Не oд кaвaдaрци сум, нo сaкaм дa oдaм вo Скoпје aмa имa мнoгу измешaнo aлбaнци, мaкедoнци и турци незнaм дaли ќе се снaјдaм, незнaм дaли ќе ме примaт. Денешницaвa е aкo немaш некoи врски, немoжеш нигде и ништo дa пoстигнеш. Пo oвaa штo гo гледaме пo телевизијa тепaчки и тн. Незнaм дaли ке се снaјдaм. Сегa нa фaкултет си или рaбoтиш некaде.
Praksa mislis vodi?? Ili ja stavija redoven prof? inace srce najgolemo, mn e mila,znae smeski da naprai, bara znaenje I praktika normalno ama ne e kako drugite prof praksa sto se poostri na jazik a Stroga e vaka. @Viki 99 na fakultet sum.
И јас така мислев, но знаеш дома ме убедуваат ти си женско дали ќе се снајдиш и тн слични работи, бидејќи е голем град. Ти од Скопје си ???
На што факултет медицински? или некој друг? Moжеш да ми кажеш нешто во врска и интернатот, дали децата се мирни и какво е училиштето дали е добро. На која локација во градот се наоѓа дали е добра и мирна локацијата. На интернет пишува дека е во Центар, но незнам дали е точно ќе можеш да ми објасниш
Abe devojce imas uste cela godina do togas. Aj olabavi se malce I sebe I nas- ne sme dezurni tuka samo tebe da ti odg na Milion prasanja za nebitni raboti kakvi bile decata -.- Sto se zamaras uste od sea, ke doznaes na vreme se. Ako tolku sakas se da znaes godina unapred,zemi pa citaj I strani nanazad imame eden kup raboti pisuvano po Milion pati za istite raboti sto gi prasuvas I sea. Samo offtopics ja punis temata sto me.citiras mene I Kim,a I nie sto ti vrakjame. Ke ne baniraat radi ova. Ps. I da, medicinski fakultet.
viki 99 ne se brukaj na forumov postavi iljada prosti prasanja PO HEMIJA SE UCI ZA SEKSUALNI PROBLEMI,BIOLOGIJA-ZABREVENUVANJE,FIZIKA SEKS-POZI
Може некој да ми каже нешто повеќе за смерот Лаборант? што се учи,што како е. Се двоумам некакл меѓу сестра и лаборант.
Плачам пишувајќи го ова.. Убаво се сум се распрашала и од сигурни извори сум дознала дека нема да ме примат во средно медицинско смер сестра. Затоа што имам три 4ки Разбирам дека е голема конкуренцијата и имаат право да де запишат тие со сите 5ки. Жал ми е многу ми е жал! Значи како знаат да уништат нечиј сон и мечти. Срам да им е. Толку имам да кажам! Она што навистина сакав да го учам! Слушнав дека се запишувале на овој смер потоа се отпишувале.. Зашто тогаш се запишуваат ако им е тешко? Толку од мене! ме нема веќе во темава! сепак фала ви многу на тоа што ми обрнавте внимание да ми одговарате за се!
@Kimberly11 никој тебе неможе да ти каже дали со сигурност ќе те примат или не. Тоа зависи од конкуренцијата таа година. И ова ти го кажувам затоа што мајка ми работи во школото и секоја година на уписи е различно. Немаш место за паника, уживај