По физика има и Наташа и Анкица, Анкица во прва година ми предаваше, а Наташа во втора, и двете се фини, бараат само да ги знаеш формулите на памет, и за оценка те креваат на табла да ги напишеш и да кажеш кој симбоол што значи. Фиксна... Јас завршив за сестра, ама многу близок другар заврши забар и скоро секој ден пустиот ми се жалеше од таа фиксна, крајно била строга за оценки, до раб на изживување, што за да поправиш мораш по 4-5 пати да одговараш, па сега, со среќа нека ти е.
Димитрија Јанкуловски е предобар човек , предава во 2 ра , Технологија на заботехнички материјали и во 4 та Ортодонција , ни диктираше у тетратка и наредниот час се јавуваат доброволци и раскажуваат лекции до тука што имаме научено пример прашува Кој ке ја раскаже лекцијата и дигаш рака и многу ни даваше да читаме од тетратка се правеше дека не гледа Мира по Фиксна добро раскажува ама многу бара стварно , и може да ти стави знак за 5 , а нареден час пак да те праша и да ти стави кец, или обратно Кај неа биди спремна секој час зашто секој час предава и испрашува , и ако има доброволци прво , па или од број 1 или вака мешано испрашува по тој списокот нејзин како ке и текне тоа е
Буклеска не знае да предава и да објаснува и никој ништо не ја сфаќа. Жената диктира во тетратка, сака да пишуваш постојано, да се носи мантил обавезно зашто става минуси, да не касни пошто секој час прозива по список и да си влегол дур ти го кажува името ќе те запише како отсутен Си име табела за која оценка што треба да знаеш и кој оценка ја сакаш за таа одговараш. Анкица си отиде уште пред 3 години, во Корчагин предава. Наташа е добра во втора мене ми предаваше, сака учење, формули, заинтересираност сака и се вадат добри оценки. Е сеа, обично Пецуровска зима прва година физика, али е најјака професорка и најзаинтересирана од цело школо Не постои дете што не ја обожава. Диме- технологија и ортодонција, е супер професор, мн лесно предавал и диктирал, бара од тетратка само, материјалот е лесен и дава читање како што кажа Хартиела и без проблем става оценки. Мира- фиксна е страв и трепет у забари, Чинговска (мобилна) е мед и млеко ко што кажуваат забари. Оваа Мира е многу строга, постојано испрашува секој час, си лупа оценки, у никој случај оценката не ти е стабилна, може да ти ја уништи со еден минус. Оценки мн тешко поправа. Забари викаат Ако Мира ја носи ташната со апликација од девојка со солза значи дека испрашува Така ја познавале кога ќе испрашува
Хахаха не ја лажи , Жане е скриено ЗЛО. Или ке те сака многу или ке те мрзи највише на свет како мене душата ми ја јадеше , и се правеше многу јака нешто у школово а уствари е токмак мал набиен што нема врска од живот. Мира е зaкон жена , прво паметот ке ви го извади ама ептен ке ве научи , и Жана добро предава ама како жена е многу злобна . А Мира со сите е иста , и ако ЗНАЕШ нема да е гад како што ја зборат Прв час ни извади памет ке понављате сите ова било она било и на крај од 3-ка на 5-ка ми стави Кај Жана мислам доброволци прашува ама ако допуниш некој да дигнеш рака да му помогнеш у одговорот обавезно продужуваш да одговараш. Ич ме нејќеше ни јас неа и пичкава ме болеше , учев ја растурав со знаење и неможеше да ми стави помалце од 5ка ..
Па доброоооо... хаххах Јас од зборење кажав пошто им се тресат, поготово на Мира пошто викаат Дека Фиксна било многу потешко од мобилна а Мира си бара учење и мора секоја лекција по ред да ја учат за да не заостанат после да им се насобере. Што знам ја пробав, прочитав коронки,трупчиња моделирања и се откажав зашто ништо не разбрав хахахаа више не ми текна да прашам да ми објаснат што учат
Епа значи многу ви фала. Колку толку ќе имам некаква претстава за сите нив. Али некако осеќам дека ќе се карам многу со Силве, пошо иста таква беше и претходната хемија што ми предаваше, Клеопатра идиотката. А пракса, некој што имал со Мими , ќе може ли некако отприлика да ми раскаже што праевте, како издржувавте 5 часа блок и каква е Мими, пошто класна ми е сега. Ми изгледа ко многу срцка жена
Mими беше на кецот забари класна кај нас Толку им викаше , само она се слушаше кај се дере , али НАЈФЕР искочи жената ептен ја сакаа целиот клас нејзин за разлика од Александра што беше класна ке се правеше добра ке помагаше и на крај само мамини татини поминуваа добро им поправаше оценки , за матура ни едно прашање не ни кажа а класна ни беше.. многу е таква не делеше Александра , Мими е либерте жена , вика урла се дере ама најдобра искочи