Не праша за кој уписен рок конкретно бараш, јас за прв ти кажав во Скопје. Обично во Панче на прв уписен се пополнуваат сестри, забари и фармација.
Не...Ќе треба да одиш до школото да си провериш...Лани кажаа на ТВ знам за медицина кога ги истакнаа списоците. Иначе читам погоре мислења дека за втор уписен рок ти требаат 65 поени...Нема врска лани најслабиот бил со 72 поени така да имаше 300 ученици кои не беа примени само што тие што беа лаборанти,фармацевти и оптичари ги префрлија во хемиско...
Јас сум примена во медицинското средно во Скопје медицинска сестра(ако има некоја феминка што е запишана таму може да се запознаеме),па сакам да ми кажете кои професори може да ми предаваат и какви се тие?
Mkd- Tanja Kachorovska Ang-Lile ili Kate Mat-Stojanka ili Biljana Ist-Ruzica Bio-Tasevska Inf- Biljana Fizika-Nade Hem-Bukleska Muz-Pshenko Sport- nezz Likovno- Rade Anatomija- Terzievska;Todorovska;Videvska Fiziologija- Vesna mladata, Videvska Higiena- Binceva; Videvska Latinski- Monika
jas ucam voo medicina vo skopje zavrsiv vtora godina na farmacija vo prva site profesori jas sum vo medicina vo Pance skopje zavrsiv 2 godina faramcija i znam profesori sto ke ti predavat mkd Tanja i Vlatko ili vlado nz tocno kako se vika ang lile i kate mat-stojanka a biljana kje predava na 4 ist ruzica bio snezana fizika nade hem snezana evtimovska muz lidia sport zlatko likovno rade anatomija terviovska fiziologija vo sestri predava videvska,vo laboranti,zabari i fizioterapevti biljana evrimovska,na farmacija kaevska higiena vo sestri i zabari e binceva,vo farmacija i laboranti videvska,i fizioterapevti e violeta latinski ivica vo sestri,zabarri,laboranti,farmacija,a vo fizioterapevti e monika likovno rade toe se vo 1 godina
vo vtora mkd,ang,ist i info,fizicko,bio i mat se isti a ovie drugite se novi hemija buklevska fizika natasa, vo sestri patologija zdenka, nega danka edna od najopasnite i najlosite profesorki praksa imate zorica i dr neznam mikrobiologija maja mrmova ete tolku
@resenska Ne gi mesaj rabotite posto farmacija i sestri daleku razlicni profesori imaat po mn predmeti. Jas zavrsiv sestra sega i znam koi se profesorite na sestri, Ovie so gi nabroja pola u zivot ne sum gi videla ali pretpostavuvam na vas deka vi predavaat. Tie sto gi pisav, tie se vo prva na sestri. Isto i klasnite na sestri ke bidat: Bukleska, Zorica, Tanja i Ruzica Devojceto prasa za sestri konkretno,za toa i odgovaram, vaka poise ke gi izbunime i taka vrska nemaat koi se tie, samo ke prasuvaat plus inace Zlatkoo ke odi vo penzijaaa ajdeee lapajte siii hahahahaha Molete se i Gorica hemija da otide, taka zborese pred krajov deka ke si odi godinava u penzija 1. Na sestri hemija, otkako zamina Podoleshova, Bukleska predava u 1 i 2, a izbornata hemija vo 3 i 4 za sestri e Gorica. 2. Fiziologija e Videvska 3. Anatomija- Terzievska ili Todorovska ( @resenska tebe Todorovska ke ti predava Farmakologija obavezno cim si farmacija) 4. Mikro- na sestri predava Verce Okolu vtora godina koga vise spomna, istite se proffesorki samo fizika predava Natasa. Patologija e Zdenka obavezno. Nega na bollen- Danka, praksa vo kabinet- po 3 profesorki na klas se i toa : Tonovska, Cibiseva, Erbi, Marina,Zorica, Milka, Suncica, Elena, Sonja, Knaggs, Interna novata, i fali da doe nova po psihijatrija praksa. Tie profesorki se grupirani po 3 na klas u vtora, a vo 3 i 4- po dve na sekoja klinka i na po 2 klasa
@srcence1607 , @resenska Фала ви мнооогу за долгите одговори.Ќе можете ли да ми кажете на кој предмет најмногу да обрнам внимание и збор-два да ми кажете за професорите?
на анатомија и физиологија а од втора на праксата ќе си обрнуваш најмногу внимание и другите стручни предмети како микробиологја,психологија,гинекологија,невроспихијатрија,нега на болен,хирургија,патологија и сл. ако ја сакаш медицината нема да ти биде многу тешко јас завршив четврта година среќно
pa ne gi mesam samo kazuvam kako e mene farmakologija mi predavase kaevska farmakologija ima samo vo 2 god. ja samo zboram toa gore sto go pisav tie sto bea do juni tolku nisto povise
so klasnata zborevme za prof.i ona kaza za zlatko ja nisto ne lupammmm lani vo prva na cela generacija hhemija predavase evtimovska,a isto vo 2 cela generacija pedava buklevska a ona god na laborranti verce im predavase parazitologija a za prof .za praksa vo sestri znam za zorica dr ne i ne navreduvaj!!!
Haha epa cim I sama vikas deka ne gi znaes za sestri, so komentiras tuka I sama si se uvreduvas ziti se??
sto be ti kje mi zabranis li ? ja ne se uvedum ali ti navreduvas kje pram so sakam nikoj nemoze da mi zabrani!!!
Лелее значи обавезно има од медицина, 2ра , 3та шо мислат дека се богињи по школо п.с да не бидам офф идете си забен техничар да си видите лабав живот