А да ве прашам со 69 поени медицина ќе може да ме примат. А имам 73 поени за економска ај кунсултација @srcence1607
Ништо не разбрав од болдираново, ако сакаш да ми објасниш? Како што знам максимум се 75, за во Бт не знам, за во Скопје можам само да зборам.. Тука јас пред едно 5-6 години коа се запишував бев примена со 73,7 така нешо и тоа 100 и некоја по ред на список.. уште тогаш имаше огромна конкуренција, за сега најново инфо пошто се видов неќна со класната моја и моментално ги води 1 година- вика дека критериумите се многу подигнати и мн мн конкуренцијата била јака прошлава година..за поени исто зависи у кој смер сакаш.. за слабите смерови без проблем, за сестри потешко.
Ама Скопје е тоа. Или ќе одам Велес или Битола. 69 поени имам за медицина 73 поени за економска За медицина требаат 70 поени За економска требаат 60 поени
Шо смер медицинско? Јас фармација со 71 влегов, другарка ми влезе во втор круг со помалку (ама за сестра), со 69 ако не влезиш во прв круг веројатно ќе влезиш во втор круг, безразлика од смеро, сем ако веднаш се пополни некој смер, шо обично не се случва.
Панче Караѓозов во Скопје - јас учев. Го нагласив презимето зашто не знам по другите градови како се викаа, да не има уште некое
@mynameislove Кога го видов ме фати треска Мислев таму да учам ама НИКАКО, И од ваа страна е катастрофа и училиштето и интернатот
Ако мислиш дека интернатов е лош, чекај да стигнеш факултет и да ја видиш состојбата во студентските домови.
Јас стварно не знам тие деца што се од другите градови можат да живеат во интернатот.. катастрофа е, мизерија невидена, сигурна сум дека секој од нив дома живее 3 пати подобро отколку во интернатот. а во право е Магс, чекај да видиш тек студентските домови што се... :/
@srcence1607 Мислам во Скопје живееш - ако грешам, поправиме. Јас живеам во град Кавадарци. Кај нас нема средно медицинско училиште. Има само три средни училишта. Двете се за послаби ученици, а третото е гимназијата. Сега во гимназијата примат и со двојки и катастофа е!. Еве некој ќе заврше тука, но факултет мора да оди негде настрана, бидејќи ни ниту еден немаме. А вие живеете во Скопје и мислите во сите градови е така убаво и се тече според успехот.