Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    здраво,сакам да ве прашам какви се децата во средното медицинско Панче Караѓозов?Можам лесно да се здружам и да направам нови пријателства или обратно?

2. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ги имаш од секој калибар.. Секој би си нашол пријател. Во прва најмногу на целиот свет сите ќе се сакате, до четврта ко хиени ќе си рипате, очи ќе вадите меѓу себе хахха дали со 5ца ќе се праи муабет. Али во секое школо го има тоа, не само тука. Такви се генерациите сега

3. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Епа за медицинска сестра.Затоа прашувам :D

4. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Да, ама во кој град? Скопје или другите?

5. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    vo gradot kicevo... :)

6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Е за Кичево врска немам, а не знам ни дали има медицинско таму :/ Знам за 2 во Скопје, Тетовското, Струмица мислам има ама не сум сигурна, Битола и Штип има, Охрид има, Куманово имаат смерови медицински за сестри во една гимназија мислам а можно е и посебно медицинско да отвориле.

Ако има некој од тој крај, нека те посоветува, јас не знам да ти кажам :)

7. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Епа можеби неодам медицина незнам главата ме врти за да одам општа а амам време 3месеци

Епа има ваму медицина ама пак главата ме врти за да одам општа гимназија. Стварно незнам што да правам?

8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Чим си неодлучна, оди си гимназија па во трета ако се уште сакаш медицина да продолжиш,ќе одбереш ПМА смер и ќе можеш да си продолжиш медицина. Ако во трета пак почне да те влече нешто друго, имаш уште неколку гимназиски смера на кои ќе се пренасочиш.

9. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Епа викаат дека е многу тешко а за одличните лесно така да кје се подумам...иначе фала за доветот .. :)
    :sweat::sweat::sweat::sweat::sweat::sweat:

10. aahhsddcjd

aahhsddcjd Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Sto da izberAm gimnazijA ili medicina

11. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    гимназија!!! верувај подобро е.отворени ти се сите страни за сите факултети,

12. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Според мене медицина е подобро, пак после можеш што сакаш да одбереш факултет, ама ќе имаш струка. А со гимназија ништо не си..

На Oscar Lady и blueteacher им се допаѓа ова.
  13. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    јас мислам да избериш медицина и јас си го поставував истото прашање и избрав медицина и воопшто не зажалив.. барем ќе си имам струка и можам да се вработам барем како медицинска сестра.а од гимназија џабе ќе се мачиш 4 години да учиш премногу ко на крај продавачка ќе бидиш пак ако не одиш на некој факултет. ова е мое мислење сеа зависи ти како ќе одлучиш. кога ќе одлучиш кажи ми баш ме интересира :*

На blueteacher, srcence1607, MysteryMan23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. aahhsddcjd

aahhsddcjd Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    За медицинско нема да си имам проблеми со отценки две професорки ни се куќни пријатели а една роднина ама пак не знам дали медицинско или гимназија

15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.080
    Многу му е глупаво вакво размислување. Запиши се тоа што ти сакаш, или сакаш да зависиш од некој друг секогаш?
    Оцени се проблем само на тие што не учат, ако уште пред да се запишеш ти размислуваш да фаќаш врски, ништо нема да направиш.

На Oscar Lady и Ketchup им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Хахаха па не зависи карактерот на децата од училиштето :D Јас знам некои деца што се прва година во медицина и прилично се фини,а и ти ако си дружељубива сигурно ќе си најдеш некој со кој ќе се дружиш :D

17. aahhsddcjd

aahhsddcjd Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    средно медицинско планирам со врски зошто да учам ко имам професори пријатели и една професорка роднина без да учам петки убаво нели:D

18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Учиш зa дa знaеш a не зa дa имaш петки!

На ivona48, Oscar Lady, LittlePinky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Ее мила моја, жалам што ќе ти го пукнам пренадуеното балонче од его, суета и безгрижност, ама - така не бива. Уште јас пред да завршам средно работите почнаа да се менуваат, а сега веќе не би сакала ни да помислам колку се изменети. Да, точно е дека со врски и сега ќе можеш да се запишеш и да ти поправат некоја оценка, ама со новиве реформи во образованието, затегнување на слободата и чести проверки и остри санкции никој, макар колку близок "пријател", нема да си го ризикува парчето леб и работното место за тебе да ти биде просекот 5,00. И впрочем, не се работи тука за гимназија. Во средно медицинско сакаш-неќеш мораш бар малку да го загрееш столчето, особено кога ќе почнете на пракса по клиники. Ниту еден пациент не сака да биде експериментален сунѓер за тебе само затоа што ти имаш врски кои ќе ти ги поправат оценките. А да не зборуваме дека ниту твоите родители не се будали 4 години да се обидуваат да те провлекуваат со врски, не грижејќи се за вистинското образование и иднината на своето дете. Сега имај убав ден и запомни ми ги зборовиве, ќе видиш еден ден дека сум била во право. :)

На yeah, Oscar Lady, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  20. BlueBirdy26

BlueBirdy26 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Ај кажете ми нешто за таа Горица хемија што предава хемија изборен трета и четврта ?